شهردار شیراز با بیان اینکه تحقق شهر پایدار مستلزم وجود زیرساختهای مختلف سختافزاری و نرمافزاری است، اظهار داشت: پایدار بودن شهر یعنی توجه به تمامی جوانب از خودکفایی شهر با درآمد پایدار تا اجرای پروژهها و طرحها با نگاه علمی و مهندسی و رعایت تمام جوانب کارشناسی و زیست محیطی.
مهندس علیرضا پاک فطرت با اشاره به بیشترین رشد شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه، گفت: این موضوع به همراه تغییرات آب و هوایی که یک مسئله جهانی است حکومتهای محلی را با چالشهایی خاص روبهرو کرده و خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در آینده، شهرها با برخورداری از خصوصیات مختلف میتوانند رقابتپذیر باشند، خاطرنشان کرد: باید با حفظ ارزشهای فرهنگ بومی با نگاه و رویکرد معنوی، فرهنگی، عدالت محور و اجتماعی گام برداشت که این موضوع یک مزیت برای دستیابی به راهکارهای مثبت و سازنده برای شهری مانند شیراز است.
شهردار شیراز با بیان اینکه شهرها نیازمند تدبیری مناسب برای رسیدن به توسعه پایدار هستند و نگاه سنتی قادر نیست از چالشهای پیش رو بکاهد، تصریح کرد: انبوهی از چالشها و مشکلات همچون بهداشت، آموزش، رفاه و سلامت برای شهروندان، ضرورت تدارک خدمات جدید را بیش از پیش در امر توسعه پایدار نمایان می کند.
علیرضا پاک فطرت با تصریح اینکه ایمنی و امنیت شهروندان از اهمیت بالایی برخوردار است و اینک مدیریت بحران به اصل استراتژیک شهرها در پاسخ به تهدیدات تبدیل شده است، افزود: تلاش برای ساماندهی رودخانهها و مسیلها، هدایت آبهای سطحی، ساخت بوستان های بزرگ و پروژه های مهم زیست محیطی آینده نگرانه تا تسهیل حمل و نقل با اجرای پروژههایی همچون قطارشهری را در راستای تحقق شهر پایدار عنوان کرد.
وی نظارت بر عملکرد بخش خصوصی و دولتی در ساخت ساختمان های شخصی و اداری را از دیگر عوامل مؤثر عنوان کرد و گفت: تمامی فعالیتها باید به بهبود زندگی شهروندان و ارتقای سلامت و فرهنگ جامعه منجر شود ضمن اینکه تلاش برای بهبود زندگی شهروندان با نگاه عدالتمحور در تمام نقاط شهر و توسعه متوازن در یک سطح، بسیار کلیدی است.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه توجه به ارتقای نشاط شهروندان و ایجاد فضاهای مناسب شهری برای خانوادهها توسط شهرداری شیراز در قالب باغهای خانواده نشانگر اهمیت این موضوع است، بیان کرد: عملکرد شهرداری شیراز در مسائل زیستمحیطی و ایجاد کمربند سبز کلانشهر شیراز و تلاش برای حفظ باغات در راستای شهر پایدار نه تنها افزایش رضایت شهروندان بلکه توجه بسیاری از مسئولان ملی را نیز به خود جلب کرده است.
علیرضا پاک فطرت با بیان اینکه رشد و توسعه متوازن کلانشهر شیراز، افزایش مناطق شهرداری و برونسپاری برخی خدمات شهری به منظور ارتقای کیفیت خدمات این حوزه و همکاری و همراهی شهرداری شیراز با دیگر دستگاهها در اجرای برخی برنامهها از جمله مشارکت با اداره کل میراث فرهنگی استان فارس برای مرمت و بهرهبرداری بهینه از خانههای تاریخی و در حال تخریب در بافت تاریخی این شهر با تعریف کاربری مناسب برای آنها بر هیچکس پوشیده نیست، اظهار داشت: در این مسیر نباید از نگاه دلسوزانه همگان بهویژه منتقدان صادق که تعالی روز افزون این شهر را بر همه چیز ترجیح میدهند، غافل شد.
وی تأکید کرد: برای چنین رشد و توسعهای که در نهایت منجر به ایجاد و تثبیت شهر پایدار میشود وجود نگاهی جامع، آیندهنگر و برنامهمحور که با مشارکت شهروندان قابل اجرا باشد، ضرورت دارد.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه تکمیل این حلقه نیازمند نگارش، تدوین و تهیه برنامهای جامع، آیندهنگرانه و علمی است، خاطرنشان کرد: شهرداری با حمایت شورای اسلامی شهر شیراز با جدیت آن را دنبال میکند و در این مسیر از تجارب تمام مراکز علمی و تحقیقاتی بهره خواهد برد.
وی افزود: اهمیت به مناطق کمتر برخوردار و تلاش برای ارائه راهکارهای مقابله با حاشیهنشینی و هماهنگی با دولت در ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی و توجه به خانههای محله از چند سال اخیر در دستور کار شهرداری شیراز قرار گرفته است.
شهردار شیراز اظهار داشت: در سطح کلان، تمام این موارد را در کلانشهرها مورد توجه قرار دادهاند و با توجه به اینکه وزیر محترم راه و شهرسازی توجه به این نکات مهم در سطح کلانشهر شیراز را بسیار مناسب ارزیابی کردهاند این لوح سپاس به شهرداری شیراز تعلق گرفت.
تقدیم جایزه خشت طلایی به شهرداری شیراز
بر اساس توافق میان شهرداری تهران و نماینده برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران، ۳۱ اکتبر هر سال به عنوان روز جهانی شهرها شناخته شده و امسال جایزه «خشت طلایی» برای اجرای پروژه باغ خانواده در شیراز به شهرداری شیراز اهدا شد.
هدف از اهدای این جایزه به رسمیت شناختن دولتهای محلی و مدیریت شهری در ترویج محیط زیستِ اجتماعی و اقتصادی و پایداری شهرها و مناطق و پیشبرد زیست شهروندان است و بر اساس ارزیابی هیئت داوران به طرحهایی که بیشترین تأثیرگذاری را در اجرای طرحهای کلیدی شهر و توسعه شهری داشتهاند، اهدا میشود.
بر اساس این تصمیم بینالمللی، امسال نیز با حضور تعدادی از مقامات ملی و شهری، رؤسای سازمانهای بینالمللی و اعضای هیئتهای دیپلماتیک در تهران، استادان دانشگاه، پژوهشگران، محققان و دانشجویان، این جشنواره برگزار شد.
جایزه خشت طلایی با حضور نماینده برنامه اسکان بشر سازمان ملل، دبیر کل انجمن جهانی کلانشهرها، مجمع شهرداران آسیایی، سفرای کشورهای مختلف به بهترین پروژهها و تجربیات در شهرها، مناطق و جوامع محلی در سراسر جهان تعلق گرفت و «پروژه باغ خانواده شیراز» به عنوان پروژه برتر، شایسته دریافت لوح تقدیر شد.