تاریخ : جمعه, ۲۸ دی , ۱۴۰۳ Friday, 17 January , 2025

آخرین اخبار

📸:مسکن ملی اکباتان صدرا بریدگی های ترافیک زا در معابر شریانی شیراز امداد رسانی به توریست گرفتار شده در دره هایقر قیمت طلا،سکه و ارز در بازار شیراز / ۲۸ دی ۱۴۰۳ واحدهای بازار پروتئین شیراز در ابتدای کار، رایگان به اصناف دروازه کازرون واگذار می‌شوند 📸:بزرگراهی با نام مهندسین؛ با ساخت غیر مهندسی ! شروع بتن ریزی عرشه پروژه روگذر قائم _ رحمت 🎥:تقاطع نواب شیراز، بزرگترین تقاطع جنوب کشور مسیر های جدید گردشگری در تخت جمشید و ارگ کریم خانی ایجاد می شود نصب بیلبوردهای تزئیناتی جدید در معابر شیراز قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/۲۷ دی ۱۴۰۳ پایه چراغ های فرسوده و قدیمی، زیبنده ورودی شیراز نیست ! 📸:شهربازی پارک سایه 🎥:پروژه پل سپهر شیراز رانش زمین در منصورآباد اتفاق تازه ای نیست و تحت کنترل است ۷۶۰ صندلی سینما به زیرساخت‌های هنری فارس افزوده شد 📸: بنای تاریخی باغ تخت در زمان آبادانی قیمت طلا ، سکه و ارز در بازار شیراز / ۲۶ دی ۱۴۰۳ 📸 :مسکن ملی ماهور ۳ 📸 :ترمینال جدید فرودگاه کیش

18

پرونده مرمت سنگ نگاره انسان بالداردر پاسارگاد در مرحله تدوین است

  • کد خبر : 24972
  • 23 دی 1394 - 4:36

سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: پرونده مرمت سنگ نگاره انسان بالدار در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد در مرحله تهیه و تدوین است و عملیات اجرایی آن سال آینده انجام می‌شود. 81915907-70437816به گزارش شیراز۱۴۰۰، حمید فدایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: قرار است مرمت این سنگ نگاره با ارزش در این سایت تاریخی به صورت مشترک با همکاری مرمت گران ایرانی و ایتالیایی برگزار شود که هم اکنون در حال تدوین و فراهم کردن مقدمات این کار هستیم.

وی گفت: مرمت این سنگ نگاره در قالب تفاهم نامه منعقد شده مابین هیات ایرانی و ایتالیایی برای مطالعه و حفاظت در بخش‌های مختلف مجموعه پاسارگاد قرار دارد و برای مرمت این سنگ نگاره مهم اعتباری بالغ بر ۱۰۰ هزار یورو توسط هیات ایتالیایی تامین می‌شود.

فدایی اظهارداشت: در آن تفاهم نامه که سال گذشته منعقد شد، عمده فعالیت این هیات ایتالیایی بر روی کاخ اختصاصی و آرامگاه کوروش در مجموعه جهانی پاسارگاد بود که به دلیل حساسیت‌ها و ارزش بالای سنگ نگاره انسان بالدار، مرمت و حفاظت این مهم نیز در تفاهم نامه گنجانده شد.

سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد اضافه کرد: سنگ نگاره انسان بالدار یکی از نماد‌ها و اصالت‌های این سایت جهانی است که به دلیل حساسیت‌های بالا در بحث نگهداری و حفاظت این سنگ نگاره، بیش از ده سال است که موضوع حفاظت و جلوگیری از فرسایش آن در قالب انتقال به موزه یا روش‌های قابل اجرا برای حفاظت آن مطرح است.
او با بیان اینکه روش‌های حفاظت به واسطه انتقال این سنگ نگاره به خارج از محوطه سایت امکان پذیر نیست ادامه داد: سنگ نگاره انسان بالدار از اصالت‌های مهم سایت میراث جهانی پاسارگاد است و ما به دنبال دسترسی به روش‌های برای حفاظت این اثر تاریخی در محوطه سایت هستیم.

فدایی عنوان داشت: تاکنون حفاظت‌های اولیه و ابتدایی بر روی این سنگ نگاره انجام شده است اما به دلیل خاص و مهم بودن این سنگ نگاره حفاظت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی بابیان اینکه در سال‌ها پوشش حفاطتی بر روی این سنگ نگاره وجود داشته است افزود: در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی مرمت‌هایی برروی این سنگ نگاره انجام شد که در دوره‌های مختلف سقف و پوشش مرمتی این سنگ نگاره اصلاح شد و در ‌‌نهایت پس از سال‌ها به شکل پوشش امروزی بر فراز این سنگ نگاره نقش بسته است.
فدایی گفت: موضوع حفاظت از سنگ نگاره انسان بالدار از برنامه‌های جدی ما در سال آینده است که امیدواریم کارهای شایسته‌ای در این زمینه انجام شود.

سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد بیان کرد: مرمت‌ها و انجام فعالیت‌های عملیاتی در محوطه پاسارگاد همراه با مطالعه است و این هیات ایتالیایی که متشکل از متخصصانی با گرایش‌های مرمت، معماری، فیزیک، شیمی، مستندنگاری (شامل عکاس و نقشه بردار) و زمین‌شناس هستند، در کنار متخصصان ایرانی به بررسی مشکلات یادمان‌های سنگی محوطه و گفت‌و‌گو و تبادل نظر در زمینه روش‌های حفاظت بهینه از آثار سنگی، استحکام بخشی و مرمت سنگ‌های آسیب دیده محوطه می‌پردازند.

سنگ نگاره انسان بالدار تصویر مردمی را نشان می‌دهد که بزرگ‌تر از اندازه طبیعی یک انسان است و ارتفاعش از فرق سر تا کف پا به دو متر و ۳۵ سانتی متر می‌رسد.

تصویر حجاری شده بر روی سنگ نیم رخ و رو به سمت چپ است به طوری که تصویر به طرف داخل و سمت مرکز تالار قرار دارد.

برخی از کار‌شناسان و محققان بر این باورند که این نقش، تصویری از کوروش است زیرا آرامگاه وی در فاصله کمی تا این اثر قرار دارد.

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی بر جای مانده از دوران هخامنشیان است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار دارد.

این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی همچون آرامگاه کوروش، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است.

نام اصلی شهر پاسارگاد چیزی شبیه «پَسَرگَد» بوده و نام پاسارگاد از اسم قبیله شاهان پارسی یعنی قبیله «پاسارگاد» گرفته شده که به معنای آنان که گُرز گران می‌کشند.

سرزمین پارس، زادگاه هخامنشیان بود و خاندان پارس به رهبری کوروش دوم از سال ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد بر ایران حکومت می‌کردند. مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، پنجمین مجموعه ثبت شده ایران است که در سال ۱۳۸۳خورشیدی در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادت شهر در ۱۱۰کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=24972

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. بازم جای شکرش باقیه یکاری کردن

  2. سوالی که برام پیش اومده اینه که چرا ۱۰۰هزار یورو توسط هیئت ایتالیایی تامین میشه. چون که قائدتا باید از طرف ایران تامین بشه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.