عضو شورای شهر شیراز از خطر فرونشست زمین در دشتهای شیراز ابراز نگرانی کرد. سید محسن معین که چندین بار این موضوع را در شورا مطرح کرده است گفت: بر راساس نتایج به دست آمده از پژوهش های صورت گرفته، دشت شرقی شیراز شامل فرودگاه و جاده نیروگاه در چهار ماه گذشته هشت سانتیمتر و دشت شمالی شیراز شامل تخت جمشید و دشت های اطراف آن در یک سال گذشته هفتاد سانتیمتر فرونشست کرده است.
فرونشست هم اکنون در برخی نقاط داخلی شهر و در شمال دریاچه مهارلو مشاهده می شود.ضمن اعلام خطر جدی به دستگاه های مربوط در استان، از شهرداری تقاضا میکنم جلسه شورای تأمین استان جهت تصمیم گیری درباره این موضوع برگزار شود.عضو شورای چهارم شهر شیراز راه حل رفع این معضل را مسدود نمودن مسیر خروجی زه کشی آب های زیرزمینی شیراز، محدود کردن شبکه فاضلاب، لزوم احداث سد تنگ سرخ و طرح های آبخیزداری در حوزه چنارسوخته و شمال غرب شیراز به عنوان منابع تغذیه آب های زیر زمینی شیراز دانست.
سد تنگ سرخ در شمال غربی شیراز مکان یابی شده اما احداث آن در سالهای گذشته مورد اختلاف بین شهرداری شیراز و سازمان حفاظت محیط زیست بوده است. محیط زیست اعلام کرده که این سد مجوزهای لازم زیست محیطی را ندارد.
یادش بخیر، سالها پیش یک روز استادمون تو دانشگاه روی تخته با خط درشت نوشت: ما برای انجام ندادن هر کار هزاران بهانه داریم ولی برای انجام دادن همان کار حتی یک بهانه هم نداریم. حالا شده حکایت شهرمون: میخواهند سد بزنند، محیط زیست اعتراض میکنه. میخواهند پالایشگاه را توسعه بدهند باز نمیگذاره. هتلی را که قبلا بهش مجوز ساخت دادند را بعد از ساخت ۱۷ طبقه میراث فرهنگی مانع ساختش میشه و دهها طرح دیگه را نظیر برجهای دو قلوی باغ فرزانه، برجهای تجارت جهاتی، ساختمانهای آتی ساز، هتل کورش و … به همین سرنوشت دچار شدند.
قبول کنیم که فرهنگ یافتن راه حل برای انجام کار به طریقه صحیح را نمیدانیم و با فراری دادن سرمایه و سرمایه گذار به خود و شهرمون صدمه میزنیم.