تاریخ : شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۴ Saturday, 6 December , 2025

آخرین اخبار

قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۵ آذر ۱۴۰۴ سومین باخت فجر در لیگ برتر فوتبال کشور 📸: فرسودگی کف‌پوش‌های پل منظرگاه چمران ثبت ۲۸ اثر منبت آباده در فهرست آثار ملی ایران قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۴ آذر ۱۴۰۴ افزایش ۶۱ درصدی اعزام بیماران مسموم با مونوکسیدکربن در فارس 📸: برج های دوقلو زند پاکسازی آبگیر پارک فروزان شیراز 📸: تداوم مرمت تخت جمشید در انتظار توجه مسئولان ۶ حریق در باغات استحفاظی شیراز طی سال جاری قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۳ آذر ۱۴۰۴ انهدام ۶۶ باند سرقت و دستگیری بیش از ۶۰۰ سارق نجات کارمند مصدوم در شهرک صنعتی شیراز ساخت کتابخانه مرکزی شیراز، اولویت شهرداری است ساخت مخازن ذخیره آب فضای سبز در شیراز 📸: پروژه بازسازی پل شاهد آخرین وضعیت پروژه انتقال آب خلیج فارس به فارس قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۲ آذر ۱۴۰۴ 🎥: انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در شیراز اختتامیه جشنواره جهانی فیلم فجر در شیراز

17

وعده مرمت عمارت باغ سالاری

  • کد خبر : 50267
  • 06 اسفند 1403 - 15:20

معاون میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه عمارت باغ سالاری شیراز که بر اثر بارندگی دچار آسیب و بخش‌هایی از آن فرو ریخته است، گفت: مرمت این اثر از هفته آینده آغاز می شود.

به گزارش شیراز۱۴۰۰، به نقل از مهر، افشین ابراهیمی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: بعد از حادثه تخریب بخشی از عمارت سالاری بر اثر بارندگی، مدیرکل میراث فرهنگی بلافاصله به معاونت میراث فرهنگی و معاونت پشتیبانی دستور پیگیری با قید فوریت برای تهیه طرح مرمت، برآورد و تأمین هزینه مربوط را دادند.

وی ادامه داد: متعاقب آن مقرر شد تیمی از دفتر فنی معاونت میراث فرهنگی از بنا بازدید کنند تا نسبت به تخمین خسارت و عملیات حفاظتی اضطراری اقدام نمایند.

معاون میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه مرمت باغ سالاری یک هفته پس از بازدید از بنا و تهیه طرح به اجرا در می‌آید، افزود: اقدامات مرمتی اساسی در زمان مقرر انجام می‌شود تا عمارت باغ سالاری از آسیب‌های بعدی در امان بماند.

ابراهیمی ضمن اشاره به بناهایی تاریخی که در اولویت مرمت قرار دارند، گفت: از محل اعتبار مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت، آثار و بناهای متعددی در فهرست اولویت حفاظت و مرمت قرار دارند.

معاون میراث فرهنگی فارس تصریح کرد: ۱۱ مسجد، هشت سنگ نگاره و ساماندهی تعدادی از موزه‌های استان فارس، همچنین مجموعه زندیه، مجموعه حافظیه، سعدیه، بافت تاریخی شیراز، بافت تاریخی نوبندگان فسا، بافت تاریخی لار و محور ساسانی فارس در نوبت مرمت است.

لازم به ذکر است بارندگی اخیر در شیراز، بخش‌هایی از عمارت تاریخی باغ سالاری را دچار آسیب کرد. عمارتی ارزشمند که به جا مانده از دوران قاجاریه است و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

باغ سالاری به دست حبیب‌الله خان قوام ساخته شده و از نمادهای فرهنگی شیراز محسوب می‌شود.

این بنا در منتهی‌الیه حریم بافت تاریخی قرار دارد.

باغ سالاری با معماری شکیل و زیبا، جلوه‌ای منحصربه‌فرد دارد و پیش از این در عرصه آموزش و فرهنگ منطقه تأثیرگذار بوده است.

تخریب عمارت باغ سالاری بر اثر بارندگی، بار دیگر ضرورت مرمت فوری این بنای تاریخی را یادآوری می‌کند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=50267

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.