نشست خبری محمد جواد ظریف و وزیران خارجه ۱+۵ برای قرائت بیانیه پایانی مذاکرات لوزان آغاز شد و وزیر خارجه ایران متن کامل بیانیه پایانی را قرائت کرد.
به گزارش گروه اعزامی مهر به لوزان ، محمد جواد ظریف در نشست خبری در دانشگاه پلی تکنیک لوزان در قرائت این بیانیه اعلام کرد : ما، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا، همراه با وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی به اضافه ۳ (چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، آمریکا، بریتانیا و ایالات متحده) از ششم تا سیزدهم فروردین ۱۳۹۴ در سوئیس دیدار نمودیم.
همانطور که در آذرماه ۱۳۹۲ توافق کرده بودیم، ما به این منظور در اینجا گرد هم آمدیم تا راه حل هایی به منظور دستیابی به حل و فصل جامعی که ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین نموده و کلیه تحریم ها را به صورت کامل لغو نماید، پیدا کنیم.
امروز ما یک گام تعیین کننده برداشتیم: ما به راه حل هایی در مورد مولفه های مهم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتیم. این امر مدیون عزم سیاسی، حسن نیت و تلاش جدی همه طرف ها بوده است. اجازه فرمائید از همه هیات های نمایندگی به خاطر تلاش های خستگی ناپذیرشان تقدیر نماییم.
تصمیم امروز ما که مبانی مورد توافق برای متن نهایی برجام را پایه ریزی می کند بسیار مهم است. اکنون می توانیم مجددا نگارش متن توافق نهایی و ضمایم آن را با بهره گرفتن از راه حل هایی که در این چند روز به آنها دست یافته ایم، شروع کنیم.
همچنان که ایران برنامه صلح آمیز هسته ای خود را دنبال می کند، سطح و ظرفیت غنی سازی و میزان ذخایر ایران برای دوره های زمانی مشخص، محدود خواهد شد و نطنز تنها مرکز غنی سازی ایران خواهد بود. تحقیق و توسعه غنی سازی در ایران بر روی ماشین های سانتریفیوژ بر اساس یک جدول زمانی و سطح توافق شده، انجام خواهد شد.
فوردو از یک سایت غنی سازی به یک مرکز هسته ای، فیزیک و فن آوری تبدیل خواهد گردید. در این مرکز همکاری بین المللی در حوزه های تحقیق و توسعه ی مورد توافق مورد تشویق قرار خواهد گرفت. مواد شکافت پذیر در فوردو نخواهد بود.
رآکتور تحقیقاتی پیشرفته آب سنگین در اراک با همکاری مشترک بین المللی بازطراحی و نوسازی خواهد شد به گونه ای که پلوتونیوم با قابلیت تسلیحاتی در آن تولید نگردد. بازفرآوری صورت نخواهد گرفت و سوخت مصرف شده صادر خواهد گردید.
مجموعه تدابیری برای نظارت بر اجرای مفاد برجام شامل کد اصلاحی ۳.۱ و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مورد توافق واقع شده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی از فن آوری های مدرن نظارتی استفاده خواهد کرد و از دسترسی های توافق شده بیشتری از جمله به منظور روشن کردن موضوعات گذشته و حال برخوردار خواهد شد.
ایران در همکاری های بین المللی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز مشارکت خواهد نمود که می تواند شامل ساخت نیروگاه های هسته ای و رآکتورهای تحقیقاتی شود. یک حوزه مهم دیگر، همکاری در زمینه ایمنی و امنیت هسته ای می باشد.
اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.
یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه های قبلی مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.
ما در هفته ها و ماه های آینده، برای نگارش متن برجام شامل جزئیات فنی آن، در سطوح سیاسی و کارشناسی کار خواهیم کرد. ما خود را متعهد به تکمیل تلاش ها تا تاریخ ۱۱ تیرماه می دانیم. از دولت سوئیس به خاطر حمایت های سخاوتمندانه در میزبانی این مذاکرات تقدیر و تشکر می نمائیم. از خبرنگاران عزیز که در این مدت همراه ما بودند نیز سپاس گزاریم.
درود…
تبریک و شاد باش میگویم خدمت همه مردم ایران زمین و تشکر قدردانی میکنم از دکتر محمد جواد ظریف و دکتر عباس عراقچی، دیپلمات های قدرتمند و توانای کشور که دارای شم سیاسی بسیار قوی هستند و توانستند بعد از گذران مذاکرات بسیار طولانی و نفس گیر، از حق و حقوق ملت ایران دفاع نموده، و کشور را از بن بست و پیچیدگی های سهمگین رهایی یابند.
باشد که بعد از لغو فوری تحریم ها، و بازگشت سرمایه های بلوکه شده ایران به کشور، ایران عزیز، روند توسعه و پیشرفت همه جانبه خود را پیش گیرد و جایگاه اصلی و متعلق به خود را در جهان بازیابد و بر قله افتخار بایستد.
دکتر ظریف، فردی است که نام و آوازه او، نه تنها در تاریخ ایران، بلکه در تاریخ جهان ماندگار شد و این باعث افتخار است.
مذاکرات هسته ای ۱۰ سال پیش و قبل از آن را به یاد دارید؟ از زمانی که بحث هسته ای و تحریم ها وارد مرحله ی پیچیده شد.
باید ببینیم اکنون پس از این بیانیه و توافق احتمالی که در آینده شاید صورت بگیرد، دارایی های هسته ای ما بیشتر از ۱۰ سال قبل است یا کمتر؟!!
آن زمان اگر بحث هسته ای حل میشد چه چیزهایی داشتیم و الان اگر بحث هسته ای حل شود چه چیزهایی خواهیم داشت؟ به نظر من اینگونه می توان نتیجه گرفت که در مذاکرات پیشرفت داشته ایم یا پسرفت.
امیدوارم با درایت مسوولین محترم، هر آنچه که اتفاق می افتد به نفع منافع ملی ما باشد، ان شاءالله
دارایی هسته ای برای ما هیچ دستاوردی جز منزوی شدن، کوچک شدن سفره مردم، قدرت گرفتن دلواپسان و سو استفاده چین و روسیه از ایران نداشته!
من منظورم به این ۱۰ سال اخیر نبود. من اشاره کردم که اگر ۱۰ سال قبل (در اواخر دولت اصلاحات) توافقی صورت میگرفت و مسئله اینقدر پیچیده نمیشد، در آن زمان غربی ها و آمریکا به چه سطحی از دانش و فناوری هسته ای ما رضایت میدادند؟؟؟
و اکنون به چه سطحی رضایت داده اند و یا خواهند داد؟
و در نتیجه، آیا ما از نظر تعداد سانترفیوژ و… ۱۱ سال پیش هم عقب تر رانده شده ایم یا خیر،
منظور بنده اینگونه بود
همونطور که میدونیم اون موقع توافق در دسترس بود ولی بعدش با ورود دولت عدالت محور نهایتا نتیجش به تعدادی کاغذپاره ختم شد! اون موقع طرفمون فقط اروپا و امریکا بود الان چین و روسیه هم اضافه شدن!
البته دولت امتیاز های زیادی داد و عقب نشینی کرد وگرنه می تونستیم قدرتمون رو بهشون تحمیل کنیم
تبریک به همه ایرانی ها و شیرازی ها و خسته نباشید و خدا قوت به دکتر ظریف و تیمش . با برداشته شدن تحریم های اقتصادی (همون کاغذ پاره ها ..هه ) و گسترش روابط سازنده ی بین المللی ایشالا شاهد رشد روز افزون ایران و شهر شیراز در همه زمینه ها باشیم.
انشاالله شاهد ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور و شهرمان شیرار خواهیم بود .
اول خسته نباشید به آقای روحانی و ظریف و تیم هسته ای و دوم شادباش به همه ملت ایران اون موقع دنیا حتی حاظر نبود یک سانتریفیوژ تو ایران باشه اما حالا ایران با عزت دستاوردهای هسته ایش رو حفظ کرد … اینا دستاورد دولت تدبیر و امید هست
من در تعجبم
آخه اونا که بخاطر قد کوتاه و چهره ی همیشه خندااااان آقای ظریف که توافق نکرده اند
بخاطر کوتاه اومدن از حق مردممون توافق کردند
در ضمن یادمون نره که اگه شش کشور ابر قدرت جهان رو وادار کردیم بیان بشینند یکطرف میز مذاکره بخاطر دستاورد های ۶ سال پیش کشورمون هست
یادمون نره که تا ده سال پیش ما باید خواهش میکردیم که اجازه بدهند ما چند عدد سانتریفیوژ بیاریم داخل کشورمون و به دانشجوهامون نشون بدیم ولی اونا بشدت مخالفت میکردند اما تا چندی پیش ما به بیش از بیست هزار سانتریفیوژ دست پیدا کردیم و در حال دست یابی به سانتریفیوژ های نسل سه بودیم که …..
امیدوارم روزی نرسه که از این توافقات پشیمون بشیم
در ضمن این جور خبر ها ربطی به این سایت نداره
من نمیدونم چرا این سایت اینقدر از اول دولت جدید داره واسشون تبلیغات میکنه
ما باید به فکر کشورمون باشیم نه حمایت از یک حذب
نه اصولگرایان تا بحال دردی از مردم کم کردند نه اصلاح طلب ها
دوست عزیز دقت کردید که این محدودیت هایی که نام بردید واسه مدت ۱۰ سال فقط هست ؟! این یعنی اینکه اگه امثال شما لج بازی نکرده بودید و این چنین توافقی را توانسته بودید ۱۰ سال پیش بدست آورید به جای اینکه این ۱۰ سال وقت تلف کنید الان دیگه اون مدت هم تمام شده بود (توجه کنید که ۱۲ سال هست که مذاکرات شروع شده!!) همچنین شما مطمئن باش که اکثریت مردم با این توافق موافق هستند چرا که همه مردم مثل شما پولدار و مرفح نیستند و واقعا داشتند زیر بار فشار تحریم ها له می شدند
من فکر میکنم شما اگه زمان امام حسن (ع) هم بودید به پیمان صلح ایشون ایراد می گرفتید!! البته این رو هم اضافه کنم که درسته ما یه سری امتیاز ها دادیم ولی خوب همان طور که دکتر ظریف گفتند مذاکرات یعنی همین! مذاکرات یعنی هر طرف یه مقدار از توقعات خودش را کم کند تا به هم نزدیک شوند و اگر قرار باشد که یک طرف همه امتیاز ها را بگیرد که دیگر اسم آن مذاکره نیست و باید به آن تسلیم شدن گفت! نکنه شما توقع داشتی ۶ قدرت جهان در برابر ایران تسلیم شوند ؟!!
در مورد اینکه گفتید به سایت ربط ندارد هم اتفاقا برعکس دقیقا ربط دارد! مگر می شود اوضاع مملکت بر پیشرفت کل کشور تاثیر داشته باشد اما بر پیشرفت یک شهر تاثیر نداشته باشد؟!!
دانش هسته ای در کشور ما سالهاست که به پیش می رود. آرام و کم سر و صدا. اما ناگهان سروصداشو به پا کردند. همان شش سال پیش، همان ۱۰ سال پیش
دانش هسته ای ما مثل این می مونست که بمب داشته باشیم ولی نون نداشته باشیم
مثل این میمونست که بنزین تولید کنی ولی نه پمپ بنزین داشته باشی نه ماشین برای مصرف بنزین
من نمیگم دانش هسته ای بده اما ما که نه نیروگاه داشتیم نه توانایی تولید دارم
تا تحریم شدیم تمام داروهای بیماران سرطانی سر به فلک کشید فایدش چی بود
این خوب این تکنولوژی رو داریم اما حساسیت ها رو زیاد کردیم ای کاش نیروگاه میساختیم اول و بعد به دنبال سوخت ما هنوز بنزین نمیتونیم تولید کنیم
بازم از روحانی و آقای ظریف متچرکم که نشان دادن ما به دنبال روابط عادی هستیم در ضمن اگه همون ۱۰ سال پیش توانایی حل ایم مشکل را داشتن مذاکرات به اینجا نمیکشید هروز در یک کشور برای تفریح میرفتن مذاکره میکردن سواد مذاکره هم نداشتن چه هزینه های سنگینی به مردم و بیت المال وارد شد شما ها باید در آن دنیا پاسخ مردم بیچاره که برای این تحریم ها هزینه های سنگین متحمل شدن را بدهید
در آخر میگم من خوشحالم که توانای علم هسته ای داریم اما نباید این علم باعث نابودی کشور میشد