مهدی خانی اما میگوید: طی سالهای گذشته تاکنون مسئولان سازمان آب و متخصصان هیچ توضیح فنی در خصوص این سد و عوارض و عواقب آن ارایه نکردهاند. خانی مدعی است که شخصا با مراجعه به کارشناسان و انجام تحقیقاتی در این خصوص، با نخبگانی مشاوره کرده و لازم است هشدارهایی را در خصوص این سد به اطلاع مردم برساند.
خانی با طرح این موضوع تاکید کرد: موضوع احداث سد تنگ سرخ به بعد از سیل سال ۸۰ شیراز باز میگردد اما باید آگاه باشیم که اگر سد براثر فعلانفعالات طبیعی و غیرقابل پیشگیری درون زمین، جابهجا شده و نشست کند، بهحتم بخش اعظمی از شیراز خصوصا در نقاط شمالغرب، با خطر ویرانی و نابودی روبرو خواهد شد.
وی با اشاره به وجود کورهپزخانههای تولید گچ در نزدیکی محل احداث سد و تامین مواد اولیه مورد نیاز این کورهها از معادن جنب نقطه مورد نظر و همچنین با اشاره به وجود چالههای گچی بر روی نقشه توپوگرافی مربوط به شرکت نفت، خاطرنشان کرد: پیامد فشار دائمی حجم عظیمی از آب در این نقطه علاوه بر حل شدن لایههای گچ زیر آن، وارد آمدن فشار مضاعفی به این لایه است که بهنظر کارشناسان، احتمال نشست آن را افزایش میدهد.
خانی تصریح کرد: به فرض محال اگر دانشمهندسی ما آنقدر باشد که بتوانیم جلوی این فرسایشها وسایشهای طبیعی را در لایههای زیرین زمین بگیریم، ایجاد این سد موجب بسته شدن یکی از سرشاخههای اصلی تغذیه کننده دریاچه مهارلو و تهدید این منظر طبیعی خواهد شد.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید براینکه خشک شدن یک دریاچه علاوه بر اثرات مخرب زیستمحیطی بر تمام جانداران از گیاهان تا پرندگان و چرندگان و انسان، گفت: خشک شدن یک دریاچه بهمعنای ایجاد یک بستری مملو از ریزگردهای آلوده کننده که میتواند بهراحتی وارد ریههای انسان شده و موجب بیماریهای سختی شود.
خانی با تصریح اینکه مباحث تخصصی بهحتم باید توسط کارشناسان از جنبههای علمی مطرح و اثبات یا رد شود، تاثیرات مخرب خشک شدن پریشان، بختگان و سایر دریاچههای استان فارس بر زندگی مردم و تمام جانداران را تجربهای در این زمینه دانست که باید مد نظر قرار گیرد.
این عضو شورای شهر با تاکید براینکه بهعنوان یک نماینده مردم در شورا وظیفه بیان این مسایل را داشته است، گفت: طرح این موضوع مسئولیت را از من که قبل از این هم بارها هشدار داده بودم، سلب میکند.
به گزارش ایسنا، یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در این خصوص اعتقاد دارد که نگرانیهای مطرح شده در طراحی و احداث این سد مد نظر قرار داشته است.
محسن معین خاطرنشان کرد: نوع طراحی و ساخت سازه سد بهگونهای خواهد بود که تحت هیچ شرایطی دچار شکست نمیشود.
معین گفت: فارس سالها دچار خشکسالی بوده، در موضوع احتمال خشک شدن مهارلو، تنها یکی دوسالی که مخزن سد پرآب میشود، این شاخه آبی به مهارلو نمیرساند، پس از آن آب بهشکل دائم جریان خواهد داشت و حقآبه دریاچه هم تامین میشود.
به گزارش ایسنا، سد تنگسرخ قرار است در شمالغرب شیراز و در ورودی رودخانه خشک با هدف مهارسیلابهای مخرب، تامین آب باغهای قصردشت، ایجاد منطقه گردشگری مناسب و استفاده بهینه از فضای رودخانه خشک به عنوان یک فرصت، احداث شود.
منابع مالی این سد به شکل مشترک توسط شهرداری شیراز و شرکت آب منطقهای فارس تامین خواهد شد.