امین آل شمس، سایت خبری – تحلیلی شیراز۱۴۰۰: صبح دیروز ۳۴ پروژه فرهنگی، عمرانی با اعتبار ۸۳۰ میلیارد ریال در شیراز افتتاح شد که حاوی نکات جالب توجهی بود! ابتدا متن خبر را مرور می کنیم :
شهردار شیراز گفت: همزمان با میلاد با سعادت حضرت علی(ع)، ۳۴ پروژه فرهنگی، عمرانی، ورزشی و خدماتی با اعتبار ۸۳۰ میلیارد ریال در شیراز به بهرهبرداری رسید. علیرضا پاکفطرت بعدازظهر امروز در حاشیه بهرهبرداری از ۳۴ پروژه عمرانی و فرهنگی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: المان ورودی شرق کلانشهر شیراز، تکمیل تقاطع غیر همسطح خلیجفارس، سالنهای ورزشی شهید طباطبایی، رسول اعظم (ص)، بهسازی و زیرسازی آسفالت معابر، ساخت رستوران، پارکهای محلهای و حاشیهای با اعتبار بیش از ۲۳۱ میلیارد ریال در منطقه هفت شیراز از جمله پروژههایی است که امروز به مردم شیراز تقدیم شد. وی افزود: ساخت و تکمیل بوستانهای حاشیهای و محلهای در قالب چهار پروژه، دو زمین چمن مصنوعی، بهسازی سالنهای ۱ و ۲ پایانه شهید کاراندیش، سامانه ثبت تخلف سرعت غیرمجاز در مناطق ۳ ،۵ و ۷ این شهر، زیرسازی و آسفالت، پیادهروسازی، موزاییک فرش، دیوارگذاری در قالب ۱۰ پروژه از جمله طرحهایی است که به بهرهبرداری رسید.
شهردار شیراز بیان کرد: ساخت المان شهدای گمنام در منطقه ۱۰ در راستای بزرگداشت مقام شهدا، لولهگذاری آبهای سطحی، بهسازی سالنهای ۱ و ۲ پایانه شهید کاراندیش و دو بلوار شهید علوی گرگانی شهرک گلستان شمالی و پیام نور شهرک گلستان منشعب از خیابان دهخدا به سمت دانشگاه پیام نور از دیگر پروژههایی بوده که افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه تقاطع غیرهمسطح شهدای شهرک سعدی در منطقه سه شیراز با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال ساخته شده است افرود: این پروژه نخستین زیرگذر عابر پیاده به طول ۹۰ و عرض ۱۰ متر است که با هدف ساماندهی ترافیک حد فاصل تقاطع خیابان بوستان و هفتتنان به منظور بهبود دسترسی و تردد گردشگران با توجه به قرار گرفتن پروژه در مجاورت جاذبههای مهم ساخته شده است. شهردار شیراز خاطرنشان کرد: کارکنان و کارگران پروژه تقاطع غیرهمسطح شهدای شهرک سعدی در زمستان و تابستان بهصورت دو و یا سه نوبت کاری تلاش کردند تا در کمترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد.
پاکفطرت با تصریح اینکه برای ایجاد اشتغال و ترویج و رونق گردشگری، شهرداری در کنار زیرگذر شهدای شهرک سعدی غرفههای مختلفی برای گردشگران خارجی و داخلی راهاندازی میکند بیان کرد: با راهاندازی این غرفهها گامی دیگر در اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی شورای اسلامی و شهرداری شیراز برداشته میشود. وی تکمیل هر چه سریعتر پروژهها و طرحهای در دست اجرای شهرداری را گامی ارزنده در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و عنوان کرد: منافع شهر و مردم بر هر چیز دیگری ترجیح دارد.
و اکنون تصاویر مربوط به افتتاح پروژه ها :
زیرگذر دلگشا : این پروژه پس از حدود ۴ سال از شروع افتتاح شد! روند کند پروژه ناشی از مشکلات تاسیسات بود و البته دقیقا یک سال بدنه سازی آن طول کشید و در پایان هم بدون هیچ ایده و زیبایی خاصی افتتاح شد. وضعیت آسفالت پروژه نیز وضعیتی نامناسب داشته و مشخص نیست که نخست، چرا وضعیت آسفالت به این وضعیت درآمده، آن هم درحالیکه زمان زیادی از زیربار ترافیک رفتن آن نمیگذرد. دوم آنکه آسفالت فاقد خط کشی بوده و درنهایت این زیرگذر که به زودی شاهد سه سطحی شدن نیز می باشد، فاقد زیباسازی، نورپردازی و فضای سبز است! به یاد داریم سخنان شهردار شیراز را مبنی بر افتتاح طرحهای شهرداری با زیباسازی و فضای سبز کامل!
مهندس پاک فطرت در بخش دیگر از صحبتهای خود از کار به صورت دو و سه شیفت در این پروژه خبر داده تا این طرح در کمترین زمان(!) ممکن به بهره برداری برسد. ای کاش شهردار گرامی و زحمتکش شهرمان میفرمودند که اگر ۴ سال زمان زیادی برای یک طرح نیست، برنامه زمانی برای اجرای طرح زیرگذر گلستان که دو و نیم برابر حجم کارهای اجرایی آن است، چندسال طول خواهد کشید؟
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد غرفه های مختلف برای اشتغال و رونق گردشگری با توجه به حضور گردشگران اشاره کرده است. حال با نگاهی به تصویر این زیرگذر و به خصوص وضعیت سقف آن، این سووال را باید پرسید که آیا با این وضعیت قصد جذب گردشگر و رونق آن را داریم؟ چرا شهرداری پروژه ها را آنطور که باید و شاید کامل و تمام تحویل نمیدهد و رو به کارهای سطحی آورده است؟ چرا اکنون هیچکدام از پروژه های ساخته شده دارای نورپردازی مناسب نیستند و بصورت نصفه نیمه خاموش هستند؟ این میزان هزینه برای اجرای زیباسازی پروژه ها، تنها پس از چند ماه بر باد میرود.
بهتر است شهرداری هرچه سریعتر به وضعیت فعلی سامان داده و در آینده، طرحهایی را که قصد افتتاح آن را دارد به صورت کامل و با نورپردازی و فضای سبز مناسب و البته به شرط آنکه پس از مدتی از بین نرود، افتتاح کند تا ارزش کار انجام شده پایین نیاید.
فقط میت نم بگه متاسفم که عوارض شهرداری که داریم میدیم و مالیاتی که داریم میدیم اینجور حروم شده و این بدنه شهرداری و دیگر مسولین خرد و کلان شهر هیچ وقت نه درس عبرت میگیرن نه اینکه واقعا یاد میگیرن که پروژه شهری و چجور تعریف کنن و تموم کنن…و صد مرتبه واسه مهندس فرج زاده باید تاسف خورد که این پروژه رو اینجوری تحویل داد…بسیار زشت و بی هویت…اون تابلو اسم پل هم که سه برابر خود پل هست و ترکیب و ریخت نداشته پل رو ید از بدتر کرده
رفوژ وسط زیرگذر بهترین جا برای درختکاری و فضای سبز بود ولی سرامیک کاری شده!
ضمنا زیرگذرهای عابر پیاده باید به پلّه برقی مجهز باشن وگرنه همون حکایت پلهای هوایی عابر پیاده تکرار میشه و استقبالی نخواهد شد. البته من امروز رفتم اونجا این زیر گذر عابر پیاده را از هر دو طرف با نوار زرد مسدود کرده بودن که کسی واردش نشه ! )):
سقف زیر گذر عابر پیاده رو دارین یه سقف کاذب نزدن نور پردازیشم ببینید
واقعا شرم آور و افتضاحه. شهردار شیراز باید یک فکر اساسی برای تغییر مدیران نالایق خودش به ویژه در زمینه زیباسازی و فضای سبز بکنه
اخه دیگر کجای دنیا از پروژکتورهای این مدلی برای روشنایی و نورپردازی استفاده میکنند اخه این مسئولین اگر برای دیدن به کشورهای دیگر سفر نمیکنند حداقل در اینترنت چند تا پروژه در کشورهای دیگر را ببنیند
بسیار ضعیف و سطح پایین
متاسفانه در شیراز آش آنچنان شور شده است که داد خان شهر هم (در اینجا دوستان محترم سایت و هواداران شهردار و شورا) در آورده و به واکنش وا داشته است.
البته در گذشه من و دوستان ذکر کردیم که شهری مثل شیراز بیش از نیاز به سخت افزار (که البته آن هم واجب است اما …) نیاز به حفظ نرم افزار موجود دارد. متاسفانه امسال شاهد بودیم که شهر شیراز حتی بین هفت شهر برتر گردشگری نوروز امسال هم قرار نگرفته است!!!
زیر گذر دلگشار پس از ۴ سال افتتاح می شود!!! اما فضا سبز اطراف و خود بلوار تخریب، منظر و چشم انداز باغ دلگشا نابود می گردد و هیچ نشانی از زیبایی – ذوق – نوآوری در طراحی بدنه و سطح فوقانی این زیر گذز مشخص و قابل مشاهده نیست.
بوستان و میدان و تنها نماد ایران باستان در میدان ولیعصر در حال تخریب است و بجای آن پل کابلی!!!!
فضای سبز پارک خلدبرین تخریب شده به بهانه پارکینگ.
خانه های تاریخی شیراز تخریب شدند به بهانه معتادین
خانه های تاریخی و بافت آن هم تخریب شدند به بهانه توسعه …..
و غصه بی پایان تخریب باغات قصردشت
اخه چرا واقعا ؟!! :((
به نظر منکه اگر یک سوم از پروژه هارو اصلن شرو نمیکردن و جاش به زیبایی و افتتاح کامل و بدون نقص پروژه های اجرایی شده تمرکز میکردن ( البته اگه مشکلشون واقعا کمبود وقت و هزینست، که ازلحاظ وقت بعید به نظر میرسه بعد از چهار سال ) مطمعنا مردم خیلی راضی تر و خوشحال تر بودن بخدا . این چه کاریه اخه .. !! واقعا نا امید کنندس
از قدیم گفتن شیراز,شهر گل و بلبل,اخه این چه وضعیه,نه فضای سبز,نه زیبا سازی
این پروژه هنوز تموم نشده و چپ گرد اون بیش از ۴ سال دیگه زمان میبره همچنین قرار بوده که حداکثر تا خیابان استاد شهریار ادامه داشته باشه که با اشتباه شرکت مجری تا کوچه ۱۶هفت تن ادامه پیدا کرده به نحوی که باعث ترافیک در ناحیه لاین راست میشه ک
سلام.از اونجایی که خونه ما نزدیک به چهار راه دلگشا هست و هر روزه در جریان روند کار بواسطه رفت و آمد بودیم،باید عرض کنم که برای افتتاح موقت پروژه اگر اشتباه نکنم نوروز ۹۳ بود که زیر گذر با عملیات زیرسازی و روکش آسفالت مواجه شد و پس از اینکه این پروژه زیر بار ترافیکی رفت جهت زیباسازی !!!!! بدنه آن حدود شش ماه پس از افتتاح موقت شروع به بستن زیر گذر نمودند و این مشکلات آسفالت هم بخاطر کار جرثقیل هایی است که وظیفه نصب قالب های بتنی بدنه را بعده داشتند بطوری که این جرثقیل ها بواسطه وزن سنگینشون و پایه های تعادلی آنها دقیقا آسفالت را خراش که چه عرض کنم به راحتی می کندند و اینگونه شد که هم اکنون میبینید
تبریز به همت شهرداریش شده شهر لاله های رنگین,لاله هایی با رنگهای گوناگون و بسیار زیبا,اونوقت شیراز زیبا,نه فضای سبز,نه گلکاری,چرا به مردم احترام گذاشته نمیشه,؟اخه این ساخت ناقص و بی ریخت,چه ارزشی داره؟
دوست عزیز سرانه فضای سبز شیراز با تبریز فاصله بسیاری داره!
سرانه فضای سبز مشجر شیراز ۲۲ متر مربع هست و سرانه فضای سبز مشجر تبریز ۸ متر مربع هست و این گفته مسئول فضای سبز شهر تبریز هست .
سلام دوستان.ما با بحران اب مواجه هستیم.همه جای ایران کمبود اب داره.به نظر من شهرداری فکر اینم میکنه.فضای سبز باید بشه اما نه چمن.در حال حاضر اب برای خوردن گیرمون بیاد تا چند سال بعد هنر کردیم.باید درخت هایی کاشته باشه که هم زیبا باشن و هم با شرایط کم ابی بتونن خودشون رو وفق بدن.
من کاملا با نظر دوست مشهدیمون موافقم من هم چمن رو دوست دارم ولی آب نیست فرضا هم چمن کاری بشه مثل بلوار زند نابودش میکنن این همه اب و کود همه نابود شد باید جای چمن گل رز و یا گیاهان دیگری کاشته شود
دوستان چمن باید کاشته بشه و با اب حاصل از تصفیه فاضلاب ابیاری بشه .