۴ پرونده میراث فرهنگی ناملموس فارس شماره ملی گرفت .به گزارش شیراز۱۴۰۰ ، تا کنون ۳۶ پرونده از میراث ناملموس این استان در فهرست ملی به ثبت رسیده است که هم اینک ۴ پرونده جدید از این فهرست شماره ملی گرفتند .
بنابراین گزارش مهارت سنتی جوک کاری به شماره ملی ۸۳ ، مهارت تهیه فالوده سنتی شیرازی به شماره ۱۱۰۵ و مراسم آئین سینه زنی قطاری شیرازی به شماره ۱۱۰۶ و مراسم آئینی سینه زنی شهرلار نیز به شماره ۱۱۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
تورو خدا سینه زنی رو رفتن ثبت کردن حداقل میرفتین هنر خاتم کاری رو ثبت میکردین ای خدا
بعد ببخشید فالوده شیرازی با چه نامی ثبت ملی شد؟به نام فالوده شیرازی تولید شده در تبریز همراه با لیوان ساخت اصفهان و گلاب قمصر کاشان؟
تولید شده در تبریز ؟ لیوان اصفهان ؟ گلاب کاشان؟ خیر! تولید شده در شیراز، لیوان های شهرک صنعتی شیراز و آبلیمو شیراز.
امین جان من سعی میکنم خیلی کم کامنت بذارم ولی مثل اینکه این بنده خدا از عرقیات شیراز عرقیات میمند و…غافلند عیبی نداره ولی یکی نیست بگه حتی اگر شیراز فالوده نداره(فرض محال خنده دار) کارخانه دایتی تنها تولید کننده صنعتی فالوده شیرازی در جهان هست که به تمام دنیا داره صادر میشه در ضمن یاداور میشوم فالوده شیرازی رو پدر بزرگهامون تو کاسه های بلور و چینی میخوردند .
پسر جون، قمصر کاشان ؟؟؟؟ استان فارس بزرگترین تولید کننده گل محمدی ایران هست. بزرگترین گلستان محمدی جهان در لایزنگان داراب هست دوست عزیز. داراب و میمند فارس تقریبا نیمی از گل محمدی ایران رو تولید میکنن
راستی قمصر فقط به خاطر نزدیکی به تهران و قدرت رسانه ای بیشتر معروف شده. من خودم قمصر رفتم خودشون میگفتن ما گل محمدی از استان فارس هم می خریم. قمصر قطب تولید گلاب هست و کارگاه گلاب سازی زیاد داره. ولی فارس قطب تولید مرغوب ترین گلاب هست. میمند گلابش از قمصر بهتره. قمصر اصلا در برابر داراب گل محمدی زیادی تولید نمیکنه.
لایزنگان داراب اینو تو خاطرت بسپار اگر تونستی هم یه سر بیا با چشم خودت ببین بعد قضاوت کن
آخی حسادت کرده .اذیتش نکنید اینا مغزشون مشکل داره دست خودشون نیست.
فرشاد جان جک گفتی از خنده رودبر شدم
والا توی ولات شما فالوده با گلاب میخورن ما که نخوردیم تا اب لیموی اعلای شیراز و عرقیات شیراز هست چرا با گلاب
البته بهتر بود می نوشتی پالوده درست تره به لهجه ی شیرازی اصیل پالده میگیم
از همه دوستان بزرگوار خواهشمندم که بجای استفاده از واژه اشتباه “فالوده” از واژه “پالوده ” استفاده کنند. جالب اینجاست که این کلمه عجیب فالوده چند سالی هست که استفاده میشود و من خودم ندیدم که شیرازی های قدیمی از این واژه استفاده کنند. کلمه پالوده از مصدر پالودن به معنی تصفیه کردن ساخته شده. بهتر است این کلمه را همانطور که هست تلفظ بنماییم
با سپاس فراوان
دوست عزیز فرشاد
در مورد میمند فارس حتما یه سرچ اینترنتی انجام بدید .مخصوصا از نظر قدمت تاریخی
قمصر کاشان در استان عمدا بیابانی اصفهان مثله یک جزیره میمونه
اما در استان فارس قضیه کاملا برعکسه.بیشتر استان فارس کوهستانی و گل و گلاب و عرقیات اینجا حرف اول رو می زنن. از شیراز همیشه به عنوان شهر گل و بلبل یاد شده(البته الان سعی دارن عناوین جدیدی رو بهش بچسپونن) شیراز شهر بهار نارنج بوده هست. نرگس شیراز و …
هر باغبان که گل به سوی برزن آورد
شیراز را دوباره به یاد من آورد
آنجا که گر به شاخ گلی آرزوت هست
گلچین به پیشگاه تو یک خرمن آورد
اگر شیراز هم تشریف آوردیت حتما به ارگ کریمخان زند و عرقیات و پالوده و بستنی بندی های پشت اون سری بزنید.حتما ملتفت میشید.
با سلام به دوستان,
اول از هر چیز بابت اظهار نظر شما دوستان ممنون اما همگی از جمله مدیر محترم سایت منظور من رو بد متوجه شدن.منظور من این بود که حالا که فالوده شیرازی ثبت شده ممکن هست توی یه تبصره گفته باشن به شرطی فالوده رو ثبت ملی میکنیم که مثلا از لیوان اصفهانی استفاده بشه که یه اصفهانی ها هم یه سود برده باشن و منظور این هست که همیشه حق شیراز پایمال شده و الان هم که اومدن و یه چیز از شیراز رو ثبت کردن خیلی عجیب هست.به عنوان مزاح عرض کردم که توی این ثبت ملی فالوده با یه تبصره ای چیزی بیان از شهرهای دیگه هم حمایت کنن که یه موقع دل اصفهانی ها یا تبریزی ها آزرده خاطر نشه.صرفا مزاح بوده و برای حمایت از شیراز.
اما بسیار خوب مشخص شد که دوستان و از جمله مدیر سایت چقدر تحمل شنیدن نظری مخالف نظر خودشون رو دارن,فرض که حتی من به جای مزاح قصد توهین یا حسادت داشتم اما متاسفانه با بیانات توهین آمیز دوستان مواجه شدم.یکی گفته مغزش مشکل داره و دیگری نوشته جک گفتم و دیگری هم که گفته در ولات شما آیا فلان کار رو میکنن؟البته در جواب دوستی که از ولات من پرسیدن بگم که در تمام مکان های فروش فالوده همیشه در کنار گزینه آبلیمو میشه از گزینه گلاب و یا عرقیات استفاده کرد و بهتره مثل داعش اگر کسی فالوده رو به جای آبلیمو با گلاب مصرف میکنه متهم به سرپیچی از قوانین نکنیم و بپرسن که من از کدوم ولات اومدم.
بنده به عنوان کسی که مدت ها در صنعت گردشگری این شهر کار کردم خیلی خوب مسائلی رو که دوستان متذکر شدن میدونم چون تحصیلات من در این زمینه هست.اما به نظر من دوستان بهتر بود هم نزاکت رو رعایت میکردن و هم محترمانه به بیان نظراتشون میپرداختن حتی اگر قصد من منفی بوده.هر چند که کامنت من یه طنز تلخ و در حمایت از شیراز بوده.
دوست گرامی نظر شما نظر مخالفی نبود و منتشر شد و نمیدونم برداشت شما از نداشتن تحمل نظر مخالف چه چیز هست.شما که در صنعت گردشگری شهرمون فعال هستید و تحصیلات مرتبط در این زمینه دارید باید روشی متفاوت از چیزی که بیان فرمودید به منظور انتقاد بکار ببرید تا اینچنین عموم افراد دچار سو تفاهم نشند.