تاریخ : دوشنبه, ۲۶ خرداد , ۱۴۰۴ Monday, 16 June , 2025

آخرین اخبار

📸: نمایشگاه خودرو شیراز 📸: پروژه دوربرگردان میثم تا چهار ماه آینده به بهره برداری می رسد آزادی گروگان و دستگیری سه آدم‌ربا در شیراز ابلاغ ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار جدید برای توسعه زیرساخت‌های درمانی فارس 📸: مرگ تدریجی باغ های چمران قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ حضور تنها چهار کشور در جام بین المللی تختی در شیراز! ۳ کیلومتر جاده بلاتکلیف؛ مانعی بزرگ در مسیر توسعه شهر صدرا فوتسال فارس بدون حمایت صنایع به لیگ برتر نمی‌رسد آغاز به‌کار بیست‌ و دومین نمایشگاه بین‌المللی خودرو در شیراز مزایا و معایب ممنوعیت خرید و فروش مسکن ملی ۵ کشته و ۳ مصدوم در تصادف جاده فسا به داراب قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ آماده سازی سالن ۶ هزار نفری شیراز برای میزبانی از کشتی جام تختی 🎥: بازی با جان مردم توسط پزشکان قلابی 🎥: آخرین وضعیت آماده سازی ورزشگاه پارس سگ‌گردانی در فارس ممنوع شد 📸: مسدود سازی حاشیه محور دکتر حسابی با موانع بتنی قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ مسجد دستغیب وقفی نیست و متعلق به دولت است

29

مسجد تاریخی مشیر مرمت می‌شود

  • کد خبر : 49157
  • 14 بهمن 1403 - 23:00

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: مرمت مسجد مشیر از آثار مهم تاریخی دوره قاجاریه در شیراز طی روزهای آتی آغاز می‌شود.

به گزارش شیراز۱۴۰۰، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان، محمد ثابت‌اقلیدی اظهار کرد: مرمت مسجد مشیر با اختصاص اعتباری بالغ‌ بر ۳۰ میلیارد ریال به‌زودی آغاز خواهد شد که در این عملیات مرمتی، ضلع‌های شرقی و غربی مرمت می‌شوند.

وی افزود: استحکام‌بخشی دیوارهای طاق‌های آجری، تعویض سقف‌های پرواز بندی، عایق رطوبتی ضلع شرقی، بادگیر، تعمیر کف ضلع شرقی، مرمت ارسی‌های و درهای چوبی بنا از جمله اقداماتی است که در جهت بهسازی و مرمت این مسجد مهم تاریخی انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: هم‌زمان با مرمت مسجد مشیر، مرمت مسجد وکیل با ۳۰ میلیارد ریال، مسجد نصیر الملک با ۴۰ میلیارد ریال، مسجد تاریخی عتیق هم با ۴۰ میلیارد ریال انجام می‌پذیرد.

مسجد تاریخی مشیر از آثار تاریخی مهم شهر شیراز مربوط به دوره قاجاری است که در سال‌های ۱۲۷۴ ۱۲۶۵ ه. ق می‌باشد که توسط حاجی میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک بنا شده است.

در شمال مسجد شبستان کوچکی است که با کاشی‌های رنگی منقوش و سقف دو زاویه شمالی آن به طرز زیبایی با کاشی‌های زیبا مقرنس کاری شده است. در پیشانی شبستان طاق نمای مرتفعی قرار دارد که آیات قرآنی با خطوط درشت ثلث عالی بر آن نگاشته شده است.

بر فراز این شبستان مسجد دو گلدسته کاشی‌کاری ساخته شده و در سمت شرق مسجد طاق نما بلندی دیده می‌شود که به شکلی زیبا با کاشی مقرنس‌کاری شده و کتبیه‌ای به خط ثلث از آیات قرآنی دارد و در پشت طاق نما دالان و در بزرگ مسجد است که در بازارچه ارمنی‌ها گشوده می‌شود.

این مسجد همچنین دارای یک محراب کاشیکاری بسیار زیباست که بر آن سوره توحید با خط نسخ خوب نگاشته شده است، وسط مسجد حوض به طول ۲۵ و به عرض ۱۰ متر ساخته شده است، این حوض از سنگ یکپارچه ساخته شده و در سابق از آب خیرات پر می‌شده است.

مسجد تاریخی مشیر مرمت می‌شود
telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=49157

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.