بحث جابه جایی چهار واحد پتروشیمی خط اتیلن مرکز استان فارس مدتی است که در رسانهها و شبکه های مجازی مطرح شده است.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از «خبرجنوب»، در همین رابطه مدیر طرحهای خط اتیلن مرکز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه وظیفه ما، امیددادن به مردم است، گفت: در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی و با شعار تولید و اشتغال نام گذاری شده است، نباید اقدامات خوب انجام شده در زمینه واحدهای پتروشیمی خط اتیلن مرکز را بد جلوه داد و در این خصوص باید به دنبال بیان واقعیت باشیم.
مهندس محسن کریمی با ابراز خرسندی از وضعیت فعلی طرحهای پتروشیمی شهرستانهای فسا، داراب، جهرم و فیروزآباد، بیان داشت: بحث های مالی، تسهیلات ارزی، مهندسی، جانمایی و مکانیابی، تولید و بهروزرسانی این پروژه ها به شرایطی رسیده است که قابل قبول است و بسیاری از ابهامات برای متخصصین، ذی نفعان و متولیان آن برطرف شده است.
کریمی با اشاره به عدم صحت برخی از مسائل مطرح شده گفت: به منظور بررسی ابهامات مطرح شده در خصوص تأمین آب، خوراک و بازده اقتصادی پروژهها، طرح توجیهی فنی اقتصادی (FS) و جانمایی پلنتها، بازنگری و بهروزرسانی شده است و بر این اساس مبنای اقدامات فعلی، مطالعات کارشناسی انجام شده در سال ۹۵ می باشد.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس دوران گذشته و فعلی، وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مسئولین استان در جریان کامل امور چهار واحد پتروشیمی خط اتیلن هستند، افزود: همه این افراد و ارگانها، تصمیمات اخذشده برای این واحدها را فنی و قابل قبول میدانند.
کریمی با بیان اینکه در گذشته ابهامات بسیاری در حوزه اقتصادی پروژههای پتروشیمی داراب، فسا، جهرم و فیروزآباد مطرح بود، گفت: براساس مطالعات انجام شده، ما به همه این ابهامات پاسخ دادیم و با همکاری کارشناسان و دستگاههای ذی ربط، پروژهها در مسیر پیشرفت و اجرا قرار گرفته است.
مدیر طرح های خط اتیلن مرکز با تاکید بر اینکه انتقال چهار واحد پتروشیمی خط اتیلن داراب، فسا، جهرم و فیروزآباد صحت ندارد، اظهار داشت: تنها در نوع تولید این واحدهای پتروشیمی تغییر ایجاد می شود و تولیدات این شرکتها براساس نیاز بازار داخلی و خارجی، شرایط جهانی و در راستای اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
مهندس کریمی با اشاره به اینکه پلنتهای این واحدهای پتروشیمی براساس نوع تولیدات ایجاد شده است، افزود: درخصوص زمین و آب این واحدها توافق صورت گرفته است و همه مسئولان و دستگاههای ذی ربط در جریان امور آن هستند، ضمن آنکه نمایندگان این شهرها در مجلس شورای اسلامی، پیگیر مسایل این واحدهای پتروشیمی میباشند و با تعامل سازنده با خط اتیلن مرکز به روند پیشرفت پروژهها کمک مینمایند.
وی، انعکاس اخبار غیرکارشناسی در شبکههای مجازی را مخل تداوم عملیات اجرایی واحدهای پتروشیمی دانست و تأکید کرد: ما درصدد ساخت و احداث پروژه هایی هستیم که قادر به اشتغالزایی پایدار و بازپرداخت تسهیلات بوده و در کل توجیه اقتصادی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در پلنتهای موجود این واحدهای پتروشیمی، صنایع بالادستی، میان دستی و پائین دستی لحاظ و تعریف شده است، بیان داشت: این واحدها براساس نیاز منطقه به تولید می پردازند و عملیات اجرایی هیچ کدام از واحدهای پتروشیمی تعطیل نشده است و تنها، نوع تولید تغییر خواهد کرد که برای مردم شهرستان های داراب، فسا، جهرم و فیروزآباد به همان میزان شغل پایدار تأمین خواهد نمود.مدیر طرح های خط اتیلن مرکز با اشاره به اینکه تنها واحد الفین این واحدهای پتروشیمی انتقال داده شده است، گفت: گره این پروژهها طی ۱۰ سال گذشته، واحد الفین این واحدها بود به نحوی که موضوعات مرتبط با الفین همچون تسهیلات ارزی و اخذ مجوزها نیز طی سالیان گذشته لاینحل باقی مانده بود که در این راستا پس از بررسی های کارشناسی همه جانبه و مشورت با ذی نفعان، این تصمیم گیری لحاظ شد.
مهندس کریمی تصریح کرد: الفین باید کنار دریا باشد، چرا که آب مصرفی آن نزدیک به ۱۲/۵ میلیون مترمکعب در سال می باشد و همچنین دسترسی به خوراک مطمئن و پایدار از عوامل مورد توجه میباشد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تصمیمات جدید اخذ شده برای واحدهای پتروشیمی فسا، فیروزآباد، جهرم و داراب با متخصصین ذیربط جلسه گذاشتیم و در نهایت همه به اجماع به توافق رسیدند، اظهارداشت: زیرساختهای این پلنتها همچون تسطیح اراضی، آب، برق، خوراک و تسهیلات ارزی فراهم شده است لیکن بیش از۶۰ درصد اجرای این پروژهها، تامین کالا و تجهیزات است و این کالاها ساخت خارج میباشند و ۱۵ تا ۳۰ ماه زمان لازم است که کالاهای مورد نیاز واحدهای پتروشیمی استان ساخته شود.وی با انتقاد از برخی افراد و رسانهها در زمینه حاشیهسازی و سیاسی کردن پروژههای پتروشیمی شهرستانهای فسا، فیروزآباد، جهرم و داراب، بیان داشت: این افراد و رسانه ها به جای دادن امید به مردم، به انعکاس اخبار غیرواقعی و غیرکارشناسی میپردازند که جای سوال دارد.
کریمی با تاکید بر اینکه باید از سیاسی کردن و نگاه غیرکارشناسی به پروژه های پتروشیمی خودداری کرد، گفت: این پروژهها صرفاً اقتصادی هستند و به استثنای انتقال الفین، نگاه انتقالی به این پروژهها وجود ندارد و پروژههای پتروشیمی با قدرت در حال اجراست و قطعا طی سال های آتی، پروژه های پتروشیمی فسا، فیروزآباد، جهرم و داراب به اتمام و بهره برداری میرسند.
وی با بیان اینکه پروژه های پتروشیمی در سه بخش بالادستی، میان دستی و پائین دستی اجرا میشود، افزود: اشتغال در پلنتهای پائین دستی چندبرابر طرحهای بالادستی است.
مدیر طرح های خط اتیلن مرکز بیان داشت: خط انتقال خوراک پلنتهای پتروشیمی این ۴ شهرستان به عهده دولت است که بخشی از مقدمات آن انجام شده است و در حال پیگیری با متولیان ذی ربط میباشیم.
وی تولیدات صنایع پتروشیمی داراب و فسا را شامل صنایع پائین دستی و میان دستی دانست و اظهارداشت: بخشی از این تولیدات تبدیل به محصولاتی همچون لوله، لاستیک، رنگ، قطعات پلاستیکی در صنعت خودروسازی و… میشود.
مهندس کریمی با بیان اینکه مردم هم می توانند در پروژه های پایین دستی پتروشیمی خط اتیلن مرکز سرمایه گذاری کنند، افزود: در کنار این سرمایه گذاری، اشتغال این واحدهای پتروشیمی نیز نصیب مردم می شود.
مدیر طرحهای خط اتیلن مرکز با اشاره به اینکه در پتروشیمی داراب و فسا مشکل تامین آب وجود داشته و دارد، گفت: در همین راستا صنایعی پیش بینی شده که به آب کمتری نیاز دارد که در منطقه قابل تأمین می باشد.
مهندس کریمی در پایان اعلام نمود که طرحهای پتروشیمی خط اتیلن مرکز یک زنجیره تأمین صنعت پتروشیمی است که در کشور ایجاد میشود و این امر موجب میشود تا از خام فروشی فرآوردههای پتروشیمی جلوگیری شود. امیدواریم با همدلی و حمایت همه جانبه تمام ذی نفعان اعم از مردم و نمایندگان محترم مجلس و مقامات محترم استان، اصحاب رسانه، جوامع محلی استان فارس و کلیه متخصصین و صاحب نظران این صنعت، شاهد افتتاح و به ثمر نشستن این پروژه عظیم ملی باشیم.