جای خالی فرهنگ در مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره تئاتر فجر استان فارس احساس شد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه در حالی مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر استان فارس برگزار شد که گویی برخی از اهالی با فرهنگ تئاتر فارس تالار حافظ را با رینگ کشتی کج اشتباه گرفته بودند.
مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره تئاتر فجر استان فارس که با یک ساعت تاخیر آغاز شد مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان فارس را به عنوان اولین سخنران خود دید که با تشویق حاضرین و ارایه اخبار خوش در خصوص آغاز عملیات اجرایی ساخت تالار فرهنگی بزرگ شیراز حاضرین را شاد کرد. دومین نفری که برای اجرای برنامه به سن تالار حافظ رفت «رودکی» از یادگاران دفاع مقدس بود که با گفتار خاطرات آن دوران به گونهای دیگر حاضرین را شاد کرد و با زبان خود از اهالی تئاتر درخواست کرد بیش از گذشته یاد و خاطره شهدا و ایثارگان را برای جوانان زنده نگه دارند و از طرفی مسئولین نیز بیشتر به فکر جایگاه بخشیدن به شهدا باشند.
ضعف محتوایی در آثار ارایه شده
اما شاید بتوان اینگونه برداشت کرد که خواندن بیانیه هیئت داوران آغاز تشنج در اختتامیهای بود که از همان اول، بزرگان تئاتر شیراز و فارس را در خود ندیده بود. اولین انتقاد «پرویز فلاحیپور» عدم حضور پیشکسوتان تئاتر شیراز در مراسم بود و اینکه ضعف محتوایی در بخش اعظمی از آثار دیده شد.
وجود ضعف اخلاقی، نارضایتیهای درون خانوادگی تئاتر فارس، عدم مسئولیت پذیری و وفاق و…. از جمله مشکلاتی بود که بیانیه هیئت داوران به آن اشاره کرده بود. اما در زمانیکه اعلام نفرات برتر این جشنواره آغاز شد نمایش «طوبی در جنگ» از شهرستان نی ریز و «راحله در این غصه غرق میشود» از شیراز توانستند بیشترین جوایز را به خود اختصاص دهند. البته در بخش کارگردانان هیچ فردی به عنوان کارگردان برتر انتخاب نشد.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی فارس سیبل شد
اما در این میان بود که صدای اعتراض از سمت غربی سالن حافظ به گوش رسید و یک نفر که خود را از اهالی قدیم تئاتر معرفی کرد به گونهای خود را به جایگاه رساند که هر بینندهای را به یاد فیلمهای جاهلی دهه ۵۰ میانداخت و با گرفتن میکروفون از مجری اعلام کرد که رئیس انجمن تئاتر باید با انتخاب اهالی تئاتر باشد نه مدیر کل فرهنگ و ارشاد.
این فرد که تالار حافظ را با محل دعواهای خیابانی اشتباه گرفته بود حتی حاضر به ترک سالن نبود و همچنان با نعره کشیدن اعتراض خود را اعلام کرد. این داستان ادامه پیدا کرد تا اینکه سه نفر دیگر با دوندگی زیاد خود را به جلو سن رساندن و یک نفر با حضور بر روی سن تئاتر اعتراض شدید خود را به رئیس انجمن اعلام کرد و به ناگاه و در مقابل دیدگان حاضرین آب دهان یکی از معترضین بر روی سن پرت شد.
این گروه خشن نیز که سعی داشتند اعتراض خود را با استفاده از هنرهای رزمی و نمایشی مختلف به دیگران نشان دهند با سعی و تلاش حاضرین از تالار خارج شدند. اما این پایان ماجرا نبود چراکه اعتراضات به خارج از تالار حافظ نیز رسید و حدود ۴۰ دقیقه اعتراض و درگیری لفظی در کنار خیابان ادامه داشت.
اگه همه تریبونی واسه حرف زدن داشتن.شاید شاهد همچین صحنه هایی نبودیم.اما این روش اعتراض هم دون جامعه هنری هست.
اگر عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن را لایق شیراز می دانیم باید ابتدا از خودمان شروع کنیم. این گونه رفتارهای غیر فرهنگی توجیه خوبی برای سارقین این عنوان از شیراز است.
فرهنگ فارس خیلی نقص داره هیچکسی هم فکر نیست
اینکه رئیس انجمن تئاتر باید با انتخاب اهالی تئاتر باشد حرف درستیه اما چرا اینطوری ؟! حرف حساب رو که با بی اخلاقی و بی فرهنگی مطرح نمی کنن؟! اونم کسایی که ادعای فرهنگی بودن رو دارن!!
متاسفانه چون توی کشور ما همیشه اعتراض با داد فریاد و سرکوب و…. همراه بوده همه عادت کردیم که اعتراض یعنی تنش.هم اعتراض کننده ها هم کسانی که مخاطب اعتراض هستند تا اونجا که می تونن حرفشون رو با فریاد و جنجال و سرکوب طرف مقابل به کرسی می شونن.کاش یاد می گرفتیم با آرامش و حتی سکوت هم می شه اعتراض کرد.البته برای یاد گرفتن علاوه بر مردم ,دولت و حکومت هستند که نقش اصلی رو بازی می کنن و می تونن با برخورد درست ,نحوه ی صحیح اعتراض کردن رو فرهنگسازی کنن.
بهتر نیست یه کم به شکل خبرنویسی حرفهای رو بیارید!
یه بار خودتون ۲ پارگراف آخر رو بخونید ببینید چی گفتید! به علاوه بهتره که وقتی از یک طرف میگید، از طرف دیگه هم حرف بزنید. بد نیست بگید چرا پیشگسوتان دعوت نشدند یا چرا ارشاد مسئولیت تعیین برگزیدهها رو به عهده گرفته…
به نظرم اون نقدی که به این افراد گرفتید با این شیوهی ارائه بیشتر به خودتون وارده و شما هم به سبک «جاهلی» و «نعرهکشی» دارید خبررسانی می کنید…
امیدوارم این انتقاد رو با مخالفت اشتباه نگیرید. بحثی هم دربارهی درستی و غلطی اتفاقها نکردم و فقط دارم به فرم کار شما ایراد میگیرم.
علی جان ابتدای گزارش توجه کنین نوشته شده به نقل از مهر که خودش خبرگزاری رسمی هست و ما هم در نوشته دخل و تصیرف نکردیم
kheiliam kare khubi karde 😉
این که خبر رو از جای دیگه نقل کردین دلیل نمیشه.خبر غیر حرفه ای و یک طرف رو نقل نکنید.درود بر نکاه سنجی علی.
کاش صحبت های طرف مقابل هم درج می شد.این عصبیت ها نتیجه ی همین تک صدایی هاست.