تاریخ : جمعه, ۱۰ بهمن , ۱۴۰۴ Friday, 30 January , 2026

آخرین اخبار

🎥: کامبک فجرسپاسی برابر خیبر قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۸ بهمن ۱۴۰۴ یک گام تا بهره‌برداری از زیرگذر شاهد آمار بارش شیراز و شهرهای فارس/ ۷ بهمن ۱۴۰۴ پایان کار سارق تلفن همراه با ۱۶ فقره سرقت در شیراز قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۸ دی ۱۴۰۴ 📸: پیشرفت ۵۱ درصدی طرح انتقال کارخانه سیمان فارس پایان بتن‌ریزی پارت دوم عرشه تقاطع خلیج فارس – استوار تسویه عوارض آزادراهی شرط صدور بیمه نامه شخص ثالث قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۷ دی ۱۴۰۴ بیش از ۳۰۰ پروژه شهرداری شیراز افتتاح می شود آغاز سنگ‌فرش چهارراه دلگشا تا آرامگاه سعدی بهره‌برداری از بندهای مهار سیلاب در شرق شیراز دستگیری سارق درون خودرو با ۲۰ فقره سرقت در شیراز برق شیراز با پیروزی به کار خود در نیم‌فصل نخست لیگ پایان داد 📸: پروژه ایستگاه مترو استقلال 📸: قندیل بستن بزرگترین آبشار چشمه‌ای ایران در سپیدان سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن در شیراز، زرقان و جهرم قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۶ دی ۱۴۰۴ 🎥: نجات کوهنورد گرفتار در دیواره ۲۰۰ متری کوه سرخ شیراز

33

تعطیلات نوروز و خطر مسمومیت با گاز مونو اکسید کربن

  • کد خبر : 8632
  • 04 فروردین 1393 - 23:59

81097932-5585751دبیر ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به مسمومیت با گاز مونواکسید کربن در تعطیلات نوروزی هشدار داد و هز خانواده ها و میهمانان خواست تا از این قاتل خاموش غافل نشوند.

به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرنگار ایرنا، دکتر حسین درویشی با بیان اینکه یکی از اصلیترین علل مرگ و میر ناشی از مسمومیت با گاز مونو اکسید کربن می‌باشد افزود: یکی از خطرناک‌ترین گاز‌ها که می‌تواند سبب مسمومیت‌های تنفسی و آسیبهای شدید مغزی و در ‌‌نهایت منجر به مرگ شود، گاز مونو اکسید کربن است.

دکتر درویشی اظهار داشت: این گاز؛ بی‌رنگ و بی‌بو و بی‌مزه است که در اثر احتراق ناقص تمامی سوخت‌های آلی مانند بنزین، زغال سنگ، نفت سفید، پلاستیک، چوب و گاز طبیعی تولید می‌شود و قاتل خاموش نامیده می‌شود.

وی افزود: منابع تولید کننده منو اکسید کربن شامل وسائل گرم کننده خانگی شامل اجاق‌ها و شومینه‌ها، دودهای خارج شده از اگزوز اتومبیل، دود سیگار، کباب پزهای ذغالی، فرهای آشپزخانه، منابع روشنائی گاز سوز، تجهیزات صنعتی استفاده کننده از گاز پروپان، آبگرمکن‌های خراب، بخاریهای نفتی، استفاده از اجاق گاز یا پلوپز برای گرمایش می‌باشد که باعث می‌شود خطر مسمومیت با مونواکسید کربن در فضاهای بسته افزایش می‌یابد.

دکتر درویشی اذعان داشت: علائم و نشانه‌های مسمومیت با مونو اکسید کربن شامل سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، خستگی، بیقراری، گیجی، خواب آلودگی، تنگی نفس، خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید، مشکلات حافظه، مشکلات راه رفتن، توهمات، کبودی دست و پا و دور لب‌ها، درد سینه، درد شکم است که در ‌‌نهایت منجر به تشنج و بیهوشی و مرگ می‌شود.

دبیر ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: اگر مشکوک به مسمومیت با مونواکسید کربن هستید سریعا با ۱۱۵ تماس بگیرید، خیلی فوری مصدوم را از منطقه آلوده به هوای آزاد ببرید، کمربند و یقه مصدوم را شل کنید و راه هوائی را باز نگهدارید، وسیله گرما زا را خاموش و درب و پنجره را باز کنید، اگر فرد مصدوم بیهوش است تنفس او را بررسی کنید و در صورتیکه فاقد تنفس باشد عملیات احیاء را آغاز کنید و در صورت در دسترس بودن اکسیژن برای بیمار از آن استفاده کنید.

مدیر مرکز مدیریت اورژانس و فوریت‌های پزشکی استان فارس نیز از مسمومیت ۲۷ نفر با گاز منوکسید کربن در استان فارس در دو روز گذشته خبرداد.

دکتر کامران فیروزی به خبرنگار ایرنا گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۲۷ مورد مصدوم مسمومیت با گاز CO در استان فارس گزارش شده است.

وی ادامه داد: این افراد یا به صورت سرپائی درمان و یا پس از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=8632

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.