آزمایشگاه بینالمللی مشترک ایران و شرکت ایتالبز ایتالیا که گفته شده نخستین نوع است به همت دانشگاه شیراز چهارشنبه در محل آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه گشایش یافت. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایرنا،
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس در آیین افتتاحیه این آزمایشگاه با اشاره به تلاشهای دوساله هیاتهای ایران و ایتالیا برای راهاندازی آن گفت: نیاز دانشگاه به چنین مرکزی بسیار ضروری و جدی است.
یدالله رحمانی افزود: برهمین اساس طی تحقیقات صورت گرفته، مذاکراتی بین شرکت ایتالیایی ایتالبز و دانشگاه شیراز صورت گرفت که در نهایت به انعقاد تفاهم نامه و تجهیز آزمایشگاه منجر شد.
وی با بیان اینکه براساس تفاهم نامه یادشده تأمین تجهیزات با شرکت ایتالیایی و فراهم کردن امکانات برعهده دانشگاه شیراز قرار گرفت، ابراز داشت: افزون بر تفاهم در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی، تفاهم نامهای نیز در زمینه ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت تولید ۷مگاوات برق در دانشگاه و همچنین دیگر زمینههای مشترک سرمایهگذاری پیشبینی شده است.
مشاور استاندار فارس همچنین با اشاره به بروز برخی مشکلات در گمرک بیان کرد: این مسائل به دلیل منحصربه فرد بودن دستگاهها و تجهیزات رخ داد و از همین رو در مقررات و قوانین ضابطهای برای واردات این کالاها وجود نداشت که طی رایزنیهای صورت گرفته رفع شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تمام این تجهیزات دانش بنیان است درتلاشیم بتوان بدون پرداخت عوارض و با معافیتهای گمرکی آنها را وارد کنیم.
** سرمایه گذاری ۶۰میلیون دلاری در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی
رحمانی میزان سرمایه گذاری شرکت ایتالبز را ۶۰میلیون دلار اعلام کرد و افزود: تاکنون ۱۲میلیون دلار از این مبلغ تأمین شده است و پیشبینی میشود براساس مذاکرات صورت گرفته تا ۱۰۰ میلیون یورو تجهیزات در این زمینه وارد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس اشتغالزایی این واحد دانشگاهی را حداقل ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر در سطح تحصیلات تکمیلی برآورد و بیان کرد: راهاندازی این مرکز از فرار مغزها و نیز از دسترفتن سرمایههای انسانی جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه ۱۶۰ مرکز آموزش عالی و تحقیقاتی در استان فارس مشغول تربیت متخصصان هستند، بیان کرد: از ۲۵۰هزار دانشجوی استان، ۴۰درصد متعلق به دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی است.
رحمانی ادامه داد: همچنین از بیش از ۷۰۰ هسته فناور در استان بیش از ۱۲۰ شرکت دانشبنیان موفق به اخذ تأییدیه معاونت فنی شدهاند و ۲۰۰ شرکت نیز در نوبت ثبت هستند که برای تجاری سازی این شرکتها نیز فعالیتهای مثبتی رخ داده است.
وی ساخت و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز را در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و جذب سرمایهگذاری خارجی دانست و گفت: بیش از ۲۶۲ بسته سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی، کشاورزی، زیر بنایی و زیرساختها در دست تهیه است که بیش از ۲۸ میلیارد دلار برآورد اولیه آن است و در اختیار این شرکت قرار خواهد گرفت تا در هر زمینه ممکن سرمایه گذاری صورت گیرد.
همچنین رئیس دانشگاه شیراز گفت: افتتاح آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز بر اساس نیازهای دانشی و آموزشی درون دانشگاهی و برون دانشگاهی صورت گرفته است.
حمید نادگران افزود: از قریب به دو سال پیش دانشگاه به این جمعبندی رسید که برای هدایت تحقیقات در حوزه آکادمیک و غیر آن و جهت دار کردن تحقیقات اصحاب صنایع به آزمایشگاه مرکزی نیاز دارد و بر این اساس در قسمتی از کمپ دانشگاه شیراز اقدام به احداث ساختمان کرد.
وی بیان داشت: در زمینه تجهیز این آزمایشگاه ایده همکاری با کشورهای اروپایی با توجه به رشد و گسترش تأملات بینالمللی و تولید دانش برای تولید ثروت و رفاه مطرح شد و از همین رو با برخی شرکت های خارج از کشور تعاملاتی صورت گرفت.
نادگران اهمیت این مرکز را در کمک شایان به پژوهشهای کاربردی برای حل مشکلات جامعه دانست. مدیرعامل شرکت ایتالبز نیز در این مراسم با بیان اینکه این شرکت از تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز احساس غرور میکند، گفت: باتوجه به فرصت فراهم شده برای سرمایهگذاری در مقیاس کلان امیدواریم بتوانیم در ادامه فرآیند تکمیل این پروژه را به انجام رسانیم.
آتوره آگوستینی افزود: متخصصانی که در این پروژه فعالیت میکنند، می توانند زمینه های همکاری بیشتر با این شرکت را فراهم آورند. وی به بازار خوب این فعالیتها در ایران اشاره و ابراز امیدواری کرد بتوان در دیگر نقاط کشور نیز چنین مراکزی را تجهیز کرد.
بسیار عالی است