درکنار اینکه حافظ و سعدی نام دو شاعر نام آورشیرازی است، دوبرند کهن و خوش سابقه در صنعت کاشی و سرامیک نیز محسوب می شوند. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایلنا، برندی که امروز زمزمه هایی از سرودن غزل هجران آن از صنعت فارس ،نفس های آخر این صنعت در استان را به شماره انداخته است.
کارخانه کاشی و سرامیک حافظ که با سابقه ای حدود ۴ دهه روزگاری برندشماره یک این صنعت بود پس از واگذاری به بخش خصوصی اینک روزگار خوشی را تجربه نمی کند.
روزگار ناخوشی که بی تردید حاصل بی تدبیری های یک دهه گذشته در حوزه تصمیم گیری های کلان صنایع در استان فارس است. پس از عرضه سهام این کارخانه در بورس و واگذاری آن به سهام داری از استان همجوار با فارس ،تجربه تلخ تعدیل نیروی انسانی به سراغ این کارخانه آمد تا به واسطه اخراج چندین کارگراز این کارخانه خانواده ای متعددی در شهرستان های شیراز،مرودشت و بخش زرقان در آستانه از هم فروپاشی قرارگیرند.
اما اینک زخم بحران این کارخانه سرباز کرده است.زخمی که ازیک سو بوی عفونت بدهکاری به اداره و سازمان هایی نظیر گاز،برق و تامین اجتماعی ازآن بلند شده و از سویی دیگرتعویق چندماهه حقوق و مزایای پرسنل در ماه های پایانی سال بیم دوباره تعدیل نیرو را به جان پرسنل آن انداخته است.
پرسنلی که با تجمع چند روز پیش خود در مقابل استانداری فارس خواهان رسیدگی به مشکلات عدیده خود شدند.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه کاشی سرامیک حافظ ،که مدعی است پرسنل این کارخانه ۴ ماه حق و حقوق دریافت نکرده اند در این خصوص می گوید: مدیران کارخانه این واحد تولیدی را نیمهتعطیل کردهاند و در حال حاضر از ۷ خط تولید کارخانه تنها یک خط فعال است علاوه بر این کارخانه به شرکت آب، برق، گاز بدهکار است و مدیران نیز حق و حقوق کارگران را پرداخت نمیکنند.
به گفته وی از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲ میلیون متر از تولیدات این کارخانه به ارزش ۳۰ میلیارد تومان به فروش رسیده اما تا پایان فصل پاییز تنها ۷ میلیارد تومان حقوق به کارمندان و کارگران این کارخانه پرداخت شده که این پرداختها نیز به صورت قطرهچکانی ماهانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومان بوده است.
اما در حالی که ازجمع ۲۲۹ نیروی قراردادی این کارخانه در بدو انتقال آن به بخش خصوصی در چند مرحله ۲۰ و ۳۰ نفر ازاین کارگران اخراج شده اند ، واگذاری بخش هایی از این کارخانه به پیمانکار ترس از اخراج و تعدیل نیرو را در بدنه کارگری این کارخانه مستولی کرده است.
یکی دیگر از پرسنل کارخانه کاشی سرامیک حافظ که نمی خواهد نامش فاش شود در این خصوص به خبرنگار ایلنا می گوید:در صنعت کاشی و سرامیک،برند حافظ یک برند معتبر بوده است که سوء مدیریت چند سال گذشته باعث شده تا این برند از اعتبار ساقط شود.
وی به تعطیلی دفتر مرکزی و فروش این کارخانه در شیراز اشاره می کند و می افزاید:با تعطیلی این دفتر وحذف شرایط تشویقی برای نمایندگان فروش در نقاط مختلف کشور ضربه جبران ناپذیری به تولیدات این کارخانه شد که تحمل آن برای کارخانه سخت بود.
این کارگر کارخانه کاشی سرامیک حافظ به تعویض چندین مدیرعامل و مدیر کارخانه در طول دو سال گذشته در این کارخانه اشاره می کند و می افزاید:سهام داران این کارخانه هنوز اقساط خرید این کارخانه را تسویه نکرده انداما کارخانه ای را که در شرایط تحریم هم به چندین کشور منطقه صادارات داشت را تا مرز تعطیلی پیش برده اند.
پس از بوجودآمدن بحران دربرخی صنایع این استان اکنون نوبت به یکی از آخرین نمادهای صنایع فارس یعنی کارخانه کاشی سرامیک حافظ شیرازرسیده تا بابه شماره افتادن نفس های این کارخانه ،نفس های آخر صنعت در فارس نیز به شماره بی افتد.
تجمع کارکنان این کارخانه در مقابل استانداری فارس که با پادرمیانی استانداری این استان و سرمیزمذاکره نشاندن سهام دار و مدیران این کارخانه حکم داروی مسکنی برای آلام این صنعت و کارکنانی که چندین ماه است که حقوق نگرفته اندرادارد.
دارو مسکنی که قراراست زخم ایجاد شده بر بدنه ضعیف و نحیف صنعت فارس را برای مدتی کوتاه التیام بخشد.
زخمی که نیشتر آن با تصمیم های غلط چند سال گذشته درحوزه تصمیم گیری مربوط به صنایع فارس اکنون عفونت کرده و چرک های این عفونت زندگی بسیاری از کارگران کارخانه کاشی سرامیک حافظ را تهدید می کند.
گرچه ورودمدیریت ارشد استان به بحران کارخانه حافظ باعث گردیده تا سهام دار این کارخانه قول پرداخت معوقات پرسنل این کارخانه را طی اقساط چند نوبته داده است، اما به نظر می رسد با مشکلاتی که این کارخانه با ادارات و سازمانی هایی نظیر گاز،برق و تامین اجتماعی داردنمی توان به خروج از بحران این کارخانه قدیمی دراستان فارس امیدوار بود.
به دلیل بی کفایتی مسئولین فارس، گرد یاس و نالمیدی سرتاسر استانمان را گرفته است
هر دم از این باغ بری میرسد
تبریز و اصفهان و مرکز ایران مهم تر هستن از یک طرف اقای ایمانی فریاد میزند و دم از حمایت از صنعت و توسعه میزند از این طرف کارخانه های مادر و صنعتی فارس رو به تعطیلی هستند و میلیارد ها پول صرف توسعه بی دلیل شاهچراغ می شود و از ایشان صدایی در نمی آید ولی لگه یک پاساژ ساخته شود بلوا به پا می شود و وای وای صنعت فارس را دریابید فریاد میزنند
کدام را باور کنیم
چه چیز را باور کنیم
نابودی شهر و استان و دیارمان
به دلیل عدم مدرن سازی و به روز کردن تجهیزات و تولیدات ، این کارخانه در رقابت با غولهای سرامیک سازی یزد و سمنان قافیه را باخت.
ما رفتیم نمایشگاه کاشی حافظ که برای ساختمونمون کاشی بگیریم (مثلا میخواستیم از تولید داخل استانمون حمایت کنیم) ارزونترین قیمتش ۵۰% گرونتر از انواع کاشی و سرامیک میبد و یزد بود! خب معلومه هیچ آدم عاقلی چنین اختلاف قیمتی رو پرداخت نمیکنه مگه کیفیتش چقدر بیشتره؟! جالب بدونید مسئول فروشش حتی زورش میومد جواب ما رو بده که اونجا مشتری بودیم
از کجاش بنالیم؟
کاره دیگه ای هم هست که این حضرات مسولین فارس بزنن از ریشه نابودش کنن؟
بنظر من ۵ تا غاز بدی به اینها بگی بچرون غازها رو نفله میکنن.
همشون سر و ته یه کرباسن
یعنی قیمتهای بالای کاشی حافظ دلیلش اصفهانی ها هستن؟ یه سر برید خیابون صورتگر محل نمایشگاه و دفتر فروش کاشی حافظ خودتون ببینید با چه قیمتهای نجومی محصولاتش رو عرضه میکنه! انصافا طرحهای قشنگی داره ولی قیمتهاش حداقل ۵۰% گرونتر از کاشی و سرامیکهای میبد و یزد هست، من شنیدم انبارهاشون کامل پره و جای سوزن انداختن نیست ولی یک ریال هم به مشتری تخفیف نمیدن!