تاریخ : پنج شنبه, ۱۹ مهر , ۱۴۰۳ Thursday, 10 October , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

6
در نقد جوزدگی مجازی و بی عملی؛

گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟

  • کد خبر : 47919
  • 31 شهریور 1403 - 16:57

سایت خبری تحلیلی شیراز۱۴۰۰: بی‌تردید تخت جمشید یکی از مهمترین آثار باستانی کشور است که جایگاه ویژه‌ای در بین مردم کشور دارد که نمود آن را می‌توان در ترافیک کیلومتری ورودی جاده ورودی تخت جمشید و صف‌های طولانی ورود مردم به آن در نوروز جست و جو کرد.

 

به همین دلیل و به شکلی طبیعی حساسیت ویژه‌ای روی اتفاقاتی که با محوریت این مجموعه باستانی رخ می‌دهد وجود دارد. از ظاهر شدن امام‌زاده در حریم تخت جمشید تا رشد گلسنگ‌ها و برگزاری کنسرت و حفاری در کوه نور.

در این بین و با حضور هرچه بیشتر مردم در فضای مجازی این حساسیت‌ها بیشتر شده و موضوعات مختلف بیش از پیش مورد توجه افکار عمومی قرار می‌گیرند.

اما موضوعی که در این بین باید به آن توجه نشان داد و حساس بود این است که حساسیت‌های درست و غلط از هم تفکیک شوند و در هیاهوی مجازی باهم قاطی نشده و مشکلات اصلی دچار فراموشی و یا کاهش اولویت نشوند‌.

برای مثال در تیرماه امسال و برای نخستین مرتبه پس از انقلاب کنسرت موسیقی با اجرای علیرضا قربانی در تخت‌جمشید اجرا شد.

خودی این عمل که برای نخستین موسیقی به یک مکان باستانی کشور راه پیدا کرده بود بسیار مبارک و اتفاق ویژه‌ای بود که با استقبال بسیاری هم همراه شد.

اتفاقی که به دفعات در آثار باستانی و تاریخی کشورهای گوناگون بدون هیچ مشکلی رخ داده است.

کنسرت برگزار شد و عده ای ساز مخالفت خود با برگزاری کنسرت را به دلیل اثرات مخرب صدا بر صفه تخت جمشید کوک کردند. دلیل که ابدا و اصلا درست نبود و این موضوع هیچگاه برای مجموعه ای نظیر تخت جمشید مشکلی ایجاد نمیکند چون فرکانس تولید شده در حدی نیست که باعث بروز مشکل شود.
برای اثبات این موضوع دکتر امیر سبوکی از فعالان حوزه گردشگری در هنگام برگزاری کنسرت اقدام به سنجش میزان صدای تولید شده در تخت جمشید کرد و مشخض شد هیچ مورد زیان آوری وجود ندارد اما علی رغم تمام این استدلالها مرغ مخالفان که اکثر آنها بدون هیچ دانش و آگاهی نسبت به چگونگی تاثیر صدا بر بناهای سنگی اقدام به مخالفت ناآگاهانه کرده بودند، یک پا داشت!

چند هفته گذشت و موضوع گلسنگهایی که درحال بلعیدن نقش برجسته های تخت جمشید هستند مجددا بر سر زبانها افتاد و آنهم با یک متهم جدید: آلودگی ناشی از فعالیت پتروشیمی!

شامگاه پنجشنبه ۱۵ شهریورماه سال ۱۴۰۳ همایشی تحت عنوان «نقش جامعه محلی در توسعه پایدار میراث تخت‌جمشید» با حضور گروه‌های مردمی و شماری از مسئولان شهرستان مرودشت برگزار شد؛ همایشی که در آن مسائل مهمی در خصوص تأثیرات مخرب فعالیت‌های پتروشیمی بر این اثر تاریخی باارزش مطرح شد.
 
در این همایش که مدیرکل میراث فرهنگی فارس ایجاد پدیده گلسنگ در تخت جمشید را به فعالیت‌های پتروشیمی در نزدیکی این بنای باشکوه تاریخی نسبت داد اعلام شد که توقف فعالیت‌های پتروشیمی باید به عنوان یک مطالبه مردمی دنبال شود.
 
باستان‌شناسان و مسئولان شهرستان مرودشت در این همایش بر این باور بودند که آلاینده‌های شیمیایی و تصاعد گاز‌های آمونیاکی و ترکیبات نیتروژنی حاصل از مجتمع پتروشیمی واقع شده در منطقه تأثیرات مستقیمی بر سنگ نگاره‌های مجموعه ارزشمند و جهانی پارسه گذاشته و این آلاینده‌ها رشد گل‌سنگ‌ها را شتاب بیشتری بخشیده که اگر ادامه یابد آسیب‌های برگشت‌ناپذیری را به دنبال دارد.
 
اما دغدغه تخریب تخت‌جمشید بر اثر فعالیت پتروشیمی دغدغه تازه‌ای نیست که تنها در این همایش مطرح شده باشد؛ سالهاست که کنشگران میراث فرهنگی، آلاینده‌های حاصل از یک شرکت پتروشیمی در پیرامون مجموعه تاریخی و جهانی پارسه را تهدیدی جدی برای میراث هخامنشیان می‌دانند و هشدار‌های بسیاری در این زمینه داده‌اند.
 
 

اما گلسنگها تنها موضوع مورد مناقشه درباره تخت جمشید در هفته های اخیر نبود. در خبرها شنیده شد که شهرداری مرودشت فعالیت خود را در معدن سنگ کوه رحمت که در حریم درجه ۲ تخت جمشید قرار دارد از سر گرفته و همین موضوع می تواند مخاطراتی را برای تخت جمشید به همراه داشته باشد، موضوعی که خیلی زود و با ورود یگان حفاظت تخت جمشید و پیگیری میراث فرهنگی فیصله یافت.

در این میان موضوع قابل توجه بی توجهی همان دلواپسان برگزاری کنسرت در فضای مجازی در خصوص موضوع گلسنگها و فعالیت معدن سنگ و سایر موضوعاتی هست که خطر واقعی برای تخت جمشید به همراه دارند، که بسیار سووال برانگیز هست و نشان دهنده موج سواری عده ای از ناآگاهی بی خطری کنسرت برای تخت جمشید و تعصب مردم نسبت به این اثر باستانی است.

آرزو داریم همانطور که این عزیزان پست ها و استوری های فراوانی در مخالفت با کنسرت منتشر می کردند درباره مخاطرات فعلی و حقیقی تخت جمشید نیز بی تفاوت نباشند!

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=47919

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.