تاریخ : جمعه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۴ Friday, 5 December , 2025

آخرین اخبار

10

عقب ماندگی شیراز در هوشمند سازی و ارائه کیف پول های شهری!

  • کد خبر : 56731
  • 29 مرداد 1404 - 4:09

در حالی که شهرهایی چون تهران، مشهد و اصفهان سال‌هاست از سامانه‌های کیف پول شهری برای پرداخت‌های خرد، کرایه تاکسی و خدمات عمومی بهره‌مند شده‌اند، شهر شیراز همچنان درگیر کمبود کارت پرداخت شهروندی است!

به گزارش شیراز۱۴۰۰، این موضوع باعث شده شهروندان شیرازی با مشکلات جدی در پرداخت‌های روزمره خود به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل عمومی مواجه باشند.

شهرهای بزرگ کشور مدتی است به سمت هوشمندسازی خدمات شهری حرکت کرده‌اند. در این میان «کیف پول الکترونیکی» یکی از ابزارهای کلیدی برای ساده‌سازی پرداخت‌ها و کاهش وابستگی به پول نقد به شمار می‌رود.

مشهد به‌عنوان یکی از پیشگامان، با استفاده از اپلیکیشن‌های یکپارچه شهری، امکان پرداخت کرایه تاکسی و اتوبوس را با گوشی موبایل فراهم کرده است.

تهران نیز سامانه «تهران من» و کارت‌بلیت‌های متصل به کیف پول را سال‌هاست عملیاتی کرده است.

اصفهان نیز از طریق کارت شهروندی و اپلیکیشن‌های موبایلی، پرداخت خدمات خرد شهری را تسهیل کرده است.

اما در شیراز، با وجود وعده‌های مکرر شهرداری مبنی بر راه‌اندازی «کیف پول و بلیت‌افزار شهروندی»، هنوز این پروژه در مرحله آزمایشی و محدود باقی مانده است. در حالی که سال گذشته خبر اتصال شهرداری به پنجره واحد خدمات الکترونیکی دولت منتشر شد و حتی صحبت از پرداخت کرایه تاکسی با QR کد به میان آمد، تاکنون شهروندان دسترسی عمومی و عملی به چنین سامانه‌ای پیدا نکرده‌اند.

مشکلات فعلی شهروندان شیرازی:

پرداخت کرایه‌های خرد تاکسی و اتوبوس همچنان با پول نقد یا کارت‌های بانکی قدیمی و یا اگر کارت پرداخت شهروندی موجود باشد انجام می‌شود.

نبود سیستم یکپارچه باعث شده رانندگان و مسافران هر روز با مشکل «خُرد کردن پول» یا انتقال کارت به کارت و یا استفاده از پوز مواجه باشند.
و یا شهروندانی که برای پرداخت یک کرایه باید در به در به دنبال خرید کارت پرداخت شهروندی باشند که معمولا هم کمیاب است و درنهایت باید به دوبرابر قیمت کرایه رو نقدی بپردازند!
و یا اگر هم کارت داشته باشند باید برای شارژ کردن کارت خود به دنبال باجه های شارژ و یا در صف های مترو بایستند که با توجه به امکانات نرم افزاری امروز چنین وضعیتی خنده دار است!

عدم تحقق وعده‌های شهرداری حس بی‌اعتمادی نسبت به پروژه‌های هوشمندسازی ایجاد کرده است.

چطور ممکن است شهری مانند شیراز، که خود را شهر گردشگری و «پایتخت فرهنگی ایران» معرفی می‌کند، در زمینه‌ای به این اهمیت از رقبای خود عقب بماند؟ اگر مشهد و اصفهان سال‌هاست از این فناوری بهره می‌برند، چرا شیراز هنوز درگیر قراردادها و فازهای ابتدایی است؟

در شهری مثل مشهد با همکاری شهرداری این شهر با برنامه های مسیریابی می توان از موقعیت و ساعت حرکت اتوبوس های خط واحد مطلع شد اما در شهری مثل شیراز دو دهه است که به دنبال نظم دهی و اطلاع رسانی برخط ساعت حرکت اتوبوس هاست که هیچ یک از پروژه ها به نتیجه نرسید و صرفا شاهد اتلاف منابع و بودجه های متعدد چنین طرح های بی نتیجه بوده ایم!

انتظار می‌رود شهرداری شیراز هرچه سریع‌تر وضعیت اجرای کیف پول شهری را شفاف کند و زمان مشخصی برای بهره‌برداری عمومی اعلام نماید. شهروندان حق دارند از خدماتی بهره‌مند شوند که سال‌هاست در سایر کلان‌شهرها به روال روزمره تبدیل شده است. درحالیکه شهرهای دیگر به دنبال اتصال کیف پول هایشان به یکدیگر هستند اما در شیراز باید دنبال پیدا کردن کارت پرداخت گشت!

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=56731

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 5در انتظار بررسی : 5انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.