تاریخ : شنبه, ۱۱ بهمن , ۱۴۰۴ Saturday, 31 January , 2026

آخرین اخبار

🎥: کامبک فجرسپاسی برابر خیبر قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۸ بهمن ۱۴۰۴ یک گام تا بهره‌برداری از زیرگذر شاهد آمار بارش شیراز و شهرهای فارس/ ۷ بهمن ۱۴۰۴ پایان کار سارق تلفن همراه با ۱۶ فقره سرقت در شیراز قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۸ دی ۱۴۰۴ 📸: پیشرفت ۵۱ درصدی طرح انتقال کارخانه سیمان فارس پایان بتن‌ریزی پارت دوم عرشه تقاطع خلیج فارس – استوار تسویه عوارض آزادراهی شرط صدور بیمه نامه شخص ثالث قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۷ دی ۱۴۰۴ بیش از ۳۰۰ پروژه شهرداری شیراز افتتاح می شود آغاز سنگ‌فرش چهارراه دلگشا تا آرامگاه سعدی بهره‌برداری از بندهای مهار سیلاب در شرق شیراز دستگیری سارق درون خودرو با ۲۰ فقره سرقت در شیراز برق شیراز با پیروزی به کار خود در نیم‌فصل نخست لیگ پایان داد 📸: پروژه ایستگاه مترو استقلال 📸: قندیل بستن بزرگترین آبشار چشمه‌ای ایران در سپیدان سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن در شیراز، زرقان و جهرم قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۶ دی ۱۴۰۴ 🎥: نجات کوهنورد گرفتار در دیواره ۲۰۰ متری کوه سرخ شیراز

72

تعطیلی موزه باغهای دلگشا و جهان نما

  • کد خبر : 36152
  • 26 تیر 1397 - 14:04

آن زمان که عمارت های تاریخی در باغ های دلگشا و جهان نمای شیراز مرمت و به موزه تبدیل شدند تصور تعطیلی این اماکن فرهنگی غیرممکن به نظر می رسید چرا که هم با استقبال گردشگران همراه بود و هم بنای تاریخی کاربری مناسبی داشت اما آنچه که این روزها گردشگران با ورود به این باغ های تاریخی می بینند درهای بسته این دو عمارت تاریخی است! به گفته کارشناسان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری چنانچه این روند ادامه پیدا کند نه تنها شیراز از وجود دو جاذبه جدید گردشگری محروم شده بلکه بنا های تاریخی با آسیب جدی همراه می شوند زیرا هم اکنون این عمارت ها نیازمند مرمت و بهسازی هستند.

چند سالی است که دو عمارت تاریخی در باغ های دلگشا و جهان نما در شیراز که به کوشک یا کلاه فرنگی نیز معروفند به موزه سکه و تاریخ معاصر تبدیل شدنداما در حال حاضر این موزه ها تعطیل و درهای عمارت نیز بسته است. در این رابطه جهانبخش میرزاوند رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز به خبرنگار «خبر جنوب» گفت: این دو عمارت به بخش خصوصی واگذار شد تا به موزه تبدیل شوند اما موزه داری هم دارای حساب و کتابی است که می توان به مجوز موزه از سازمان میراث فرهنگی برای یک مکان اشاره کرد که متاسفانه این مجوز وجود نداشت .

موزه رادیوهای قدیمی، باغ دلگشا

وی افزود: در واقع واگذاری این اماکن به بخش خصوصی طی قراردادی با شهرداری صورت گرفته بود که طبق بررسی ها حدود یک تا یک ونیم سال ازپایان این قراد داد می گذشت و با توجه به قوانین موجود باید مکان تخلیه می شد .میرزاوند ادامه داد :به طرف قرارداد مهلت داده شد که تا اول خرداد ماه مکان را تخلیه نماییند که هنوز این اتفاق هم نیفتاده و در های عمارت بسته است.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز در ادامه این گفت و گو بر لزوم تغییر کاربری این بناها تاکید کرد و گفت: در این عمارت های تاریخی به دنبال کار اقتصادی نیستیم و اولویت اول اجرای کار فرهنگی و گردشگری است.

موزه باغ جهان نما

وی با بیان این که در حال حاضر این عمارت ها نیازمند مرمت هستند افرود: قسمت هایی از این کوشک ها شامل دیوارها، پشت بام نیازمند مرمت و بهسازی و ساماندهی است و به محض تخلیه، پرونده مرمتی کوشک ها گشوده خواهد شد.
میرزاوند در ادامه افزود:اولویت اول در بحث بناهای تاریخی حفاظت اصولی و مرمت آن هاست و پس از این پروژه تغییر کاربری مناسب در دستور کار است.
وی از تشکیل کمیته ای با حضور کارشناسانی از سازمان سیما، منظر و فضای سبز، معاونت فرهنگی و معاونت برنامه ریزی شهرداری برای نحوه بهره برداری و تصمیم گیری برای این عمارت ها خبر داد

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=36152

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. جای تاسف دارد