مدیرعامل شرکت نمایشگاه هلای بین المللی فارس در گفت وگو با خبرنگار ما، با اشاره به نقش موثر نمایشگاه ها در رونق اقتصاد کشور پس از دوران تحریم و گشوده شدن درهای کشور به جهان بیرون و همچنین فراهم شدن زمینه برای ارتباطهای دوجانبه و چند جانبه با سایر نقاط دنیا، اظهار داشت: مسلماً بهترین مکان جهت انجام معاملات و معادلات اقتصادی، نمایشگاه ها محسوب میشود، اما در این راستا باید دقت کرد نمایشگاههایی برگزار کنیم که در آنها از آن دست شرکتهای خارجی دعوت شود که دارای تولیدات و مزیتهای تکنولوژیکی باشند و بتوانند در انتقال تکنولوژی به کشورمان موثر واقع شوند نه اینکه درصدد برآیند کالاهای مصرفی خود را به ما معرفی کرده و برای خود در این مورد بازاری دست وپا کنند.
عبدالناصر اسکندری افزود: مسلماً حضور شرکت های خارجی در نمایشگاه های ایران که ارائه تکنولوژی های روز جهان و انتقال آنها برای ارتقای سطح علمی کشورمان جزو اهدافشان است می تواند راه را برای رسیدن به آینده ای روشن در تولید و اقتصاد کشور هموار نماید. به همین مناسبت ما در شرکت نمایشگاه های بین المللی فارس، طرح توسعه این مجموعه نمایشگاهی را در دست اقدام قرار داده ایم و با انجام اقدامات اولیه که مجوز آن را از شهرداری اخذ کرده ایم درصددیم یک سالن ۶ هزار متری دیگر را در نمایشگاه با تمامی امکانات بهروز احداث کرده و آماده ایم تا در شرایط بهتری از شرکت کنندگان داخلی و خارجی
استقبال نماییم.از طرفی قصد داریم اراضی اطراف نمایشگاه را دیوارگذاری کرده و در همین مورد در حال حاضر کار اصلاح سند اراضی مزبور در دست انجام است و برای دیوارکشی این اراضی که در حدود ۵/۳ کیلومتر برآورد می شود، قراردادی منعقد شده است.
البته ناگفته نباید گذاشت در همین رابطه سال گذشته همزمان با پی کنی دیوارها، عده ای از زمین خواران به این کار معترض شده و پی کنیهای انجام شده را پر کردند. متعاقب این مشکل، در شورای تامین استان مساله را مطرح نمودیم و شورای مزبور پس از مکاتبه با دادستان شیراز، کار را به اینجا رساند که با ارجاع پرونده به نیروی انتظامی از سوی دادستانی، قرار شد با مراقبت این نیرو، کار دیوارگذاری را انجام دهیم. هم اینک برای تامین دیوارهای پیش ساخته قراردادی بسته شده و پس از انجام دیوارگذاری اراضی نمایشگاه با توجه به اختصاص قطعاتی برای ایجاد مراکز رفاهی نظیر هتل، رستوران و غیره که در طرح جامع دیده شده است، سرمایه گذاری در این مجموعه آغاز خواهد شد.
وی با عنوان نمودن این مطلب که بهترین راه برای مانا بودن در اقتصاد و تجارت، حضور تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالا در نمایشگاههاست، از اینکه در چندسال اخیر شاهد حضور کمرنگ تولیدکنندگان استان فارس در نمایشگاه های برگزار شده بوده ایم، تصریح کرد: این در حالی است که شرکت های خارج از استان علی رغم تحمل هزینه های مختلف از جمله مخارج حمل و نقل، اسکان در هتل و تبلیغات وسیع برای از دست ندادن بازار در نمایشگاه های برپاشده در شیراز شرکت می کنند و تولیدکنندگان استان با این استدلال که «ما در فارس بازار خودمان را داریم»، از شرکت در نمایشگاه خودداری می نمایند به طوری که تاکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد شرکت کنندگان را غرفه داران غیربومی تشکیل داده اند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی فارس عنوان کرد: برای تشویق شرکت ها جهت حضور در نمایشگاه ها، ترتیبی اتخاذ نموده ایم که اگر این شرکت ها جزو صادرکنندگان نمونه استانی باشند تا ۲۰ درصد و اگر از جمله صادرکنندگان کشوری محسوب شوند تا ۵۰ درصد هزینه غرفه را به آنها تخفیف می دهیم.
اسکندری در پایان، آینده اقتصاد و تولید کشور را در دوران پس از برداشتن تحریم ها، روشن و امیدوارکننده توصیف کرد و ابراز اطمینان نمود که نمایشگاه ها خواهند توانست از این پس بیش از گذشته به عنوان عاملی موثر در انجام مبادلات تجاری و اقتصادی، نقش تاثیرگذار خود را ایفا نمایند.
امیدوارم بر اساس یک طرح جامع و سنجیده مرکزی نمایشگاهی که بتونه در سطح حداقل خاورمیانه مطرح باشه و نمایشگاهها و کنفرانس های بین المللی رو میزبانی کنه در شیراز ایجاد بشه. هدف باید رقابت با مراکز نمایشگاهی مثل دبی باشه…
البته فقط داشتن یک سایت نمایشگاهی بزرگ و مدرن به تنهایی به ما کمک نمی کنه. توسعه فرودگاه ، افزایش پروازهای بین المللی با کشورهای همسایه و اروپا، ایجاد هتل ها و سیستم حمل و نقل شهری مناسب از دیگر الزامات هست.
متاسفانه مدیران قبلی و احتمالا فعلی نمایشگاه بین المللی فارس ، توسعه نمایشگاه را صرفا در ایجاد سوله های جدید می بینند و معماری خلاقانه و جذاب در ایجاد فضاهای جدید نمایشگاهی ، هیچ جایی ندارد .