تاریخ : جمعه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۴ Friday, 5 December , 2025

آخرین اخبار

ثبت ۲۸ اثر منبت آباده در فهرست آثار ملی ایران قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۴ آذر ۱۴۰۴ افزایش ۶۱ درصدی اعزام بیماران مسموم با مونوکسیدکربن در فارس 📸: برج های دوقلو زند پاکسازی آبگیر پارک فروزان شیراز 📸: تداوم مرمت تخت جمشید در انتظار توجه مسئولان ۶ حریق در باغات استحفاظی شیراز طی سال جاری قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۳ آذر ۱۴۰۴ انهدام ۶۶ باند سرقت و دستگیری بیش از ۶۰۰ سارق نجات کارمند مصدوم در شهرک صنعتی شیراز ساخت کتابخانه مرکزی شیراز، اولویت شهرداری است ساخت مخازن ذخیره آب فضای سبز در شیراز 📸: پروژه بازسازی پل شاهد آخرین وضعیت پروژه انتقال آب خلیج فارس به فارس قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۲ آذر ۱۴۰۴ 🎥: انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در شیراز اختتامیه جشنواره جهانی فیلم فجر در شیراز تخصیص ۲۱۰۰ هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در فارس پایش سلامت ۵۰ درصد از پل‌های شیراز آلودگی هوای شیراز

50

سقف خانه گوهرالزمان قوامی ربوده شد

  • کد خبر : 3540
  • 06 مهر 1392 - 10:02

IMG19281523سقف نفیس خانه «گوهر الزمان قوامی» در شیراز ربوده شد، سرقتی که پیش از این نیز بار‌ها تکرار شده و این بنای تاریخی را با آسیب مواجه کرده بود. به گزارش خبرنگار مهر، خانه گوهرالزمان قوامی یکی از خانه‌های دوره قاجاری در شیراز به شمار می‌آید که به ثبت ملی نیز رسیده است.

این خانه تاریخی که اکنون مالک شخصی دارد یکی از بناهای تاریخی مجموعه قوامی در شیراز به حساب می‌آید که از نظر تاریخی و معماری ارزشهای بالایی دارد. اما اکنون خبر رسیده که سقف نفیس خانه گوهرالزمان قوامی به سرقت رفته و این بنا، یکی از اجزای ارزشمند خود را از دست داده است.

مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: تقریبا یک هفته‌ای بود که از این خانه ارزشمند تاریخی سرقت می‌شد که در‌‌نهایت اواخر هفته گذشته سقف خانه به سرقت رفت. مسعود منیعاتی با اشاره به اینکه ظرف دو سال گذشته سرقتهای متعددی از این خانه تاریخی رخ داده، بیان کرد: در این خصوص باید متذکر شد که باید تکلیف نفایس ملی که مالک آن خصوصی است مشخص شود که از لحاظ قانونی زمانی که مالک، بنای خود را به حال خود‌‌ رها کند و در پی این امر بنا مورد آسیب یا سرقت قرار گیرد مسئولیت این رویداد با چه کسی است.

وی با اشاره به ارزشهای تاریخی این خانه نیز بیان کرد: خانه گوهر الزمان قوامی یکی از بناهای موجود در مجموعه قوامی شیراز است که ارزشهای تاریخی زیادی دارد. مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس ادامه داد: این مجموعه که شال بناهایی نظیر نارنجستان قوام، خانه زینت الملوک و… نیز هست قابلیت تشکیل پرونده برای ثبت جهانی نیز دارد.
وی تاکید کرد: خانه گوهرالزمان نیز از نفایس محسوب می‌شود که با این روند حفاظتی و سرقتهایی که از خانه صورت می‌گیرد حتی برای تشکیل پرونده نیز امیدی نباید داشته باشیم. منیعاتی تصریح کرد: سه الی چهار ماه پیش نیز سرقتی از این خانه تاریخی صورت گرفت و در این خصوص نسبت به حفاظت از بنا هشدار‌ها و تذکرات خود را مطرح کرده بودیم.

به هر حال باید روند حفاظت از خانه‌های تاریخی بخصوص بناهای دارای ارزشهای زیاد تاریخی به شکل مناسب پیگیری شود تا سرقتهای این چنینی، ارزشهای تاریخی خود را دچار خدشه نکند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=3540

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 5در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۵
  1. بازم میگم شاهچراغ مهم تره وقت خودتون رو بی خودی دارین صرف میکنید هاهاهاها

  2. انگار کلا میراث بیخیال اثار ارزشمند شیراز شده

  3. باعث تاسف برای کسانی که مسئولیت نگهداری از میراثمان را به آنها دادیم .

  4. مگه شیراز اداره میراث فرهنگی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:-( متاسفم واسه اقایون مسوول

  5. اینم یه پاسخ خوب برای آقای استانداری که فرموده بودند که باید مکان های تاریخی مثل باغ ارم و باغ عفیف آباد به میراث فرهنگی واگذار بشن.
    خوب یکی نیست بهشون بگه برادر من سازمان میراث اگر به فکر میراث فرهنگی بود که یه فکری به حال این بنا ها میکرد نه اینکه آماده خور بشینه تا یه جای پر درآمد مثل باغ عفیف آباد یا باغ ارم رو بهش هدیه کنن واونم با اجاره دادنش به صد تا رستوران و کافی شاپ نابودش کنه.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.