«خبرجنوب» نوشت: معاون گردشگری و زیارت استاندار فارس از راه اندازی دهکده صنایع دستی و گردشگری این استان در نزدیکی شیراز خبر داد. شاپور رستمی با بیان اینکه دهکده صنایع دستی و گردشگری فارس در زمینی به مساحت ۳ و ۲ دهم هکتار راه اندازی می شود، افزود: طبق پیش بینی های صورت گرفته، این دهکده تا آخر امسال به بهره برداری می رسد.
معاون استاندار فارس اضافه کرد: دهکده صنایع دستی و گردشگری فارس با هدف معرفی و عرضه محصولات و تولیدات دست ساز هنرمندان استان در نزدیکی شهر شیراز (جاده شیراز- مرودشت) و توسط بخش خصوصی ایجاد می شود.رستمی افزود: این دهکده تخصصی در کارگروه گردشگری و میراث فرهنگی استان نیز مصوب شده است.
وی در ادامه به راه اندازی شهرک صنایع دستی فارس نیز اشاره کرد و گفت: مقدمات راه اندازی این شهرک نیز آماده شده اما هنوز زمین مورد نیاز برای آن انتخاب نشده است. هرچند گزینه های متعددی در این رابطه وجود دارد ولی هنوز قطعی نشده است.
معاون استاندار فارس اضافه کرد: با توجه به اینکه راهاندازی این شهرک به صورت گسترده در دستور کار است و احتمالا تا ۲ الی ۳ سال دیگر به
بهره برداری می رسد از این رو ایجاد دهکده گردشگری و صنایع دستی استان در دستور کار قرار گرفته که امیدواریم تا آخر امسال شاهد بهره برداری این مجموعه باشیم.رستمی اضافه کرد: برای ایجاد شهرک صنایع دستی استان فارس زمین به وسعت ۳۰ هکتار نیاز است که در این زمینه چند قطعه زمین، در دست بررسی است.
معاون گردشگری و زیارتی استانداری فارس ادامه داد: یکی از این زمین های مشخص شده به وسعت ۳۰ هکتار و در حاشیه بزرگراه حسینی الهاشمی شیراز است که پس از بررسی های همه جانبه کارشناس و سرمایه گذار برای احداث شهرک صنایع دستی استان فارس مشخص می شود.
رستمی گفت: راه اندازی شهرک صنایع دستی در استان یک اقدام ضروری برای حمایت از هنرمندان و فعالان این بخش است که امیدواریم هرچه سریع تر این شهرک با هدف تجمیع و توسعه هنرهای سنتی و صنایع دستی فارس راه اندازی شود.
وی ادامه داد: برای احداث و راه اندازی شهرک صنایع دستی در استان باید بخش غیر دولتی و انجمنهای فعال در حوزه صنایع دستی استان را به کار گیریم تا این بخش در استان رونق و توسعه یابد.
رستمی در ادامه این گفت وگو بر لزوم توجه بیشتر به معرفی و عرضه هنرهای سنتی و صنایع دستی استان تاکید کرد و گفت: متاسفانه صنایع دستی فارس مظلوم است و مورد غفلت قرار گرفته و باید هرچه سریع تر این مشکل مرتفع گردد.معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس گفت:
صنایع دستی یکی از بخش های مهم در رونق اشتغال و درآمدزایی استان است که تاثیری مهم در رفع معضل بیکاری و توسعه اقتصادی فارس دارد.
او ادامه داد: ایجاد اشتغال از اولویت های استان است و در شرایط کنونی اولویت بخش گردشگری و صنایع دستی استان ،رونق بخش اقتصاد است که توجه به این بخش باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.
به گفته رستمی یکی از راهکارهایی که می تواند به ایجاد فرصت های شغلی و رونق صنایع دستی استان کمک کند، آموزش صنایع دستی در تمامی شهرستانهای استان است.وی با بیان اینکه بازاریابی صحیح صنایع دستی می تواند زمینه ساز ایجاد و حفظ اشتغال و درآمد پایدار شود، افزود:طرح های تضمین خرید بعضی از محصولات برتر و ایجاد بازارچه های صنایع دستی می تواند رونق مناسبی در بازار صنایع دستی ایجاد کند.
گفتنی است در حال حاضر از ۲۵۰ رشته صنایع دستی موجود در کشور ۱۲۰ رشته در استان فارس وجود دارد که از این تعداد ۸۵ رشته صنایع دستی در این استان فعال است. بنا بر این گزارش هم اینک ۷۵۰ کارگاه تولیدی در حوزه صنایع دستی در این استان فعال است که بخش عمده این کارگاه ها یا در منازل فعالان این حوزه برپاست یا کارگاه های تولیدی در شرایط نامناسبی قرار دارد.
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار نفر صنعتگر در زمینه صنایع دستی در فارس مشغول به فعالیت هستند و عمده هنرمندان صنایع دستی ما در بخش دست بافته ها فعال هستند که در روستاها و در میان عشایر حضور دارند.
فارس صاحب دهکده صنایع دستی و گردشگری میشود
- ارسال توسط : شیراز۱۴۰۰
- 1183 بازدید
- بدون دیدگاه