با بارش نخستین باران پاییزی به میزان ۲۴ میلیمتر بسیاری از معابر کلانسهر شیراز دچار آبگرفتگی شدند. به گزارش شیراز۱۴۰۰، بارش شدید باران که از شب گذشته در شیراز آغاز شده بود باعث آبگرفتگی بسیاری از بزرگراهها، بلوارها و خیابانها و صد البته تبدیل مجدد برخی از زیرگذرها به دریاچه شد که وضعیت زیرگذر ریشمک علی رغم کانال کشی سال گذشته بحرانیتر از دیگر زیرگذرها بود و مشخص نیست پیمانکار و مشاور محترم در این پروژه چه دسته گلی به آب دادهاند که هرچه تعمیرات بر روی این زیرگذر انجام میشود بازهم مشکل آبگرفتگی آن حل نمیشود!
نکته قابل توجه در این بین غافلگیری مجدد مجموعه شهرداری شیراز در برابر نعمتهای خدادادی است که شیرازیها را به یاد بحران برف سال گذشته و البته بحرانی نداستن شرایط توسط شهردار شیراز و معاون خدمات شهری وی انداخت که شیرینی بارش برف پس از چندسال را به تلخی تبدیل کرد.
اکنون جا دارد شهردار شیراز، معاونین وی و شهرداران مناطق به این سووال که علی رغم خرید ماشین آلات و تجهیزات مختلف در امر خدمات شهری، تا چه زمانی شیراز میبایست با یک بارش باران و یا برف هرچند شدید اینگونه آبگرفته و مسدود شود، پاسخ دهند. هرچند که در موقعیتهای مشابه دیده شده که مسوولان با فراغ بال در مصاحبههای خود به این موضوع بپردازند که مشکل آبگرفتگی وجود نداشت و ما در آمادگی کامل به سر میبردیم! و البته مشخص نیست اگر مجموعه زحمتکش شهرداری در آمادگی کامل نبود چه اتفاقی برای شیراز و شهروندان آن رخ میداد!
آنچه واضح و مشخص است، شهرداری شیراز همچنان برای رویدادهای اینچنینی آمادگی کامل و شایسته شهروندان را ندارد و نشانه آن را میتوان در آبگرفتگی معابر در تمامی نقاط شهر از بلوار مدرس در شرق گرفته تا بلوار دکتر حسابی در غرب و غیب شدن تاکسیها در سایه عملکرد بسیار ضعیف سازمان تاکسیرانی در نظارت بر ناوگان خود که با ورود فرحبخش مدیرعامل جدید آنکه در روابط عمومی شهرداری نیز عملکردی ضعیف و سووال برانگیز داست، همچنان این مشکل ادامه دار شده است، جستوجو کرد.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
شهرداری در بعضی مسائل پیش پا افتاده کم کاری میکنه. کمتر بودن میانگین بارندگی به نسبت شهرهای شمال کشور دلیل موجهی بر بی توجهی به این مهم نیست.
واقعا برای شهرداری خجالت آوره که با اون سازمان عریض و طویلش نمیتونه از پس یه سری مشکلات ساده و پیش پا افتاده شهری که در تمام دنیا جز بدیهیات محسوب میشه بر بیاد، خیابان قصرالدشت از فردای روزی که آسفالت شد مشکل شیب بندی داشت و با ۵ میلیمتر بارش تمام خیابان غیر قابل تردد میشه و جوی های آب کاملا خالی هستن، خوب این کاملا نشانه بی کفایتی پیمانکار و عدم شایستگی ناظر شهرداری هست..
ما از دیشب تا امروز ظهر برق نداشتیم اداره برق هم اصلا جوابگو نبود فقط شهرداری نیست که اماده کوچکترین بحران نیست اکثر اداره های حیاتی و مهم شیراز برنامه منظم ندارن در موقع حساس کوچکترین مشکل رو نمیتونن حل کنن—پارسال نمونش شهرکهای شمالی شیراز بود که واقعا بی برنامه بودن
اخه کدوم بحران دوست عزیز . کجای دنیا به ۲۴ میلیمتر بارندگی میگن بحران ؟ واقعا جای تعجب داره انقدر امادگی کمه انقدر زیر ساختمانون خرابه که ۲۴ میلیمتر رو بحران میدونیم . میگن بارندگی کمه خشکسالیه بعد با ۲۴ میلیمتر بارندگی همه شهر بهم میریزه . بعضی وقتها ادم میگه خدا رو شکر مثل کشورهای اروپایی بارندگی طولانی مدت نداریم وگرنه خدا میدونه چی به سرمون میومد یا مثل کشورهای دیگه برفهای سنگین و طوفان نداریم . من ساعت ۸ همون شبی که فکر میکنم بارندگی حدودای ۹ شروع شد بیرون بودم شاید فقط قبلش ۱ نم زده بود دقیقا از جلوی باغ عفیف اباد تا میدون سنگی حدود ۲۵ دقیقه تو ترافیک بودم دیگه انقدر کلافه شدم که برگشتم سمت خونه تا از هوابرد اومدم بیرون اون ۲۵ دقیقه شد ۴۰ دقیقه . فکر کنید مسیر باغ عفیف اباد تا هوابرد ۴۰ دقیقه .
سروش جان مشکل اینجاست که بارندگی رگباری وشدید بوده ودر مدت زمان کم نازل شده ۲۴میلیمتر در سه ساعت ودر شمالغرب شهر۳۸میلیمتر در سه ساعت همین شدت بارش در زمان کم هست که روان اب زیاد تولید میکنه وباعث سیل میشه نه مقداربارش مثلا ۲۴ میلیمتر در دهه ۷۰که هنوز خشکسالیها به این شکل شروع نشده بود در شیراز بارش مداوم ۱۰روزه هم داشتیم که باعث هیچ سیلی هم نمیشد نمیدونم اونروزهارو یادتونه یادر شیراز بودید یا نه برای مثال در اذر۷۴در شیراز۱۴۴میلیمتر بارش داشتیم که۱۲۵میلیمترش در یک بارش ۹روزه رخ داد وسیلی هم به راه نیفتاد
هاشم جان حرفت کاملا درسته ولی هر شهری باید برای هر پدیده ای اماده باشه حالا شهر بزرگ بودن کلان شهر بودن و همه این عناوین بماند . امارتون درسته ولی خب از همین مدل بارندگی هم زیاد داشتیم یه برف بود تو دهه هفتاد سالش رو خاطرم نمیاد یادمه نانوایی ها هم تعطیل کرد حتی برق منطقه ما هم رفت . پس دفعه اولی نیست این نوع بارندگی پس سابقه این نوع بارندگی هم داشتیم . ایا کاری کردیم ؟ حتما نه وگرنه این اتفاق نمیوفتاد . زمانش نبوده ؟ قطعا بوده حتی اگر اون برف رو بگیریم سال ۸۰ یعنی ۱۴ سال گذشته . یا یه بارندگی داشتیم که رودخونه خشک پر شد اب رفت تو یکی از کتابخانه ها و کلی کتاب قدیمی و خطی از بین رفت که تو اخبار هم نشون دادن . چرا کاری نشده ؟ واسه همین میگم نمیشه گفت بحران چون چیزیه که قبلا هم بوده ولی ما اماده نیستیم و همین اماده نبودن و به فکر نبودن رو اسمش رو میزاریم بحران . کم کاری کردیم تو این چند سال وگرنه این شرایط رو اسمش رو نمیزاشتیم بحران . بحران اون طوفان کاترینایی هست که در امریکا میاد یا سونامی که در جنوب شرق اسیا میاد که نمیشه باهاش مقابله کرد ولی تا حدودی میشه خساراتش رو به حداقل رسوند و دیگه مجبور نیستیم ۲۴ میلیمتر رو بگیم بحران چون اماده ایم . ما اماده نکردن زیر ساختمون رو نمیتونیم بحران بگیم هاشم جان
احتمالا یادشون رفته برای زیر گذر خروجی آب بذارن
عکسی که گذاشته شده زیر گذر نیست .کنار گذر رودخانه هست و دریچه خروجی نمیشه براش گذاشت چون هم سطح رودخونه هست.به نظر من عیبی هم نداره که آب بگیره.فقط باید قبل از آب گرفتگی درهاش رو ببندن.تو مالزی هم زیر گذر زدن مواقعی که سیل میشه این زیر گذر ها یا بهتره بگم تونل ها آب رو از شهر خارج میکنه و وقتی هم که بارون نمیاد کاربرد ترافیکی داره .
مشکل اصلی آب گرفتگی در چهار راه ها و خیابون های اصلی هست که دلیل اصلیش شیب بندی بد خیابون ها هست البته بارون در شیراز همیشه در مدت های کم و با حجم های بسیار زیاد بوده که اگر مسیل (رودخونه) خشک نبود سیل بدی ایجاد می شد.
امیدوارم شهرداری از اشتباه گذشته خود در چنین پروژه هایی درس بگیره و در پروژه های جدید خیلی از مسائل رو در طراحی در نظر بگیرن و نظارت بیشتری روی هزینه نمودن عوارض پرداختی شهروندان داشته باشند.
در بلوار نصر شهرداری اومده به جای جوی ها لوله گذاشته و به اصطلاح کانال کشی کرده با یک سری دریچه برای ورودی اب که اصلا طرح جالبی نیست یعنی همون جوی های قدیمی بهتر بود حداقل مشکل آب گرفتگی معابر وجود نداشت دیروز صبح واقعا مردم کلافه شده بودند چه در بلوار گلستان چه در بلوار نصر مخصوصا اونایی که واسه اتوبوس وایساده بودن….
اصل لوله گذاری به جای جوب اتفاقا کار بسیار خوبی هست ولی نحوه ی اجرای آن و در نظر گرفتن حجم آب عبوری هم مهمه.
باسلام
قصد دفاع از شهرداری رو ندارم ولی دوستان به نوع بارش هم توجه کنن بارشهای رگباری که در زمان کم بارش زیاد رخ میده معمولا مشکل ساز میشه اگه دقت کرده باشید در سه ساعت بارش ایستگاه فرودگاه درجنوب شهر۲۴میلیمتر وشهرک گلستان در شمالغرب شهر۳۸ میلیمتر بارش داشتند واختلاف ارتفاع بین این دو نقطه بیش از ۴۰۰متر میباشد شیب زیاد وبارش رگباری به هر حال مشکل ساز هست هرچند که من با این نقد شما کاملا موافقم فقط خواستم دوستان نوع بارش و جغرافیای شهر رو مد نظر داشته باشن
تو همین بارشهاست که شهرداری باید خودشو نشون بده وگرنه بارش معمولی که مشکلی ایجاد نمیکنه!
تازه یه ماشین تو خیابون از عقب زد بهم وقتی پیاده شدم گفت بخاطر بارندگی،بچه اش دیشب دفتر مشقش خیس شد، اعصابم خراب بود!!!!!!!!!!!!!!
همه قاطی کرده بودن!!!!!
خجالت آوره و با هر منطقی قابل توجیه نیست!!! حیف درختانی که پارسال در برف شکستند و مابقی رو هم خود شهرداری از ریشه برید تا با شکسته شدن دوباره شان مورد انتقاد قرار انگیره!!
موافقم.شهرداری خیلی از درختان رو به جای اینکه هرس کنه وشاخه های فرعی که وزن برف روی آنها،سبب شکسته شدن شاخه اصلی میشه رو قطع کنه،خیلی از درختان رو که سالیان سال طول کشیده بود که به این رشد برسند رو از تنه اصلی قطع کرد تا دیگه اصلا چیزی واسه شکستن وجود نداشته باشه و برای همیشه دیگه این مشکل پیش نیاد!!!!دربعضی قسمت های شهر هم که درختان بزرگ در مسیر سیم برق بودند،بجای اینکه محل عبور سیم برق رو تغییر بدن ،درختان بعضا پنجاه شصت ساله رو قطع کردن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!