تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

14

کاربری ۲۸ منزل تاریخی میراثی در شیراز مشخص شد

  • کد خبر : 28423
  • 01 تیر 1395 - 11:32

82120362-70810525۲۸ منزل تاریخی میراثی بر اساس توافقنامه ای بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و شهرداری شیراز احیا و کاربری های جدید برای آنها تعریف شد.

به گزارش شیراز ۱۴۰۰ به نقل از ایرنا، بر اساس این توافقنامه برای خانه های تاریخی بصیر السلطنه، توحیدی، قلم فرسا و رسول کاظمی کاربری ایجاد هتل مشخص شده است.
همچنین برای خانه های تاریخی میراثی تبارکی، روا، خوشوقت، مقتدری، اسداللهی، سلیمانی نیا، قنواتی و گواهیان کاربری زائر سرا تعریف شده است.
برای خانه های عباسی، وفاکیش، محمد برقی و گنجی زاده کاربری بازارچه صنایع دستی در نظر گرفته شده است.
برای خانه های تاریخی میراثی محمدی، آقایی، نادر زارع و کلاهی هم کاربری ایجاد سفره خانه سنتی مشخص شده است.
در این طرح خانه های تاریخی کبری هموار و قربان زارع به مرکز فرهنگی علوم قرآنی تبدیل می شود.
همچنین خانه های شوریده شیرازی به عنوان مرکز فرهنگی هنری، خانه کدیور، داوود زارع و رضا قلی اردکانی به کتابخانه، خانه مدرسی به دفتر طرح و خانه قاضی به فراخان مجموعه تبدیل می شود.
بر اساس این توافقنامه مساحتی بالغ بر سه هزار و ۵۹۶ متر مربع از خانه های تاریخی و میراثی در شیراز به هتل، سه هزار و ۶۸۰ متر مربع به زائر سرا، دو هزار و ۲۳۵ متر مربع به بازارچه صنایع دستی و ۷۹۴ و نیم متر مربع به سفره خانه تبدیل می شود.
همچنین از تعداد خانه های تاریخی میراثی شیراز مساحت ۵۳۳ متر مربع به مباحث علوم قرآنی، ۲۴۲ متر مربع به مرکز فرهنگی هنری، هزار و ۴۰ متر مربع به کتابخانه، ۲۴۶ متر مربع به دفتر طرح و ۶۳۰ متر مربع به فراخان مجموعه اختصاص یافته است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به این توافقنامه سازمان میراث فرهنگی با شهرداری شیراز برای احیا و مرمت و بهره برداری از ۲۸ منزل تاریخی در این شهر گفت: به دنبال طرح این بحث، تقاضاهای بسیاری از سوی شهرداری های دیگر کشور نیز دریافت کردیم که برای مشارکت در این کار اعلام آمادگی کردند.
مسعود سلطانی فر اضافه کرد: استان فارس در تمام رشته های شناخته شده گردشگری رایج دنیا دارای ظرفیت های کم نظیر و بعضا بی نظیری است و در حوزه های گردشگری فرهنگی – تاریخی، مذهبی، – زیارتی، طبیعی، سلامت و رویدادها، همایش ها و اجلاس ها توانمندی های بسیاری دارد.
وی اظهارداشت: استاندار فارس نیز در فرایند توسعه این استان به شکل ویژه حمایت، تمرکز و توجه ویژه دارد و در جهت حل مشکلات مختلف و کمک به ایجاد امکانات بیشتر در امکان گردشگری اقدامات خوبی انجام داده است.
سلطانی فر بیان کرد: اگر تمرکز بیشتری بر روی حل مشکلات جاذبه های گردشگری داشته باشیم و امکانات بیشتری را فراهم کنیم قطعا جایگاه گردشگری و درآمدهای آن، در فرایند توسعه فرهنگی و اقتصادی استان تاثیر بسیار پررنگ تری از وضعیت فعلی خواهد داشت.
او استان فارس را گنجینه ای از جاذبه های مختلف گردشگری دانست و عنوان داشت: بسیاری از کشورها اقتصاد خود را بر روی گردشگری و سرمایه گذاری در این بخش و استفاده از ظرفیت ها متمرکز کرده اند و ما هم باید با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری، از این ظرفیت استفاده بیشتری کنیم.
شهردار شیراز نیز در این زمینه گفت: از این ۲۸ خانه تاریخی ۱۷ خانه نوسازی خواهد شد و ۱۱ منزل میراثی را نیز تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی و با همکاری انجمن دوستداران میراث فرهنگی احیا خواهیم کرد.
علیرضا پاک فطرت افزود: شهرداری شیراز برای احیای این ۲۸ خانه بافت تاریخی، ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری و هزینه می کند و پس از آن به مدت ۲۲ سال از آن بهره برداری خواهد کرد.
وی ادامه داد: امیدواریم مردم هم در این راه با شهرداری همراه شوند و منازل خود در بافت تاریخی را احیا کنند.
بافت قدیم شهرشیرازبه مساحت تقریبی ۳۶۰هکتاردر قلب این شهر جای دارد. این محدوده که ۸/۲ درصدمساحت کل شهر راشامل می شود، هسته اولیه شکل گیری شهر شیراز در آن قرار گرفته و در ادوار مختلف توسعه و تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است که حدود آن دروازه ها و حصار دور شهر در دوره زندیه است.
مهمترین مراکز مذهبی شهر و قسمت عمده ای از بناها و مجموعه های با ارزش تاریخی نیز در این محدوده واقع است.
در واقع این منطقه شیراز قدیم است که دارای ویژگی های خاص خود است. در این بافت ۴۰۰ اثر بار ارزش، هشت دروازه، ۱۲ مرکز و چندین مکان فرهنگی وجود دارد.
حفظ، نگهداری و مرمت این آثار و مجموعه ها علاوه بر این که حیات دوباره ای به این آثار می دهد، از نظر اقتصادی و اجتماعی نیز هویت تاریخی فرهنگی شهر شیراز را احیا می کند.
جمعیت ساکن در این منظقه حدود ۷۵ هزار نفر است که حدود نیمی از آنها غیر بومی هستند، همچنین تعداد خانه های موجود در بافت تاریخی فرهنگی شیراز ۱۱ هزار و ۱۴۷ واحد است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=28423

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 8در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۸
  1. با احیای بافت تاریخی و تغییر کابری منازل میراثی جذب توریست بیشتری همراه با اقامت بیشتر رو خواهیم داشت . برای احیای بافت تاریخی نیاز هست که دروازه کازرون هم ساماندهی شود .

  2. این نقشه شهرداری هست برای نابودی بافت تاریخی شیراز به بهانه توسعه حرم….
    این ۲۸ خانه هم واسه سرپوش گذاشتن روی این طرح هست و خونه هایی هست که توی منطقه حرم نیست!
    ۲۸ تا رو برای نمایش بازسازی می کنن اما ۱۰۰تارو تخریب!!!
    به هوش باشید مردم

    • دوست عزیز ۵۷ هکتار از بافت فرسوده ی شهری شیراز قراره تخریب بشه و حرم شاهچراغ جای اونو بگیره. دیگه چرا اینقدر شلوغش میکنید اون منطقه بیش از اینکه توریستی و گردشگری باشه محل فساد و جنایت و شیره خونه هست و مایه ی آبروریزی شهر.

      • دوست گرامی،
        حتا اگر به گفته ی شما آنجا محل فساد و جنایت و شیره خونه باشه راه حلش نابودی اون مناطق نیست.
        با پاک کردن صورت مسئله مشکل حل نخواهد شد.

      • موافقم

  3. با mt82موافقم. این خونه هایی که اسم آوردن هیچ کدومشون تو طرح توسعه حرم نیستن. حواس طرفداران حفظ بافت تاریخی میخوان منحرف کنن و از اونطرف کار خودشون بکنن. در اصل باید جوری باشه که کل بافت شامل خونه ها و کوچه های تنگ و باریکش حفظ بشن تا این امکان باشه که کل بافت تاریخی شیراز به ثبت ملی برسونن. در مورد وجود معتادان و جنایت هم اگر که از خونه ها تغییر کاربریشون درست و اصولی باشه خود به خود اشخاصی که تو محل رفت و آمد میکنن اونایی که مشکل دار هستن کمرنگ میشن

  4. میراث فرهنگی داره بار مسئولیت رو عملا به دوش شهرداری میندازه و شهرداری هم از عوارض مردم درست میکنه واقعا میراث فرهنگی بی عرضه هست. تو فارس هیچ کاری نمیکنه و تمام درآمد هم به تهران میره این یعنی اوج بی عدالتی در کشور
    حتی عرضه نداره دروازه قرآن رو تحت نظر بگیره و از این نابسامانی نجات بده
    وضعیت بقیه آثار هم مشخصه
    مجسمه کریم خان که بارها به مردم قول داده شده در میدآن توپخانه بزارن هم با بی اعتنایی کامل فراموش شد و از ذهن شهروندان پاک کردند

  5. ایتالیایی شاید کاری کنند شیرازی هاکه مثل غواص ها دستشان بسته دیگه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.