عربستان، هند، انگلیس، آمریکا، روسیه، چین، ایران، عمان، کویت و آلمان ۱۰ کشوری هستند که بیش از دیگر گردشگران بینالمللی از ماه ژانویه تا ژوئن جذب هتلهای دوبی شدهاند.
هتلهای دوبی در شش ماه نخست سال ۲۰۱۴ میزبان پنج میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر بودهاند.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، بنابر اعلام دپارتمان گردشگری و بازار تجاری دوبی، در دو فصل اول امسال پنج میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر جذب هتلهای این شهر شدهاند.
هتل داری دوبی طی سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیری بوده و توسعه روزافزون این مکانها به افزایش درآمدزایی صنعت گردشگری این کشور کمک شایانی کرده است.
به گفته رییس یکی از مشهورترین هتلهای دوبی، تعداد گردشگران چینی، برزیلی و استرالیایی که دوبی را به عنوان مقصد خود برگزیدهاند، به نسبت مسافران دیگر نقاط جهان رشد بالاتری را تجربه کرده است. این در حالی است که دوبی برای نوسازی تجهیزات فرودگاه بینالمللیاش تعداد پروازهایش را کاهش داده است.
عربستان، هند، انگلیس، آمریکا، روسیه، چین، ایران، عمان، کویت و آلمان ۱۰ کشوری هستند که بیش از دیگر گردشگران بینالمللی از ماه ژانویه تا ژوئن جذب هتلهای دوبی شدهاند.
به گزارش گلوبال توریسم، شبهایی که مسافران خارجی طی این بازه زمانی در هتلها و هتل آپارتمانهای این کشور آسیایی سپری کردهاند، افزایشی ۶.۷ و ۴.۱ درصدی داشته است. پیش از این گردشگران بینالمللی به طور میانگین ۳.۹ روز را در هتلها و هتل آپارتمانهای دوبی میگذراندند.
این آمارها اکنون در مورد هتلها به ۳.۴ روز و در مورد هتلآپارتمانها به ۵.۷ روز افزایش یافته است. این در حالی است که هزینه کرایه اتاقها در این کشور حتی تا ۱۵.۳ درصد نیز افزایش یافته است.
شیراز۱۴۰۰: جذب گردشگر با استفاده از پتانسیلهای موجود در شیراز، جذب سرمایه گذار را در پی دارد و جذب سرمایه گذار، ساخت هتلها و مجتمعهای تجاری و تفریحی و گردشگری مدرن را در پی خواهد داشت.
به نظر شما، آیا پتانسیلهای شیراز بیشتر است یا دوبی؟
اگر شیراز دارای پتانسیلهای بیشتری است، پس چرا از نظر گردشگری در سطح به مراتب پایین تری نسبت به دوبی قرار دارد؟
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
با سلام خدمت همه دوستان و مدیران زحمتکش سایت.
مطلب بسیار ارزنده و شایسته ای بود و به نکته ی بسیار خوبی اشاره کردید.
همه ما میدانیم که شهر دبی که یکی از شهرهای مهم و توریستی پذیر کشور امارات و حتی جهان میباشد، در گذشته بیابان بوده است .اما با سرمایه گذاری امیر امارات و شروع کردن به ساخت و ساز در آن منطقه، و با توجه به بُعد جغرافیایی شهر و قرار گیری در نزدیکی تنگه هرمز و و متصل بودن به آبهای آزاد جهان و کشورهای مختلف، باعث ورود گردشگران مختلف به این کشور و بازدید از شهرهایی همچون دبی و ابوظبی گردید.
مقایسه شهر دبی بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۳ یعنی بین ۲۲ سال، بی شک باعث تعجب هر کسی خواهد شد. دبی سال ۱۹۹۱، حالتی بیابانی داشت که حدود ۵ ساختمان معمولی قد برافراشته بود.اما امروزه که در سال ۲۰۱۳ میلادی به سر میبریم، شهر دبی، شهری عظیم، فوق مدرن، پیشرفته و گردشگر پذیر است که دبی امروز، یکی از گرانترین و لوکس ترین شهرهای جهان است.
در موضوع اقتصادی و گردشگری نیز ،هم پول نفت امارات و هم پول و سرمایه های اکتسابی از گردشگران، باعث رشد و رونق سرمایه گذاری و احداث لوکس ترین و بهترین هتل های جهان در دبی گردیده است. هتل های برج العرب، جمیرا ، آتلانتیس و … از هتل های معروف جهان در دبی است.
در مورد خدمات شهری و حمل و نقل نیز، دبی بخوبی از پس این موارد بر آمده و منوریل و مترو و ایستگاه های بسیار جذاب، مدرن و شیک احداث نموده است. در خطوط تاکسی و اتوبوس نیز همینگونه است.و تمامی مواردی که در دبی اجرا و احداث شده است، در امر ورود گردشگر و ایجاد جذابیت برای مسافران ایرانی وخارجی در دبی دخیل است.حال آنکه بلندترین و لوکس ترین برج های جهان را در دبی میتوان یافت.
اگر بخواهیم از نظر پتانسیل ها شیراز را با دبی مقایسه کنیم، بدون وارد کردن تعصبات فردی و عقیدتی، به نظر بنده، شیراز دارای پتانسیل بالاتری است.
۱- شیراز از نظر جغرافیایی وضعیت بهتری نسبت به دبی دارد و با اینکه فاصله نسبتا زیادی تا دریای خلیج فارس دارد، اما محصور و محدود در نواحی بیابانی بی آب و علف نیست. کوه های جوان زاگرس و رشته کوه های در پیرامون شیراز، وضعیت را بخوبی آشکار میکند و خاک های حاصلخیزی را در دل خود دارد.
۲- آب و هوای شیراز در کشور شهره است و در اکثر روزهای سال که کلانشهرهای کشور آب و هوای بد و بسیار آلوده را تجربه میکنند، شیراز هوایی پاک دارد که در کشور به عنوان پاک ترین کلانشهر کشور برگزیده شده است.
اما مسئله ای که باعث اختلاف نه تنها شیراز بلکه تمام شهرهای ایران با دبی شده است، عدم سنگ اندازی و مچ گیری از سوی برخی گروه ها و لابی ها و مسئولین امارات و دبی در امر سرمایه گذاری مولد در دبی است.
کسی که در دبی برای احداث پارک آبی، پارک، هتل، برج های مختلف خدماتی و یا مراکز خرید مختلف و معتبر، سرمایه گذاری میکند، سود آن را هم چند برابر به جیب میزند و همین موضوع باعث شده که سرمایه داران تشویق به این موضوع شوند.
این در حالیست که در ایران وقتی بحث سرمایه گذاری بخش خصوصی به میان میآید، آنهم برای اجرای مجموعه های اقامتی و گردشگری، صدای عده ای بعضا دلواپس و بزدل، بر میخیزد که اینها نماد های غرب است و ما نیازی به اینها نداریم و اینها لانه های گناه و کفر و … است و یا در اصطلاح به قول خودشان، اینها سرمایه بری است و نگران دین و آخرت و ایمان مردم هستند. اما خودشان از دین ودینداری چیزی نمیدانند.
شیراز شهری گردشگری است نه صنعتی. گردشگری و گردشگر پذیری و توریسم پذیری، از گذشته تا به الان، با شیراز بوده و عجین شده است. و لازم است که کمبود های مطرح شده در شیراز مانند هتل، مراکز گردشگری و … مرتفع شود. با توجه به اینکه رشد گردشگر در شیراز رشد ۲۲۰% را تجربه میکند، لازم است خدمات گسترده تر شود.
خوب است از یاد نبریم که شهرهای ایران و حتی شیراز ، زمانی الگوی توسعه ابوظبی بوده اند. اما ما کجا و آنها کجا.!
در مجموع یکی از علل اصلی توسعه دبی ، عدم افراطی گری و دخالت دین و دینداری در مباحث گردشگری است. و آنها هم دینشان را دارند و هم پولشان را. در هیچ کجای اسلام هم نیامده است که هتل سازی و برج سازی، با دین اسلام در تقابل و تضاد است. اما در اینجا، عده ای بی اطلاعند و نمیخواهند بفهمند و به همین سادگی آینده من و شما را بدلیل این کجروی ها و ناهنجاری ها تباه میسازند .
انشالله با طرح های در نظر گرفته شده در شیراز، ما هم شاهد رواج و توسعه توریسم پذیری باشیم.
زمانی که شیراز هتل ۵ ستاره هما داشت تو دوبی هنوز صحراگردها تو چادر زندگی میکردند.
.
امین جان با این مطلب ات جیگرم رو آتیش زدی خدا خفه ات کنه!!!!!!!!
خواهش میکنم فارسی جان…
کاری بود که از دستمون برمیومد.
شما که جواب سوالتو میدونی چرا میپرسی؟؟؟
یه کلام
اونا عمو زنجیر باف نداااااااااااااااااااااااارن
اینی که منفی داده عمو زنجیر بوده هااااااااااااااااااا
امین جان
اگر دبی اب و هوای شیراز رو داشت در حد پاریس توریست جذب میکرد و چرا شیراز نتوانسته به این اندازه توریست جذب کنه چند دلیل داره
۱ – هتلهای شیراز به این اندازه گنجایش ندارند و باید در مورد ساخت هتلهای جدید در شیراز فکر اساسی شود .
۲ – هواپیمایی امارات در سطح بالایی قرار داره و این بر جذب گردشگر تاثیر داره .
۳ – امکانات رفاهی مناسبی برای توریست در دبی فراهم هست . مثل ساحل – کنسرت – پارک ابی و …….
۴ – سیستم حمل و نقل در دبی در سطح بالاتری نسبت به شیراز هست .
………..
بهتره در تکمیل فرمایش شما آزادی توریست ها رو هم اضافه کنیم که در ایران چیزی در حد صفره!!!!کشوری که یه روزی تو همین پارس آزادی بشری توش نوشته شد!
شیراز نه تنها دارای پتانسیل بیشتری هست بلکه دارای اصالت و تاریخ باشکوهی هست.
تفاوت ها زیاد هستن از فرهنگی و اجتماعی تا مدیریتی
مشکل شیراز اینه که غریب نواز هستن و افراد غیربومی مدیریت کلان شهری در دست گرفتن. رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که وشهریه. استاندار سابق کرمانی. و سایر روسا هم که اهل شهرستان های اطراف و بدنبال منافع خودشون و نه شیراز عزیز..
از جنبه فرهنگی بخایم بحث کنیم باید بگم که توریست وقتی میخاد وارد یه کشور بشه میخاد در ارامش و امنیت باشه. و راحت باشه. کشور ما از لحاظ پوشش عرف خاص خودش داره.
مشکل عمده اما سومدیریت هست. متاسفانه بخاطر نمایندگان نالایق و بی کفایت در مجلس، شورای شهر سایر وزراتخانه ها شیراز و کلا استان فارس هیچ پیشرفتی نکرده. بلکه روز به روز افراد نخبه این شهر دارن مهاجرت میکنن به کشور های دیگه و جایگزین اونا یه سری افراد غیربومی و غریبه هستند که معلوم نیستن از پشت چه کوهی اومدن. بعضی وقتا تو شیراز احساس غریبی میکنم.
خب مسلمه اصلا شیراز و دبی از نظر ظرفیت و پیشینه قابل مقایسه نیستن. شیراز ۱۰۰۰ سال پیش هم از شهرهای مهم شرق جهان بوده و آوازه و شهرت هم از اون دوران به ارث گرفته ولی چیزی که هست قوانین کشور ایران هست. توریست آزادی میخاد و در دبی هر نوع آزادی که بخاد براش فراهم هست به همین خاطر سرمایه گذار هم می دونه اگر هتل بسازه از گردشگر پر میشه. اما ایران چقد تبلیغات داره ؟
در کل مقایسه شیراز با دبی رو نمی پسندم. دبی و آنتالیا و امثال این ها ۲۰ سال هست که ساخته شدن. شیراز باید با استامبول و اینجور شهرها قیاس بشه
ماهم توی چادر جا میدیم
دوستان این نکته رو از یاد نبریم که تا مسئله سیاسی مملکت ما حل نشه استارت این چشم انداز امری غیر ممکنه و این ۲۲۰% نیز مدیون همین شروع دوباره گفتگوهای ۱+۵ بودیم.
همونطور که قبلا هم عرض کردم و همه دوستان خودشون هم مطلع هستن دوبی به ۲ علت دبی شد:
۱ – ترانزیت کالا به ایران که حدود ۳۰ سال از تحریم ایران نهایت استفده رو کردن و به نظر شما تامین کالای یک کشور ۷۰ میلیونی چقدر سود آوره؟ (چیزی که تازه الان ترکیه متوجه شده که چه سود هنگفتی داره و دست بکار شده- میدونستین هر سال حدود ۵۰% گندمی که ایران میخره از امارات میخره؟ حالا پیدا کنید پرتقال فروش را ! )
۲- مورد بعدی که به علت مسایل اخلاقی نمیشه گفت و قوانین ایران و مردم ایران اجازه همچین کاری رو نخواهند داد بزرگترین عامل جذب توریست بوده و هست که کنارش اومدن یک سری سرگرمی و هتل های لوکس هم ساختن که یک جای مدرن باشه.
وگرنه یک توریست نه برای شهربازی و دیدن ساختمون و هتل به دبی میره نه بیابون و نه خرید.
و اما شیراز و ایران , ما تفکرمون اینه که صرف داشتن مثلا تخت جمشید یا مارگون کافیه و باید بشینیم تا یکی بیاد جنس مارو بخره
این روزها تجربه امثال دبی ثابت کرده تبلیغات و تهیه زیر ساخت های لوکس و مدرن و اسباب سرگرمی توریست و امنیت از همه ی داشته های ما جلو تره (همونطور که عملا می بینیم جذب اونا بیش از ماست)
بذارین یک مثال براتون بزنم
آبشار نیاگارا جایی که شاید همه ما فکر میکنیم اگه داشتیم صرفا یک جاذبه فوق العاده بود و همه دنیا باید با سر بیان ببیننشو همین داشتنش کافیه
ولی آیا میدونستین که دولت آمریکا به همین بسنده نکرده و بهترین تورهای گردشکری رو گذاشته و بهترین هتلها و رستوران ها اونجا وجود داره.
چندین پارک تخصصی دارن
یکی از بهترین و بزرگترین و مجهزترین شهربازیای کشورشون و همچنین یکی از بزگترین باغ وحشای ایلات متحده و صدها اسباب سرگرمی و جذاب دیگر رو اونجا مهیا کرده تا بدین وسیله هم توریست بیشتری جذب کنه هم مدت زمان اقامت اونهارو افزایش بده.
اونوقت آبشار مارگون علاوه بر نداشتن اینها یک پارکینگ و سرویس بهداشتی که نداره هیچ حتی نظافت اونجا هم اسف باره که حتی خود ما شیرازیا هم رغبت نمیکنیم بریم اونجا توقع داریم که توریست بره (از پارکینگ تا آبشار , کناره مسیر تردد یا پوست پفک و چیپس هست یا باقیمانده ذرت (که این یکی تعدادش وحشتناک زیاده..انگار که بذرشو پاشیدن))
باید افسوس خورد از این همه داشته که یک گوشه از این جهان پهناورداره خاک میخوره
سعید شیرازی راست میگه درسته شیراز و فارس مکان های تاریخی بی نظیری داره اما نباید از امکانات تفریحی جدید برای سرگرم کردن یا ترقیب گردشگر برای افزایش مدت زمان اقامت چشم پوشی کرد
اول از همه ببخشید که مطلب بی ربطی رو میخوام بگذارم.
من هر از چندین ماه به این وبسایت عالی با مدیران و بینندگان باشعورش رو میبینم. من فردی زاده یکی از شهرهای این استان پهناور و عاشق تمدن کشورش، شیراز مهد رازها و غیره و غیره هستم.
زمانی هر روز و هر روز افسوس میخوردم از آنچه به سر شهر و استان و خاکم افتاده. من شیراز رو شهر خودم میدونم. هر روز از کاستی ها، حماقتها و تصمیم های تاسف بار و غیره.
اما حدود یکسال پیش زمانی که در میانه تحصیل مقطع ارشدم در یکی از بهترین دانشگاههای کشور و یکی از بهترین رشته های مهندسی بودم؛ ناگهان متوجه شدم ای دل غافل! من خودم بیش از هر چیز سزاوار تاسفم!. هیچ آینده ای وجود ندارد و به لطف همه مدیریت ها و آینده نگری ها من برابر با فارغ التحصیل سرپل ذهابم آن هم با تخفیف!
از دوستانم هر که دلسوز واقعی خودشان بودند در حال چاره فرار از بن بست پیش روی خودشان بودند. یعنی باید صلوات فرستاد برای مسئولینی که اینطور و با این سیاستها همه نخبگانی که از نزدیک میبینم را فراری می دهند. آنهایی که در دانشگاههای تراز اول درس خوانده اند میدانند که من چه میگویم!!
در آخر میبینم که متاسفانه حدود ۲ ماهیست به وب سایت شما سر نزده ام و تنها در تلاش آماده کردن مدرک زبان و رفتن هستم. یک آن، افسوس خوردم که بدِ روزگار، نفس مرا چقدر عوض کرده و چه انسانهای بزرگواری چون خدادوست ها هستند که میروند اما دلشان اینجاست هر چند میدانند این دل برایشان گران تمام خواهد شد!!!! اما این را بدانید که ۹۰% رفته ها پشت سرشان را هم نگاه نمیکنند. من به نفس کار اهمیت نمیدهم چرا که مهم نیست؛ مهم نتیجه است که مایوس کننده است. مهم اینست که چه بر سر آنان گذشته در آنسو که اینگونه روی می گردانند!؟
دوبی چیزهایی دارد که هیچ کدام از شهرهای ما نمی تواند داشته باشد!! نتایج مشهود آن امکانات را میتوانید در میانگین سنی توریست های ایران بیابید!!! فقط کافیست روزی پر کار به باغ ارم و یا تخت جمشید بروید. توریستهای درجه اول(از لحاظ مصرف) در ایران مثل سوزنی در انبار کاه است.