امین آل شمس؛ سایت خبری – تحلیلی شیراز۱۴۰۰: در مراسم افتتاح ایستگاه مطهری مترو شیراز تصویری به چشم آمد که بیانگر حقیقتی تلخ است: حدف عنوان «پایتخت فرهنگی ایران» از شیراز. یک خودزنی آشکار در زمانی که هر شهر در دنیا از تمام اعتبار و امتیازهای خود برای جذب سرمایه و گردشگر بهره میبرد.
عنوان «پایتخت فرهنگی ایران» در دهه ۷۰ از سوی دوستداران فرهنگ و هنر شیراز پیشنهاد شد اما هیچگاه به تصویب نرسید. در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد نیز تلاشهایی از سوی شهرهای مختلف برای تصاحب این عنوان به صورت رسمی (!) به انجام رسید که جدا از اینکه آیا این عنوان به صورت رسمی به شهری تعلق گرفت یا خیر، باید این موضوع را مد نظر داشت که چنین القاب و عناوینی از اساس اهدایی نیستند، بلکه ذاتی هستند و هرچقدر هم که یک شهر نزد دولت سوگلی باشد بازهم نمیتوان چنین آشکارا عنوان یک شهر را به آن خوراند!
مانند اینکه بسیاری تلاش کردند عنوان «بزرگ» کوروش را برای دیگر پادشاهان تاریخ ایران بکار برند، تلاشی بیثمر ناشی از اینکه این لباس برای قامت آنان زیادی بزرگ بود.
اکنون نیز مسوولان شهر شیراز که نشان دادهاند تعلق خاطر چندانی به شهرمان ندارند، به خوبی عنوان «پایتخت فرهنگی ایران» را حذف کرده و تنها از عنوان پر افتخار «سومین حرم اهل بیت (ع)» که رهبر معظم انقلاب آن را به شیراز اهدا کردند، استفاده می کنند. خطایی بزرگ از آنجا که رهبری در دیدار خود با مردم شیراز از بزرگی تاریخی و فرهنگ شیراز بارها نام برد و مشخص نیست چرا مسوولان در خلاف جهت سخنان رهبری قدم برمیدارند.
در ورودیهای شیراز تنها تابلوی کیلومتر باقی مانده به حرم شاهچراغ را مشاهده میکنید و هیچ اثری چه به صورت نوشتاری و چه به شکل اثر هنری درباره اینکه به شهری وارد میشوید که میراث دار تاریخ و تمدن این سرزمین است مشاهده نمیشود. اما این اقدامات تنها به این محدود نمیشود، خیابان و معابر نیز در امان نبودهاند. خیابان داریوش به توحید، پل معالی آباد به بصیرت، تونل سعدی به فضیلت، شیشهگری به جنت، بزرگراههای آرین و دراک به آیت اله محلاتی و آیت اله سید حسینی الهاشمی و… تغییر نام داده شدند غافل از اینکه مردم هیچگاه به خواست مسوولان از نامها استفاده نمیکنند، سفارشی نیست! استفاده از نامها حتی اگر نسلهای مختلف هم تغییر کنند باز هم به نامهای ابتدایی محدود خواهد شد و هیچ کاغذ و نوشتاری نیز نمیتواند این روند را تغییر دهد.
چه مسوولان شهرمان خوششان بیاید و چه دوست نداشته باشند، شیراز تنها و تنها و تنهاترین شهر شایسته عنوان «پایتخت فرهنگی و مهد تمدن ایران» است و خواهد بود. این عنوان نه قابل واگذاری است و نه قابلیت خرید از سوی شهری دیگر را دارد.
به عنوان یه شهروند کاملا با متن این مطلب موافقم. امیدوارم مسئولین ببینند و به خواسته مردم توجه کنند.
بله درسته حتی رییس جمهور روحانی و قبل تر هم خاتمی در سفرشون به شیراز تاکید کردن که شیراز پایتخت فرهنگی هست. امان از دست مسولین کم فکر.
امان از شورای شهر و نماینده های مجلس تندرو .انشاالله در انتخابات بعدی افراد افراطی و دلواپس جایی در این دیار ندارن.
درود بر شما که بسیار هوشمندانه و دقیق مسائل مربوط به شهرمان را بررسی وتحلیل میکنید. به امید روزی که شهرمان شیراز به جایگاه واقعی خود برسد و مسئولان استان کمی افکارشان را تغییر دهند همان گونه که سپهری می گوید: چشمها را بلید شست/ جور دیگر باید دید.
البته فراموش نکنیم که مردم ما تا چند سال پیش حتی قدرت انتخاب آزادانه نام برای فرزندان خودشون رو هم نداشتن . برخی نامهای اصیل ایرانی(مثل کورش و داریوش و …) به ویژه در ۱۵ سال ابتدایی انقلاب شکوهمند اسلامی ، جزو نامهای ممنوعه بودند. (در کشوری که اسمش ایران باشه و نامهای ایرانی ممنوع باشه واقعا شگفت آوره)
بعد توقع دارید که نامهای ایرانی رو بذارن روی خیابونا؟!!!متاسفانه به نظر میاد موج عرب پرستی و از بین بردن فرهنگ و تمدن و تاریخ کهن، در مسئولین شیراز و فارس که مهد فرهنگ و تمدن ایران هست،دیرتر از جاهای دیگه خاموش بشه.
درود بر رییس جمهور تاجیکستان که از وضعیت افراطی گری و عرب پرستی حال حاضر ایران درس گرفته و نهادن نامهای عربی رو در این کشور ممنوع کرده اخیرا.درود بر پارسی زبانان تاجیک که انقدر حس ایران دوستی و وطن پرستی درشون زنده هست و سعی میکنن کمتر تحت تاثیر فرهنگ روسی و عربی قرار بگیرن.
من با هیچ کدوم از اینا مشکل ندارم فقط واقعا با اسمهای خارجی که برای مکانهای شیراز انتخاب میکنن مشکل دارم .. آدم احساس میکنه وارد یه شهر از کشورهای عربی شده .
استفاده از عنوان (سومین حرم اهل بیت ) یک بهانه بود برای تغییر هویت شیراز
از یک شهر فرهنگی و قله ی تمدن ایران باستان
به یک شهر درجه سه مذهبی
اما
این شنا کردن در خلاف جهت جریان فکری اکثریت مردم شیرازه
کسانی که عمدا این پروژه رو پیش گرفتن هیچ دلبستگی به شیراز و هویت فرهنگی و تمدن اصیل ایرانی ندارند
همه خوب می دونیم دشمنان تمدن و فرهنگ چه کسانی هستند و چه خط فکری دارن
تخریب فرهنگ, تخریب مجسمه بامیان در افغانستان تخریب آثار تاریخی در موزه ی موصل و نابود کردن هویت باستانی شهر پارمیدا و… همه اینها دوروی یک سکه هستند
دشمنان فرهنگ و تاریخ و تمدن
متاسفانه این حرکت تنها در دادن یک لقب به شهر خلاصه نشده و افراد نامتعلق با اهدافی قطعا سیاسی هر روز تیشه ی جدیدی رو به پیکر شهر عزیزمون میزنن. متاسفانه این جماعت برای توسعه ی صحن حرم شاهچراغ دور ۵۷ هکتار از بافت تاریخی رو خط کشیدن و کاری هم از دست میراث فرهنگی بر نمیاد. در جریان احداث خیابان ۹ دی ۸۶ خانه ی تاریخی و تاکید میکنم تاریخی تخریب شد و تخریب های شبانه ی خانه ی پورنواب که تیتر اول رسانه های داخلی و خارجی بود و خانه ی تاریخی اسکندری که الان تبدیل به پارکینگ اسکندری شده دل هر شخصی که ذره ای تعلق به تاریخ و پیشینه ی شهرش داره رو به درد میاره. از شما خواهشمندیم که با انتشار هر چه بیشتر این اخبار جلو از بین رفتن بیشتر هویت شهرمان را بگیریم.
درود بر امین عزیز
بارها ثابت شده که این سایت چقدر تاثیر بر عمران و ابادانی شیراز داشته است و همانطور که میدانیم شیراز شهری هست که تمام ظرفیتها رو با هم دارد و لقب سومین حرم اهل بیت هیچ تضادی با پایتخت فرهنگ و تمدن ایران ندارد و در واقع این دو لقب مکمل یکدیگر هستند و باید با هم استفاده شوند . چرا نباید از تمام ظرفیتهامون استفاده کنیم . شهرهای رقیب حسرت سومین حرم اهل بیت رو میخورند و برای جبران کمبودهایشان متوسل به ساخت مصلی شده اند .
تمام اثار تاریخی و مذهبی شیراز مکان فرهنگی هستند .
پس بهتر هست که یک لقب واحد برای شهر شیراز در نظر گرفته شود که ان هم شیراز سومین حرم اهل بیت و پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی میباشد .
از امین عزیز هم خواهش میکنم از این لقب واحد در سایت شیراز ۱۴۰۰ استفاده کنند .
از شورای محترم شهر شیراز و شهردار محترم و استاندار محترم خواهشمندم که از لقب واحد شیراز سومین حرم اهل بیت و پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی استفاده کنند .
با سپاس فراوان .
دوست عزیز من با نظر شما مخالفم. شیراز و استان فارس مهد تمدن و تاریخ ایران و پایتخت فرهنگی ایران هست. ما اگه نخوایم که سومین حرم باشیم کیو باید ببینیم
سومین شهر حرم اهل بیت هستیم و به خودمون هم افتخار میکنیم.لطفا جمع نبندید.کی گفته مردم نمیخوان سومین شهر حرم اهل بیت باشند؟چرا فکر میکنید منکر دین شدن یعنی روشنفکری
یعنی وجود شاهچراغ باعث شده که ما پیشرفت نکنیم؟چه حرفها
مگه مشهد اولین شهر حرم اهل بیت نیست؟؟؟پیشرفتش رو نمیبینید؟چشماتون بازتر کنید میبینید
در ضمن بی کفایتی دست اندرکاران،هیچ ربطی به این نداره که شما بخواید منکر حرم اهل بیت بشید