تاریخ : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

13

جای خالی نمادهای باستانی – فرهنگی در ورودی ها و سطح شهر

  • کد خبر : 30638
  • 05 مهر 1395 - 10:58

1433099892230243امین آل شمس؛ سایت خبری – تحلیلی شیراز۱۴۰۰ : هر کدام از ورودی های شهر را برای وارد شدن به دیار فرهنگ و تمدن انتخاب کنی و یا بخواهی از ایستگاه راه آهن و یا فرودگاه وارد شیراز شوی، هیچکدام نشانی از تاریخ، فرهنگ و هنر غنی این شهر را برایت یادآور نخواهند شد.
گویی به شهری وارد شدی که نه حافظ و سعدی و ده ها اندیشمند و شاعر بزرگ را پرورش داده، نه وارث تمدن های بزرگ هخامنشی و ساسانی است و نه حتی سه دوره پایتخت کشور بوده است. نه نمادی از شهدای جنگ مقدس هشت ساله وجود دارد و نه نشانی از اینکه این شهر چه جایگاه رفیعی در عرصه های مختلف در سطح کشور داشته و دارد، آنطور که اگر شیراز و فارس را از ایران کسر کنیم، ایران و ایرانی به معنی کنونی وجود نخواهد داشت.
اما، اما مسوولان نامگذاری حسابی خجالت زده مان کرده اند، اسم تمام معابر را با نام شهدا تزیین کرده اند تا نشان دهند چقدر به راه شهدا پایبند هستند، اسامی که کمتر شهروندی از آنها استفاده میکنند. براستی چرا نشانی از تمدن بزرگ هخامنشی در هیچیک از ورودی های شهر شیراز وجود ندارد؟ جای نشانی از شعر و ادب پارسی در سطح شهر کجاست، ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید سرافراز فارس، سهمشان بجز تعدادی بنر رنگ و رو رفته که چهره نامناسبی به شهر داده اند چیست؟ چرا میدانی با مجسمه های باشکوه و فاخر از شهدا در شیراز وجود ندارد؟
حافظ و سعدی چه سهمی از فضاهای شهری دارند و روح مرده کنونی فضاهای شهری شیراز چه موقع جای خود را به ایده های نابی میدهد که تصاویر آنها جلابخش صفحات مجازی باشد، خواهد داد؟ چرا اوج خلاقیت در ایجاد نهادهای شهری باید تقلیدی کورکورانه در ساخت کوچه ای با سقفی از چتر باشد؟ و چه زمانی از مدیرانی که هیچ تخصصی در امر زیباشناسی و هنر ندارند، رها خواهیم شد؟
فضای سبز شیراز نیز وضعیتی بحرانی دارد و بلوار مدرس که زمانی یکی از سرسبزترین مسیرهای شهری بود، اکنون رو به زوال و خشک شدن است. بزرگراه ها و بلوارهای جدید مانند دراک، رسول اعظم، احمدبن موسی و حتی سرداران که بیش از ۲۰ سال از ساخت آن می گذرد فضای سبز فاجعه آمیزی دارند و مشخص نیست سازمان فضای سبز سابق و فضا و منظر شهری فعلی دقیقا مشغول چه کاری هستند. وضعیت شهرک های جدید نیز بسیار غم انگیز است و هیچگونه باغچه و فضای سبز جدید در آنها وجو ندارد. جالب آنکه مدیریت زیباسازی بعنوان یکی از ضعیف ترین ارکانهای مجموعه شهرداری در سازمان سیما و منظر شهری ادغام شده تا شاهد همان اقدامات نصفه و نیمه نیز نباشیم.
دوری از هنرمندان، بی توجهی به نظرات اهل فن، استفاده از مدیرانی که هیچ تخصصی در حوزه زیباسازی و فرهنگ ندارند در نهایت درجه چندم بودن اولویت زیباسازی و سبز بودن فضای شهری باعث شده تا شیراز به شهری سطح پایین در زیباسازی فضای شهری و استفاده از نمادهای تاریخی – فرهنگی تبدیل شود، موضوعی که به یاری مسوولان فاقد تخصص و عدم وجود عزمی جدی در تصمیم گیران امر برای تغییر فضای فعلی همچنان ادامه خواهد داشت. گویی مسوولان به نوعی خودسانسوری در استفاده از نمادهای تاریخی و بهره گیری از افراد مجرب دچار شده و طراحی کلیه نمادها به مهندسین مشاوری سپرده شده که زیرمجموعه شهرداری بود و اکنون نتیجه آن را در سطح شهر و آخرین مورد در نمادسازی ورودی شرقی شیراز دیده ایم!

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=30638

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 11در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۱
  1. اصلا اعتقادی به این نمادهای ملی ندارن متاسفانه

  2. گروهی با این شهر دشمنی دارند. لذا چشم پیشرفت ان را ندارند.امروز استان فارس فقط استان کشاورزیست. روزی شیراز زیباترین شهر ایران بود. اما امروز رتبه ۱۵ ام با ارفاق

  3. امین جان حرف دل تمام مردم شیراز و ایران را زدی. در سایر شهرها استفاده از نمادهای ایران باستان و شخصیتهای آن شهر زینت بخش معابرشان شده است ولی در شیراز ……

  4. یه اب نما داخل یک پارک که نامش شهدا باشد بسازند نام تمام شهیدان را کنار دیواره حوض اب نما که نمادی از جنگ تحمیلی باشد بنویسند یک خرج بیاد ماندنی و همیشگی احترامشان هم حفظ می شود موزه و تمام چیزهای مربوط به جنگ داخل پارک باشد یه سینما رو باز هم هرشب فیلم پخش کند یه تئاتر رو باز هم هرشب تئاتر وموسیقی داشته باشد یا یک حرکت بهتر و توریست پسند پیاده رو شیشه ای با عملیات های مختلف و همراه با عکس شهداش بعدش برون سراغ فرودگاه یک پیاده رو شیشه ای تمام نمادها و اثار رو با مس یا سرب با برنج یا هرچیز فاخر درست کنند تا توریست ها لذت ببرند

  5. مقرر بود ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای ارتفاعات امسال انجام شود. حالا بعد از ۶ ماه من شهروند نباید بدانم این ۱۰۰۰ میلیارد محقق میشه یا نه؟ کدام سرمایه گذر آمده و این پول را به شیراز آورده و برای چه کاری در ارتفاعات؟ اصلا محقق میشه یا نه؟ جای تعجب از این است که فضای سبز معابر، بلوارها و خیابان‌ها در ۳ سال اخیر روز به روز بدتر شده آنگاه حرف از صرف بودجه هنگفت برای سرسبزی ارتفاعات میشود. البته که رسیدگی به ارتفاعات کار خوبی‌ است ( که البته تا حالا پروژه‌ای افتتاح نشده) ، اما نه به این قیمت که وضع فضای سبز خیابانها و بلوار‌ها روز به روز بدتر شود. در حوزه نماد ها، المان ها، مجسمه‌های شهری کلا باید شیراز را شهر بی‌ نماد نامید و هیچ کار شاخصی انجام نمی‌شود. زیبا سازی در حد یک شهر ۵۰ هزار نفری در شیراز انجام نمی‌شود. نمونه آن وضع اسفبار و کثیف و خراب آبنمای قدیمی‌ و پله‌ای شیراز در بلوار دانشجوست ( فلکه دانشجو تا سر ارم) که سالهاست این حالت اسفبار را دارد در حالی‌ که خیلی‌ راحت با هزینه معمولی میشه اون رو بازسازی کرد. اما شهرداری اهمیتی نمیده. رونما و رنگ و لعاب شهر که مانند نمای ساختمان است برای شهرداری اهمیتی ندارد که جای افسوس بسیار دارد.

  6. متاسفانه اکثر کلانشهرها ی کشور دارند یک شکل میشنوند و هر کدوم تقلیدی از یکدیگر . شیراز نیز ا دنباله روی همین قاعده است و چیزهایی که ساخته میشه نهایتش یک پله بالاتر از خیابان بی هویت و قوطی کبریتی معالی اباد هست.
    چیزی که نظر یه تازه وارد به شهر جلب میکنه همین نمادهایی است که توی این مطلب بهش اشاره شد . نمادهایی که در گوشه و گوشه ی شهر به جا بایدتکرار بشه و به شهر هویت بده و شیرازو معرفی کنه .اما افسوس
    شیراز ی که میتونه در میدانهاش ، ساختمانهاش مجتمع های تجاری و ایستگاههاش او … از نمادهای هخامنشی استفاده کنه و ساختمانهایی و سازه هایی با الگو برداری از سازه های مثل آثار زندیه داشته باشه دستخالی است و فوق هنرمون کاشی شکسته هایی است که اجرا شده … اما طبقه گفته ی دوستمون همون داشته هاش هم ازش نگه ه داری نمیشه و خیلی هاشون ناقص ، خراب و کثیف و بی روح هستند. . نمونه اش همون آبنمای خیابان ارم و یا المان فلکه ی گاز که خاموشه … .

  7. نظرات شما در مورد بی هویتی نمادهای شهری شیراز کاملا درسته و مقصر این مساله تنها یک شخص یا سازمان نیست و کل مجموعه ی شهری یکپارچه و تخصصی نیست. متاسفانه معضل کم آبی به شدت روی فضای سبز شیراز فشار آورده ولی مجموعه ی جدید سازمان سیما و منظر شهری کاملا متحول شده و قطعا رو به بهبودی هست.

    • فعلا که اثری از بهبودی دیده نمیشه! همچنان در هنگام ظهر چمن ها ابیاری میشه، ۵۰ درصد اب هم در سطح خیابان جاری هست. فضای سبز هم که داره تبدیل به کاشی و سیمان میشه

      • مجموعه ی شهری خیلی وسیع هست و کار زیادی میبره، این سایت کمک بزرگی به پیشرفت شهرمون کرده و امیدواریم که همچنان تداوم داشته باشه، اگر ایراداتی هست دلیل بر این نیست که هیچ کاری انجام نمیشه، آبفا وقتی آب رو قطع میکنه چون کم آبی هست نمیشه هم تقصیر رو کامل گردن شهرداری انداخت، در مجموعه آپارتمانی ما ظهرها چمن رو آب میدن، چون شب آب قطع میشه..

      • در مجموعه آپارتمانی شما آب قطع میشه، در سایر نقاط شهر که از آب چاه استفاده میشه چطور؟ بله کار وسیع هست چون درباره کلانشهر شیراز داریم صحبت میکنیم ارشیا عزیز و این شهر زیبا و البته رو به زوال، نیاز به مدیرانی در حد خودش داره.

  8. یکی از عجیب ترین کارهای فضای سبز شیراز ،آبیاری چمن پارکها ،میادین و بلوارهای شیراز بخصوص چمن بی خاصیت وسط بلوار زند(تواوج ترافیک و شلوغی دو سوم خیابون زند اشغال کرده) درهنگام ظهر زیر تابش شدید افتاب هس که باعث تبخیر آب و سوزاندن چمن و رشد انگل چمن میشه، هست.خودم بارها دیدم کارگر وقتی شلینگ دستشه و آبیاری میکنه یا باموبایل صحبت میکنه یا میره به کارای دیگش میرسه و اصلا یادش میره میخاست چکارکنه !!!!! و وقتی برمیگرده کل پارک و خیابون اطراف مملو از آب شده !!!!! واقعا اینا رو دیگه کجای دلم بزارم..تقریبا هر روز این اتفاقو میبینم و تمام کارگرای شهرداری اینجوری هستن و نمیشه گفت اشتباه یه نفر بوده و نباید به همشون تعمیم داد .یادم میاد چند سال پیش بعد از چند سال تعطیلی استادیوم حافظیه بخاطر تعویض چمن وقتی استادیوم دوباره راه اندازی شد ،بخاطر آبیاری غیراصولی و زیر تابش شدید افتاب ، چمنی که میلیاردها هزینه برده بود درعرض چند هفته نابود و از روز اولشم بدترشد و تا مدتها سوژه برنامه نود شد و جالبه که همچنان این اشتباهات داره تکرار میشه ..بدون کوچکترین تغییر و تحول و روش جدیدتر نابودسازی!!!

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.