دهکده المپیک شیراز با گذشت شش سال از شروع ساخت تنها سه درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سرپرست اداره فنی اداره کل ورزش و جوانان در گفتوگو با خبرنگار شیراز۱۴۰۰، با بیان اینکه با گذشت چند سال از شروع ساخت پروژههای ورزشی مختلف استان متاسفانه به دلیل مشکلات مالی هنوز پیشرفت قابل توجهی نداشتهاند، راه حل تغییر این وضعیت را اجازه حضور به بخش خصوصی و واگذاری این پروژهها به این بخش دانست.
توقف ساخت و ساز ورزشگاه ۶ هزار نفری شیراز
مهندس خداکرم کریمی با اشاره به اینکه ورزشگاه ۶هزار نفری از مصوبات مقام معظم رهبری در سال ۸۶ است افزود: متاسفانه با این وجود با چند سال تاخیر کلنگ این ورزشگاه در سال ۹۱ با برآورد هزینه ۱۴۰ میلیارد ریال توسط دکتر عباسی، وزیر وقت ورزش و جوانان به زمین زده شد و با این وجود به دلیل نبود بودجه این ورزشگاه بعد از گذشت ۲ سال تنها ۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، که هم اکنون نیز به دلیل نبود اعتبارات مالی روند ساخت ورزشگاه از خرداد ماه سال ۹۳ به طور کامل غیر فعال شده است.
وی ادامه داد: مساحت مفید ورزشی این ورزشگاه به غیر از محوطه سازی ۸۰۰۰ متر مربع است و با توجه به موقعیت خوب جغرافیایی این پروژه از یک سو و پیشرفتهای اخیر ایران در زمینه فوتسال، بسکتبال و از همه مهمتر والیبال از سوی دیگر، در شهر شیراز جای خیلی این ورزشگاه کاملا احساس میشود.
کریمی در مورد همکاری پیمانکار این ورزشگاه اظهار داشت: در ابتدا یک میلیارد تومان به عنوان پیش پرداخت به پیمانکار داده شد و پیمانکار با دریافت بودجه کار را شروع و حتی بیشتر از این بودجه هزینه کرد. اما زمانی که از کارفرمای پروژه برای ادامه کار درخواست بودجه میکند، از دادن اعتبار به دلیل مشکلات مالی دریغ میشود و باید خاطر نشان کرد که اکثر پروژههای ورزشی که در استان فارس وجود دارد از پروژههای ملی است و تحت کار فرمای شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است.
مجموعه المپیک پارس و پیشرفت ۳ درصدی!
سرپرست اداره فنی اداره کل ورزش و جوانان فارس درباره مجموعه المپیک پارس نیز گفت: تاریخ شروع این طرح نیز در سال ۸۷ بوده و این طرح هم مانند دیگر پروژهها با تاخیر در سال ۹۱ شروع به ساخت شد. وی ادامه داد: این پروژه در زمینی به مساحت ۳۳۰ هکتار در ورودی جاده منطقه اقتصادی شیراز (پل فسا) واقع شده و با گذشت دو سال فقط ۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
کریمی در مورد ورزشگاههایی که در مجموعه المپیک پارس قرار است ساخته شود، گفت: در طرح اولیه ورزشگاههایی شامل استخر قهرمانی، پیست موتور سواری، سالن ژیمناستیک، فوتبال، سالن چند منظوره، زمین گلف، زمین روباز تنیس در نظر گرفته شده است ولی در حال حاظر فقط برای چند سالن ورزشی قرارداد ساخت وجود دارد که شامل سالن دومیدانی، پیست دوچرخه سواری، سالن ژیمناستیک و استخر قهرمان میشود، که این پروژه نیز مانند دیگر پروژهها غیر فعال است.
خانه کشتی در انتظار بودجه برای تکمیل
کریمی در ادامه در مورد خانه کشتی شیراز اظهار داشت: خانه کشتی در سال ۸۶ در زمینی به مساحت ۳۶۰ متر مربع در خیابان دباغی (شاه دایی الله) شروع به ساخت شد و بعد از گذشت ۷ سال ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اکنون به دلیل مشکلات مالی این پروژه مانند دیگر پروژههای ورزشی در شیراز و استان غیر فعال میباشد.
وی در مورد راه حلهای موجود برای تکمیل پروژهها گفت: بهترین راه حل، واگذاری به بخش خصوصی است، به این صورت که دولت باقی مانده پروژهها را با توجه به قوانین خصوصی سازی به سرمایه گذار واگذار کند که کافی است با دادن فراخوان برای جذب سرمایه گذار اقدام شود و به دلیل سود ده بودن این پروژهها سرمایه گذارهای خوبی برای شروع فعالیت وجود دارد.
کریمی در مورد فواید واگذاری به بخش خصوصی عنوان کرد: با واگذاری پروژهها، هزینه مالی این طرحها از دوش دولت برداشته میشود و همچنین باعث آبادانی شیراز و استان در زمینه ورزشی میگردد ضمن اینکه شهروندان میتوانند از این امکانات ورزشی استفاده لازم را ببرند.
این مقام ورزشی استان ادامه داد: مهمترین مرجعی که توانایی این را دارد که این ورزشگاهها را از پروژههای ملی خارج و به بخش خصوصی واگذار کند، نمایندگان استان در مجلس هستند که البته مقامات رده بالای استان نیز میتوانند در این زمینه با هم هماهنگی و همکاری لازم را داشته باشند تا هم به دولت در زمینه پیشرفت عمرانی ورزشی استان کمک کرده باشند هم شهروندان از این امکانات بهرهمند شوند.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰، حال فقط جای یک سوال باقی میماند که چرا نمایندگان استان در مجلس در این زمینه تلاش و هماهنگی با مقامات استانی و کشوری نمیکنند تا هم به دولت کمک کرده باشند و هم به مردم عزیز پایتخت فرهنگی تا هرچه سریعتر از امکانات ورزشی بهرهمند شوند./گزارش: مهدی دهدشتی
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
عجیبه مگر ما نماینده مجلس هم داریم؟
فقط موقع رای گیری میان جلوه شهر شیراز رو داغون میکنن رای که اوردن دیگه کاری برای شیراز نمیکنن چون زندگیشون تهران هست میشن بچه تهران و شیراز همچنان سرش بی کلاه میمونه
تمام پروژه های ورزشی کشور که جز مصوبات مقام معظم رهبری قرار دارند در اولویت ساخت قرار گرفته اند و ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری شیراز به همراه ۴ پروژه در نقاط دیگر کشور شامل تخصیص بودجه شده اند که بزودی ادامه ساخت ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری شیراز از سر گرفته خواهد شد .
چه جالب استادیوم فوتبال رو از مجموعه المپیک حذف کردن!!
دیدم تو چمران دارن سالن ورزشی میسازن. فکر نکنم تا چند سال دیگه اثری از اون باغها بمونه.
راش عزیز
استادیوم فوتبال حذف نشده و چون حجم بودجه ان زیاد هست فعلا بودجه ای به اون اختصاص نیافته و باید از طریق فاینانس اعتبار جذب کنه .
امیر عزیز آره حذف نشده اما همین قول فاینانس هم یعنی برو برای ۴۵-۵۵ سال دیگه!
خانه ووشو شیراز هم پیشرفت ۹۰ درصدی داره و باید مانند خانه کشتی زود افتتاح بشه .