دیوارهای شهر فرهنگی شیراز چند سالی میشود که حال و هوای بهشتی خود را از کف داده و شکل نازیبایی به خود گرفته است. این موضوع از آنجا شروع شد که عدهای فرصت طلب با نادیده گرفتن حقوق شهروندان دیگر برای کسب درآمد، اسپری رنگی به دست گرفتند و دیوارهای شیراز را محل مناسبی برای تبلیغات دانستند.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مطبوعات فارس، این منفعت جویان، مناطق پر تردد و توریستی را برای این کار انتخاب کردهاند چرا که شغل مبهمشان ارتباطی مستقیم با گردشگران دارد؛ آنان به مسافران منزل مبله اجاره میدهند.
اصل فعالیت اجاره دهندگان منازل مبله زیر سوال است اما آنان دیوار نویسی را به تخلف شغلی خود اضافه کردهاند. جوشکاری و صافکاری سرپایی کنار خیابان و تخلیه چاه نیز از دیگر عناوین این دیوار نویسیهای خیابانی است.
رمضان امینی دیوار نویسی به خصوص در مورد منازل مبله را جرم میداند و میگوید: پیگیری و برخورد با مالکان منازل مبله کاملا در عهده شهرداری نیست اما بحث دیوار نویسی را با جدیت پیگیری میکنیم.
وی این نوع تبلیغات را غیر قانونی محسوب میکند و میافزاید: شهرداری شیراز انواع زمینههای تبلیغاتی مانند تابلو و نمایشگرهای شهری را برای امور تبلیغاتی ایجاد کرده است اما افرادی بدون توجه به حقوق شهروندی زیبایی شهر را با دیوار نویسی مخدوش کردهاند.
امینی با بیان اینکه پاکسازی شعار و دیوار نویسیها هرساله هزینه بسیار سنگینی را برای شهرداری شیراز به وجود میآورد، اضافه میکند: در ابتدا از این افراد متخلف با اطلاع رسانی و ارسال پیامک برای پاکسازی دیوار کمک گرفته و سپس فرهنگ استفاده از بستههای تبلیغاتی به آنان توصیه میشود.
وی ادامه میدهد: در مرحله بعد از متخلفین دیوار نویسی میخواهیم که فعالیتشان را قانونی کنند در غیر این صورت با حکم قوه قضاییه خانههای غیر مجاز را پلمب کرده و با تشکیل پرونده از سوی شهرداری، احقاق حقوق شهروندان به مرحله اجرایی میرسد.
امینی از دیوار نویسیهای غیر مجاز به عنوان یک آسیب شهری یاد کرد و همکاری دستگاههای قضایی و انتظامی را ضروری دانست. وی میگوید: برای مقابله این معضل شهری از شرکتهای ارتباطی ایرانسل، رایتل و همراه اول نیز کمک گرفتهایم تا شماره تماسهایی را که دراین آگهیها نوشته میشود، مسدود کنند.
از ابتدای سال تا کنون حدود ۳۵۰ خط تلفن به این دلیل مسدود شده است
معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز در خصوص برخورد با متخلفین دیوار نویسی، میافزاید: شهرداری به عنوان شاکی، پرونده قضایی را با موضوع تخریب اموال عمومی تشکیل داده و پس از حضور در دادگاه درخواست میکند که با رفع خسارت، آنان را از این کار منع کرده و از طریق اتحادیههای مربوطه فعالیت خود را ادامه دهند.
وی با اعلام اینکه برخورد با این افراد در ایام نوروز شدیدتر است، اضافه میکند: امروزه این موضوع به عنوان یک آسیب جدی در شیراز مورد بررسی قرار گرفته است و به هیچ وجه درشان شهروندان شهر نیست که چنین تبلیغاتی با حروف بزرگ و نامناسب بر دیوارها دیده شود. امینی از همکاریهای همه جانبه دستگاههای قضایی و نیروی انتظامی قدردانی کرد و از متولیان فرهنگی خواست نسبت به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.
او آلودگی و نازیبایی را موجب دفع گردشگر میداند و میگوید: یکی از شاخصهای توسعه در بخش اقتصاد شهری، جذب گردشگر و رونق بخشیدن به صنعت توریسم است که باید برای آن اهمیت ویژهای قائل شد. امینی بر لزوم به حرکت درآمدن چرخهای بخش گردشگری فارس و شیراز تاکید میکند و میگوید: همه نهادها و سازمانها وظیفه دارند در جذب گردشگر مذهبی، تاریخی و طبیعی اثر گذار باشند تا برای استان درآمدی پایدار ایجاد کنند.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز چندی پیش در نطق پیش از دستور خود از پدیده دیوار نویسی منازل مبله در کلانشهر شیراز ابراز تاسف کرد و گفت: علیرغم تلاشهای قوه قضاییه، نیروی انتظامی و شهرداری شیراز این موضوع به یک معضل تبدیل شده است. رضا محمدیان این معضل را ویژه شهر شیراز دانسته و گفته است: سازمان میراث فرهنگی، اتحادیه هتلداران، مسافرخانهداران، اتاق اصناف و شهرداری نسبت به ساماندهی منازل مبله اقدام و موضوع را مدیریت کردهاند و سازمانهای مختلف در تمامی موارد این چنینی همکاریهای لازم را داشتهاند.
وی در بخشی دیگری از نطق خود، استاندار فارس را مور خطاب قرار داده و اضافه کرده است: به عنوان نماینده مردم شریف شهر شیراز از استاندار تقاضا دارم دستورات لازم را جهت انجام هماهنگی و مسئولیتپذیری سازمانها و ادارات ذیربط صادر کند تا این معضل که علاوه بر تحمیل هزینه میلیاردی پاکسازی دیوارنویسیها به شهروندان عزیز پیامدهای مختلف اجتماعی و امنیتی نیز در بر داشته، برطرف شود. پیش از این دادستان شیراز بارها برای مقابله با این معضل همراهی و حتی احکام سنگینی برای برخورد با ایجاد کنندگان این مشکل، پیشبینی کرده بود.
یکی از مهمترین گرههای کار در دست مخابرات و اپراتورهای مختلف تلفنهای همراه است، نقطهای که در هنگام اجرای احکام صادره در خصوص شناسایی مشترک، مسدودسازی خطوط و سایر اقدامات قانونی، وقفههاییگاه طولانی در کار ایجاد کرده و میکند. اگرچه با تغییر مدیریت مخابرات استان فارس باید به بسترسازی و رفع مشکلات متعدد این حوزه، امیدوار بود و یکی از مشکلات، دیوارنویسیها به همراه شمارههای متعدد تلفنهای همراه است.
واقعا زحمت کشیدند خط تلفن قطع کردند، چطور توانایی این را دارند که در کمتر از یک ساعت چند نفر را به جرم رقص بگیرند یا برای جمع کردن ماهواره از کماندو استفاده کنند؟ ولی نمی توانند یک مقدار زیرکانه برجورد کنند و مجرمان را دستگیر کنند؟ فکر کنم هر بچه ساده ایرانی بداند اگر اینها می خواستند واقعا دستگیر کنند از چه روشی استفاده می کردند!
دوست خوبم چه توقعاتی داری!
نیرو انتظامی که نمیتونه توانش رو بذاره واسه احقاق حقوق شهروندی منو شما..
نیرو انتظامی وضایف مهم تری داره از قبیل گیر دادن به جوراب و کلاه رنگی ملت تو خیابون، گیر دادن به طرز فکرت، کلا گیر دادن به هر چیزی که حق شماست…
کدام پیگیری ؟؟ مسدود کردن تلفن های ایرانسل میشه پیگری ؟؟ پیگری یعنی اینکه خانه های مبله رو بر اساس تبلیغات پیدا کنن و پلمپ کنن،
منظورش اینه که ۵ هزااااااااااااااار تومن بهشون خسارت زدن…
۵ هزااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااار تومن خیلیههههههههههههه ها!!!
با تشکر فراوان از مسئولین محترم سایت ۱۴۰۰
خدا لعنتشون کنه مگه نون حرام فقط دزدی هست همین که به اموال بیت المال آسیب میزنن به هر قیمتی من اون هفته بعداز چند روز شب رسیدم شیراز همه چیز تمیز و زیبا بود تا به دیوار های تازه رنگ شده و ایستگاه های تمیز و تازه رنگ شده افتاد یک مشت بی همه چیز واقعا به تمام معنا بی همه چیز من نمیدونم این ها وجدان ندارن با اسپری با رنگ های مختلف شماره منزل مبله نوشته بودن شهرداری واقعا چیکار میتونه بکنه .
مقصر نیروی انتظامی و قوه قضاییه هستن من یادم دادگستری شیراز اعلام کرد که علیه دیوار نویسی ها مجدانه وارد عمل میشه ولی نتیجه ای نمیبینیم اگه نیروی انتظامی برخورد کنه این نمیشه خونه ها رو پلمپ کنن چند روز بازداشت کنن باید دادستانی عمومی شیراز علیه اون ها به جرم اسیب به اموال عمومی و سلب آسایش روحی و مردم شکایت کنه.
باید خود ما هم کمپین به را بیندازیم به این صورت که هر کس عکسی از شماره ای که در مکانی عمومی میبیند بگیرد و در سایت آپلود کند دسته جمعی تماس بگیریم تا بفهمند این کار ان ها تجاوز به حقوق دیگران است . در هند کمپینی برای مقابله با افرادی که در خیابان در هر جا ادرار می کنن به راه افتاده و با ماشین آپاش به صورت خود جوش گروهی از جوانان هندی در تمام شهر های هند به را افتاده و آب بروی ان ها میریزد ما هم باید همچین کاری کنیم.
خواهش می کنم لطف دارید
امنیت این منازل مبله بعهده چه کسی هست ؟ خیلی از منازل مبله اصلا صلاحیت اسکان مسافر رو ندارند چون ساعتی اجاره داده میشوند و قطعا این نوع منازل خانه فساد محسوب میشوند و کدام مسافری راضی هست در این گونه منازل با خانواده اش اسکان داشته باشد . منازل مبله باید تحت کنترل باشند تا خانواده ها ی مسافرین با خیال راحت در ان اسکان داشته باشند .
دوتا کاش!
۱. کاش این عزیزان خانه اجاره ده! حداقل کمی سلیقه به خرج می دادند و با کمی شابلون و ذوق اینطور چنگ به چهره شهر نمی زدند.
۲- کاش در ایام نوروز بجای برخورد بی حاصل و کور، تلاش بر سازماندهی این تبلیغات می شد و فضاهایی بدون هزینه های کلان (مثل بیلبورد) برای ایشان در نظر گرفته می شد که حداقل یک قدم به سمت نظم و زیبایی شهر حرکت کنیم.
سلام دوستان
چند روز پیش با دیدن فلکه ارم و همین تبلیغات شنیع واقعا حالم گرفته شد (یاد مطلبی توی همین سایت افتادم در مورد رنگ کردن ساده دیوار ها که اونو به دفتر نقاشی برای دیوار نویسان تشبیه کرده بود و دیدم که کاملا پیش بینی نویسنده به حقیقت پیوسته) http://shiraz1400.ir/?p=14967
توی مشهد سازمان میراث فرهنگی خیلی خوب این جریانو مدیریت کرده بود،صاحبین این منازل با کاور های مزین به لوگوی میراث فرهنگی در خیابان های اطراف حرم و جاهای پر مسافر ایستاده اند و با یک تابلو برای خودشون جلب مشتری میکنن،در صحبت با چند تن از صاحبان این خانه ها آنها هم از این کنترل و نظارت ابراز رضایت کردند و هم عنوان می کردند که دیگر بساط مکان های اجاره ای فساد جمع شده است.
توی شیراز هم میشه این جریانو مدیریت کرد
به نظرم ما میتونیم با شناسایی این منازل و شکایت از آنها یه قدمی برداریم،اگه این آدما بفهمن که خود مردم وارد عمل شدن مطمئنا کمی خودشونو جمع میکنن.اگر از یه خونه ۱۰ نفر شکایت کنن نیروی انتظامی مجبور میشه یه کاری بکنه.
در مورد متن شکایت و شیوه اون هم دوستان حقوق دانی که مطمئنا تو همین سایت هستن میتونن به ما کمک کنن.
کاملا با من شیرازی عزیز موافقم که باید خودمون وارد عمل بشیم و یه کاری بکنیم.
منتظر هستم تا نظرات و راه کار های سایر دوستان بشنوم و یه تصمیم بگیریم در این مورد.
باید حرکتو از یه جایی شروع کرد
این مسئله باید ریشه ای حل بشه مردم کار گیرشون نیومده یا مسافرکش شدن یا اگر خونه ای دارن اجاره می دن بقیه هم سهام پدیده می خرن یا دلالی می کنند . یه عده ای هم خونه کلنگیشونو شراکتی می زنند زمین می کنند ۶ واحدی … به به ماشاالله عجب اقتصادی داریم.
با سلام
بهترین روش برخورد بالا بردن هزینه برای متخلف است .اگر صاحبان خط تلفن و منازل مبله شناسایی شوند و با محاسبه و یا تخمین درامد حاصله آنها مالیات تعیین و اخذ شود ،مطمئن باشید دیگر ازاین زشتی ها دیده نمی شود.
بر اساس قانون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری متولی اصلی ساماندهی منازل مبله یا همون “خانه مسافر” هست.
حالا سوال اساسی این هست که این دستگاه تا الان به وظیفه خودش عمل کرده و این که در این جهت چه کاری رو انجام داده و آیا تونسته این ناهنجاری اجتماعی رو با ایجاد مسیر درست و قانونی فعالیت برای متقاضیان مدیریت کنه و یا فقط مباحث در حد شعار توسط مسئولین این سازمان مطرح شده؟
سلام . حالا که این بحث شد خواهشمندم در مورد برچسب لوله بازکنی که روی درب های منازل می چسبانند هم بحث بگذارید . اخه تمام منازل شیراز از این برچسبها خورده .
مشکل اصلی از اینجا ناشی می شود که برخی ارکان ها از وظایف اصلی خود دور شده اند ! همان طور که دوستمون هم گفتند چطور نیروی انتظامی و قوه قضاییه می توانند چند ساعته چند نفر را به جرم شادی بگیرند ولی نمی توانند جلوی این گونه افراد را بگیرند؟؟؟ حقیقت این است که می توانند اما باز هم بحث همون کلمه “مصلحت” پیش میاد! آخه می گویند مصلحت این است که اول نیروی انتظامی اون افراد شاد را بگیرد و با چنین جرم (!!!!!!!!!!!!!!!!) هایی برخورد کند و اگر و تنها اگر وقت اضافه آورد با این افراد هم برخورد کند! در یک کلام ارزش ها عوض شده است و متاسفانه به جای عمل به وظایف اصلی خود به یه سری فرعیات که اصلا هم مهم نیست (حالا چهار نفر رقصیده باشند مگه چی میشه واقعا ؟!!!) می پردازند