حدود ۸۰ کودک کار و بد سرپرست شیراز، به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و همچنین سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز با هدف آموزش و کاهش آسیبهای اجتماعی، اقدام به نقاشی بخشی از دیوارهای خیابان معالی آباد کردند.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز، ، از روز پنجشنبه، ۱۵ آذر ماه، اجرای نقاشی دیواری با عنوان “پنجشنبه رنگین” توسط کودکان محلات بیات، آستانه، سنگ سیاه و شهرک سعدی که غالبا از کودکان کار یا خانواده های کم بضاعت هستند، شروع شد.
این برنامه که با هدف تصویرسازی شهر از دید کودکان، آغاز شده، در تلاش برای آموزشی متفاوت و هدفمند جهت استفاده از هنر برای پرورش کودکان و تقویت کارگروهی در آنها است. در این دوره از آموزش ها، بیش از ۸۰ کودک تحت حمایت جمعیت امام علی(ع)، موسسه صبح آفرینش و پایگاه شهیده بنت الهدی صدر به همراه ۱۵ مربی برای خلق نقاشی های دیواری حضور داشتند.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز گفت: رویداد نقاشی دیواری کودکان کار به منظور جلب توجه جامعه به نیازهای روحی این کودکان برگزار شده است.
دکتر جهانبخش میرزاوند در حاشیه برگزاری رویداد نقاشی دیواری کودکان کار با تاکید بر اینکه به کار گماردن کودکانی که به سن قانونی نرسیده اند زمینه ساز آزردن روح حساس این کودکان است که این آسیبهای روحی در صورت التیام نیافتن در آینده منجر به شکلگیری ناهنجاری های اجتماعی خواهد شد.
دکتر میرزاوند با تاکید بر اینکه کوکان کار نیز همچون سایر کودکان دارای روح لطیف و باطن و ضمیر معصومانه ای هستند که پر از استعداد عاطفه خلاقیت هنر و زیبایی است، عنوان کرد: محرومیت این کودکان از درس و مشق و مهارت های زندگی سبب سرکوب شدن این عواطف زیبای کوکانه میشود؛ از این رو سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز تصمیم گرفته اقداماتی در راستای توجه به کودکان کار انجام دهد. از این رو با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری و سازمان مردم نهاد جمعیت امام علی(ع) رویدادی به عنوان نقاشی دیواری کودکان کار برگزار کرد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز با اشاره به اینکه نقاشی های دیواری کودکان کار به همین صورت توسط نقاشانحرفه ای در چندین نقطه شهر به تصویر کشیده خواهد شد و همچنبن بیلبوردهایی نیز برای نمایش انها در نظر گرفته می شود، افزود: این اقدام به این منظور انجام می شود که به شهروندان یادآوری کنیم کودکانی که هر روز در نقاط مختلف شهر به عنوان کودک کار از کنار شما عبور می کنند نیز همچون سایر کودکان نیازهای عاطفی و روانی دارند که نباید نا دیده گرفته شود.
دکتر میرزاوند ابراز امیدواری کرد: با حمایت های همه جانبه مردم و مسئولان شاهد کاهش این معضل اجتماعی و همچنین پیامدهای ناهنجار اجتماعی آن در شهر شیراز باشیم.
شهرداری شیراز با در پیش گرفتن رویکردی فرهنگی و اجتماعی معتقد است که هر کودک سهمی از شهر دارد، شهر مسئول است جهان زیبا و رنگین او را شاداب و پرطراوت حفظ کند؛ به او رویا ببخشد و انعکاس خیالش باشد. اما در این شهر انبوه کودکانی را میشناسیم که به جای زیستن در آسودگی خیال کودکانه، مشغول کار در خیابان ها و محیطهای پرخطر هستند. سهم آنها از نشاط شهر، همهمهی خیابانها, بیتوجهی و پس زده شدن است. کودکی نه تنها معنایی ندارد که با گذر زمان به خشمی عمیق تبدیل میشود.
ما دیوار کوچکی از انبوه آجرهای شهر را به دستهای کوچک آنها سپردیم؛ با رنگ، با خیالِ هر آنچه که آرزو دارند سهمشان باشد از شهری که در آن زندگی میکنند.
کار بسیار زیبایی بوده