استاندار فارس، در جلسه شورای برنامهریزی و توسه این استان، به تشریح دستآوردهای سفر معاون اول رئیسجمهوری به فارس پرداخت و پیگیری مسائل مرتبط با خشکسالی و احیاء تالابهای خشک شده را از مهمترین موضوعات مد نظر در این سفر دانست.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، سید محمدعلی افشانی عصر شنبه ۲ مرداد در سومین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس که چهار روز بعد از سفر یکروزه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور به این استان، برگزار شد، تعهد تامین خوراک پتروشیمیهای فیروزآباد، فسا، داراب، ممسنی و کازرون را از دیگر دستآوردهای این سفر عنوان کرد.
به گفته استاندار فارس موافقت با فعال شدن میادین گازی این استان که دومین میدان گازی کشور را در خود دارد هم از مواردی بود که در سفر یکروزه جهانگیری به این استان مد نظر قرار گرفت.
افشانی با بیان اینکه در سفر یاد شده، اعتباری برای تجهیز ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به سیستمهای آبیاری نوین و توسعه کشتهای گلخانهای، در نظر گرفته شد، گفت: معاون اول رئیس جمهور در این سفر قول مساعد برای پرداخت ۷۰ میلیارد تومان باقی مانده از ماده ۱۰ و اعمال اعتبار قابل توجه برای ماده های ۱۰ و ۱۲ فارس در سال ۹۵ دادند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود همانند جلسات قبلی این شورا بار دیگر وظیفه سنگین مدیران در قبال اخذ سهم سازمانی از وزارت متبوع خود را متذکر شد و تصریح کرد: اگر مدیری نتواند سهم دستگاه خود را بگیرد، در ماندن یا رفتنش باید تامل کند.
استاندار فارس البته این را هم گفت که توزیع اعتبار باید متناسب با جمعیت و کانونهای جمعیتی باشد که برای تحقق آن از همین امروز مدیران در دفاتر بخشی باید به دنبال تخصیص سهم خود باشند.
افشانی در ادامه با مورد خطاب قرار دادن فرمانداران نیز گفت: باید اولویت را به پروژههایی اختصاص دهید که تا هفته دولت یا دهه فجر به اتمام میرسند و دستگاههای اجرایی در این رابطه باید با فرمانداران تعامل بیشتری داشته باشند.
وی که اوراق خزانه اسلامی را به مثابه منابع قابل اعتماد برای اجرایی شدن پروژهها به ویژه پروژههای مهم میداند، گفت: امسال برای پروژههایی مانند بزرگراه و آزادراه با محوریت اوراق خزانه اسلامی محدودیتی اعمال نشده است لذا مدیران باید تلاش کنند از این طریق طرحهای مهم را به سرانجام برسانند.
استاندار فارس با تاکید بر ارتباط بیشتر مدیران برای استفاده از ظرفیتهای موجود دانشگاهی در این استان به ویژه دانشگاه شیراز، ارتباط بیشتر مدیران با بدنه دانشگاه را عاملی مهم در رشد و بالندگی دانست.
ساسان تاجگردون، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس نیز با تشریح وضعیت اعتبارات عمرانی در سالهای ۹۴ و ۹۵، گفت: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرحهای ملی استانی مبلغ ۱۶۸ هزار و ۶۳۵ میلیارد ریال برآورد شده که ۲۹ هزار و ۲۹۳ میلیارد ریال آن برای اتمام طرحهای ملی با ویژگی استانی و ۱۳ هزار و ۹۳۴ میلیارد ریال دیگر برای اتمام طرحهای پیوست شماره ۱ قانون پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام دو هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه تمام استانی در فارس نیز ۳۳ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال محاسبه شده است.
تاجگردون با تصریح اینکه کل اعتبارات مورد نیاز استان برای طرحهای استانی و ملی ۲۰۱ هزار و ۹۴۱ میلیارد ریال است، افزود: در صورت تخصیص کامل و نبود هرگونه پروژه جدید حداقل ۱۵سال طول میکشد تا پروژههای استانی تکمیل و به بهرهبرداری برسند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس همچنین با اشاره به وجود دو هزار و ۸۱۵ پروژه عمرانی سال ۹۴ در این استان، خاطرنشان کرد: ۹۲۱ پروژه از این تعداد در دست اجرا بوده، ۳۲۸ پروژه به اتمام رسیده و ۳۹۵ پروژه متوقف شده است.
تاجگردون عنوان کرد: قانون بودجه سال ۹۴ حاوی فرصتهایی مانند فاینانس، اوراق مشارکت، اسناد خزانه استانی و سایر ظرفیتای اقتصادی و بودجهای است که در قالب تبصرهها، بندها و ردیفهای متفرقه جدول شماره ۹ برای بهرهمندی هرچه بیشتر مدیران دستگاههای اجرایی و بخشهای غیردولتی تدوین شده است.