تاریخ : شنبه, ۱۱ بهمن , ۱۴۰۴ Saturday, 31 January , 2026

آخرین اخبار

🎥: کامبک فجرسپاسی برابر خیبر قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۸ بهمن ۱۴۰۴ یک گام تا بهره‌برداری از زیرگذر شاهد آمار بارش شیراز و شهرهای فارس/ ۷ بهمن ۱۴۰۴ پایان کار سارق تلفن همراه با ۱۶ فقره سرقت در شیراز قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۸ دی ۱۴۰۴ 📸: پیشرفت ۵۱ درصدی طرح انتقال کارخانه سیمان فارس پایان بتن‌ریزی پارت دوم عرشه تقاطع خلیج فارس – استوار تسویه عوارض آزادراهی شرط صدور بیمه نامه شخص ثالث قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۷ دی ۱۴۰۴ بیش از ۳۰۰ پروژه شهرداری شیراز افتتاح می شود آغاز سنگ‌فرش چهارراه دلگشا تا آرامگاه سعدی بهره‌برداری از بندهای مهار سیلاب در شرق شیراز دستگیری سارق درون خودرو با ۲۰ فقره سرقت در شیراز برق شیراز با پیروزی به کار خود در نیم‌فصل نخست لیگ پایان داد 📸: پروژه ایستگاه مترو استقلال 📸: قندیل بستن بزرگترین آبشار چشمه‌ای ایران در سپیدان سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن در شیراز، زرقان و جهرم قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۶ دی ۱۴۰۴ 🎥: نجات کوهنورد گرفتار در دیواره ۲۰۰ متری کوه سرخ شیراز

36

تسریع روند ثبت جهانی «نقش رستم»

  • کد خبر : 36461
  • 17 مرداد 1397 - 15:06

نکروپولیس/ نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از انجام اقداماتی برای سرعت بخشیدن به روند ثبت جهانی نقش رستم خبر داد. به گزارش شیراز۱۴۰۰، حمید فدایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، با بیان اینکه از سال گذشته نقشه‌برداری کامل محوطه و آثارش آغاز شده و همچنان ادامه دارد، اظهار داشت: پرونده ثبت جهانی نقش رستم به عنوان یکی از الحاقات تخت جمشید سرعت بخشیده شده و مستنداتی با استفاده از تکنولوژی اسکن و لیزر تهیه شده است.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه‌هایی برای انجام این کار گفت: بررسی اطلاعات لایه‌های باستان‌شناسی اثر، پیشنیه اثر و وضعیت آن از گذشته تا امروز در این کارگروه‌ها بررسی شده و امید است که در ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در روند ثبت جهانی رخ دهد.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید همچنین از ساماندهی عمومی محوطه نقش رستم خبر داد و افزود: با استفاده از اعتبارات سال مالی جاری این ساماندهی که شامل علف‌کنی و تعویض محل فروش بلیت بود انجام شد.

فدایی با اشاره به اینکه پیش از این محل فروش بلیت در این محوطه تاریخی بتونی و مناسب با این بنا نبود، بیان کرد: در حال حاضر این محل تعویض شده و همچنین تابلوهای راهنمایی با متن‌های تصحیح شده تهیه شده و به زودی در محوطه نصب می‌شود.

وی با اشاره به استمرار طرح حفاظت و مرمت آرامگاه خشایارشاه عنوان کرد: اقدامات آسیب‌نگاری رو به اتمام است و داده‌ها در نرم‌افزار قرار گرفته همچنین طرح مرمت تهیه شده و به موازات آن تست‌هایی نیز در حاشیه‌های این بنا انجام شده است.

مدیرپایگاه میراث جهانی تخت جمشید با اشاره به اینکه مقدمات طرح مرمت اضطراری این بنا آغاز شده است، تصریح کرد: با اقداماتی که در حال انجام است، مرمت اضطراری این محوطه تاریخی دنبال می‌شود.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=36461

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. بسیار عالی