تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

11

۸۰درصد صادرات فارس به پای استان های دیگر نوشته می شود

  • کد خبر : 30017
  • 03 شهریور 1395 - 11:55

«خبرجنوب» نوشت: در حالی که فارس قطب تولید محصولات کشاورزی است، در بافت فرش حرف اول را میزند و یا معادن سنگش جزو بزرگترین معادن سنگ کشور به شمار می رود و در حوزه دامپروری و دامداری در کل کشور سرآمد است اما هیچ یک از این محصولات از فارس صادر نمی شود.

صنعتگران فارس را باید در زمره وفادارترین فعالان اقتصادی استان برشمرد چرا که اگر آنها نبودند چراغ صادرات فارس خاموش می شد.
این را آمارها می گویند، آمارهایی که حاکی است بیش از ۹۰ درصد کالاهای صادراتی از گمرکات فارس را کالاهای صنعتی تشکیل میدهد و میوه و تره بار، دام زنده، فرش و سنگهای صادراتی فارس از گمرکات استان های مرزی به خارج از کشور می رود.
صادرات کالاهای تولیدی فارس؛ به نام دیگران، به کام دیگران
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در این خصوص به سرویس اقتصادی «خبرجنوب» گفت: بالغ بر ۸۰ درصد کالاهای صادراتی فارس از گمرکات سایر استان ها صادر می شود و کمتر از یک پنجم کالاهای صادراتی این استان از کمرگات فارس به خارج از کشور صادر می شود.
سید رضا ساداتی افزود: در این معضل آسیبهای زیادی دخیل است از جمله آن که فارس به دریا راه ندارد و از سوی دیگر فاصله چندانی با دریا ندارد بنابراین به دلیل فاصله اندک با مرزهای آبی واسطه ها ترجیح می دهند کالاهای تولیدی فارس را به سایر استان ها برده و از آن استان ها صادر نمایند.
وی گفت: عمده افرادی که در کار خرید محصولات کشاورزی، معدنی، صنایع دستی و یا دام زنده هستند ترجیح می دهند به جای آن که یک بار کالاهای خریداری شده از سطح شهرستانها را به شیراز آورده و کارهای گمرکیاش را انجام دهند و بعد این اقلام را برای صادرات به استانهای مرزی ببرند مایلند از همان ابتدا کالا را از شهرستانها بارگیری کرده و در استانهای مرزی آن ها را مورد ارزیابی کمرگی قرار داده و سپس صادر کنند.
ساداتی با اشاره به این که عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشترین خریداران کالاهای تولیدی فارس هستند افزود: آنهایی که با عراق مراوده دارند ترجیح میدهند کالا را از طریق خوزستان صادر کنند و برای صادرات کالا به افغانستان از طریق مشهد اقدام مینمایند همچنین برای صادرات کالا به کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق بوشهر و هرمزگان اقدام میشود.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اضافه کرد: این معضل چالشهایی را پیش روی فارس قرار داده است از جمله آن که این استان نمیتواند استراتژی بلند مدتی برای حفظ بازارهای موجود و بازارهای هدف دنبال کند و عمده استراتژی ها کوتاه مدت است.
وی در توضیح بیشتر گفت: عمده کالاهای صادراتی فارس که از گمرکات سایر استانها روانه بازارهای خارجی میشود، از طریق واسطهها و حق العمل کاران صادر میشود که آن ها هم هیچ اطلاعاتی از بازارهای صادراتی، ذائقه مشتریان خارجی و یا سلیقه خریداران خارجی کالاهای فارس در اختیار تولید کنندگان قرار نمی دهند چرا که این افراد تنها به سود خود می اندیشند و کاری به توسعه بازارهای خارجی ندارند.
ساداتی با بیان این که ۱۰۰ درصد سنگهای معدنی و یا دام زنده فارس و همچنین محصولات کشاورزی از گمرکات سایر استانها صادر میشود افزود: همچنین عمده فرش فارس هم به اسم تهران صادر می شود چرا که فارس زیرساختهای لازم را برای صادرات فرش ندارد از جمله این زیرساختها قالیشوییهای استاندارد و کارگاه های رفوگری و مرمت گری فرش است که در فارس کمتر وجود دارد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اظهار داشت: سختی آب در شیراز و فارس و بالا بودن کیفیت آب تهران باعث شده فرش های فارس برای شست و شوی قبل از صادرات به تهران برود و سپس از همان تهران صادر گردد.
وی با بیان این که دو سال است صادرکنندگان هیچ الزامی به درج نام استان مبدا کالاهای صادراتی در سامانه تجارت فرامرزی ندارند افزود: این امر باعث شده نتوانیم نسبت به رصد کالاهای تولیدی فارس در کشورهای خارجی بپردازیم و راهکارهایی برای توسعه بازار در آن کشورها و یا ایجاد بازارهای جدید اتخاذ کنیم.
ساداتی بیان داشت: وجود اطلاعات دقیق میتواند استان فارس را در زمینه نیاز به سردخانه، انبار، تولید محصولات جدید و … یاری دهد همچنین آمارهای دقیق صادراتی میتواند مدیران فارس را نسبت به پتانسیلهای صادراتی استان آگاه کند این در حالی است که هیچ آماری از ارزش واقعی کالاهای صادراتی فارس نداریم.
رشد ۹۵ درصدی صادرات فارس
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اظهار داشت: به گمرکات کشور و فارس پیشنهاد الزامی شدن درج نام استانهای مبدا کالاهای صادراتی در سامانه تجارت فرامرزی را داده ایم و موافقت اولیه آنها را گرفته ایم که امیدوارم این مهم اجرایی شود.
ساداتی در خصوص وضعیت صادرات کالاهای تولیدی فارس از گمرکات استان گفت: خوشبختانه در ۴ ماهه نخست امسال صادرات فارس از طریق گمرکات استان از لحاظ وزن افزایش ۹۵ درصدی و از لحاظ ارزش افزایش ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است که این نشانگر بهبود روابط تجاری فارس و همچنین افزایش کیفیت محصولات تولیدی استان است.
ساداتی بیان داشت: در ۴ ماهه اول امسال، ۲۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۶/۷۶ میلیون دلار از فارس صادر شد که از این میزان بیش از ۲۷۳ هزار تن کالا به ارزش ۵/۷۱ میلیون دلار کالاهای فرآوری شده و صنعتی است.
به گفته وی، بیش از ۹۸ درصد کالای صادراتی فارس را کالاهای صنعتی تشکیل میدهد و در لیست کالاهای صادراتی استان خبری از کالاهای خام معدنی و کشاورزی و همچنین فرش دستباف و یا دام زنده نیست.
۵۱ کشور جهان خریدار کالاهای فارس
رئیس اداره تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان این که کالاهای صنعتی صادراتی فارس از لحاظ وزن رشد ۹۴ درصدی و از لحاظ ارزش، رشد ۶۱ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد افزود: در این میان عمده کالاهای صادراتی با رشد مواجه اند و معدودی از کالاها همچون کاشی و سرامیک با کاهش میزان صادرات رو به رو هستند.
ساداتی بیان داشت: به عنوان مثال فرآوردههای لبنی بدون احتساب بستنی از لحاظ ارزش رشد ۳۵ درصدی و از لحاظ وزن رشد ۱۶ درصدی داشته و بستنی هم با رشد وزنی ۴۸ درصدی و ارزش رشد ۱۸۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل رو به رو بوده است.
وی اضافه کرد: پودر و عصاره شیرین بیان از لحاظ وزنی افزایش ۶۱ درصد و ارزشی رشد ۲۵ درصدی، رب گوجه فرنگی از لحاظ وزنی رشد ۲۱ درصدی و ارزشی رشد ۲۸ درصدی، صنایع شیمیایی و پتروشیمی با رشد وزنی ۱۱۸۹ درصدی و رشد ارزشی ۶۷۰ درصدی رو به رو بوده این در حالی است که کاشی و سرامیک کاهش صادرات داشته و میزان صادرات از لحاظ وزن کاهش ۶۵ درصدی و از لحاظ ارزشی افت ۶۰ درصدی در ۴ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه پارسال داشته که از دلایل این کاهش میتوان به تعطیلی و افت تولید در تنها کارخانه کاشی و سرامیک فارس اشاره کرد.
به گفته وی، ۵۱ کشور جهان همچون عراق، افغانستان، امارات، چین، هند، اتریش، آذربایجان، استرالیا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، قطر، کانادا، مالزی، نروژ، ارمنستان، گرجستان و عمان خریدار کالاهای فارس هستند.
ساداتی با بیان این که صادرات کالاهای فارس از گمرکات این استان به نفع همه است افزود: این مهم موجب شفافیت در آمارها، توسعه بازارهای خدماتی، ایجاد زیرساخت ها در فارس و در نهایت افزایش اشتغال خواهد شد.
وی با بیان این که بخش خصوصی با اجبار، توصیه و بخشنامه نمی تواند فعالیت کند اضافه کرد: بخش خصوصی براساس منافع خود کار میکند و صادرات در حداقل زمان و پایین ترین هزینه را می پسندد بنابراین باید به آسیب شناسی دقیق برای رفع نواقص موجود در این زمینه پرداخت و شرایط را به گونه ای فراهم کرد که فعالان اقتصادی تمایل به صادرات کالاهای خود از طریق گمرکات فارس پیدا کنند.
ساداتی تقویت شرکت های مدیریت صادرات و کنسرسیوم های صادراتی را در این زمینه موثر دانست و گفت: از هر دو حوزه شرکت هایی در استان در حال تشکیل هستند که امیدوارم با آغاز فعالیت آن ها زمینه برای صادرات کالاهای استان از طریق گمرکات فارس بیشتر از قبل مهیا شود.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=30017

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.