در روز افتتاح بزرگراه وحدت به یکباره و در شرایطی که کلیه بنرها و بیلوردهای نصب شده در سطح شهر و همچنین اطلاع رسانیهای قبلی درباره پروژه چه در سایت شهرداری و چه در خبرگزاری ها و روزنامه ها به همین نام شناخته می شد در روز افتتاح و پس از ایجاد حاشیه های مختلف و تعجب آور نام این بزرگراه به یکباره به بزرگراه آیت الله سید نورالدین حسینی الهاشمی تغییر یافت! این روند متوقف ماند تا نوبت به افتتاح پروژه های جدیدتر رسید.
نام پل سه سطحی رحمت – باهنر نیز یک روز قبل از افتتاح به شهیدان غلامی تغییر کرد، نام بزرگراه آرین که برگرفته از منطقه ای به همین نام بود که اتوبان در آن ساخته شده است به بزرگراه آیت الله محلاتی تغییر یافت. در حالیکه خیابانی به همین نام در شیراز وجود دارد. پل دکتر حسابی نیز که در بزرگراه حسابی ساخته شده بود و به شکل جالبی دو بزرگراه ذکر شده در بالا را به هم متصل می کرد نیز دچار همین رویه شد و نام شهدای جهاد را به خود گرفت.
اما شاید عجیب مورد که ظن و گمان ها را درباره رویه پیش گرفته شده از سوی مجموعه شهرداری و شورای شهر که همان محو کردن هویت شهر شیراز است، سیار تقویت می کند تغییر نام تونل سعدی به فضیلت در بنرهای نصب شده در داخل تونل به مناسب پایان عملیات تونل است، اتفاقی بسیار عجیب و تعجب آور که مشخص نیست چه تفکری و افرادی در پشت این قضیه وجود دارند!
به راستی نام سعدی دچار چه مشکلی است؟آیا نامگذاری یک تونل به اسم یک شاعر سرشناس که نام وی در تقویم شمسی ایرانیان دارای یک روز بخصوص است و تمامی جهان شعر ایران را با نام وی می شناسند و اتفاقا از اهداف ساخت تونل خارج کردن منطقه ی سعدی از بن بست بوده است، شهر را دچار مشکل می کرده است؟
این چه تفکر افراط گرانه ای است که قصد از بین بردن تمامی شواهد و نامهای تاریخی و ارزشمند شیراز و فارس از مناطق، خیابانها، بلوارها، بزرگراه ها، تونلها و پل ها دارد؟ حضرت علی (ع) نیز بارها در احادیث و خطابه های خود درباره افراط و تفریط هشدار داده اند. هیچکس منکر زحمات ارزشمند روحانیون و از جان گذشتگی های شهدای گرانقدر ۸ سال جنگ تحمیلی نیست، اما تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم چه؟ باید فراموش گردد و به هیچ انگاشته شود؟ چرا نام زیبا و با افتخار سعدی که آرامگاهش سومین مکان تاریخی پربازدید در ایام نوروز است می بایست حذف شود و نام “ضیلـتــ ” ــی که تنها چند سال از ساخت و ایجاد بلواری به اسم آن می گذرد به آن بنشیند؟ مطمئنا شهروندان شیرازی آنچنان آگاه هستند که زیربار چنین تغییراتی نخواهند رفت و هر منطقه و پروژه ای را با نام اصلی آن خواهند شناخت و نه نام تصنعی که برروی آن گذاشته می شود.
متاسفانه هنوز مسئولان دچار شعارزدگی هستند و بجای اینکه به حرف خود درباره نامگذاری معابر و پروژه ها با استفاده از نظر مردم پایبند باشند همچنان با سرعتی مضاعف در مسیر خودرایی رو به جلو حرکت می کنند تا بلکه کسی بر آنها خرده نگیرد که چرا از نامهایی استفاده کرده اید که فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم را زنده نگه می داشته است! ترس از چنین برخوردهایی از مسئولان تصمیم گیر افرادی ساخته است که حتی جرات استفاده از نامهای اصیل تاریخی ایرانی را نداشته چه برسد به استفاده از این اسامی و دفاع از نام آن.
متاسفانه شهردار شیراز در این زمینه به شدت دچار کمکاری شده و مدیون شهروندان شیرازی است. در این میان می بایست هرچه سریعتر روند جاری تغییر کند و هم از اسامی تاریخی نظیر پادشاهان پر افتخار تاریخی نظیر کوروش، داریوش، خشایارشا، اردشیر و … و همچنین دانشمندان و بزرگان قدیم و معاصر استفاده گردد و هم به فراخور پراکندگی پروژه از نام شهدا و روحانیون نیز استفاده شود. امید است این رویه اشتباه هرچه سریعتر تصحیح شود تا شهروندان از لحاظ لفظی و نامی نیز بتوانند این پروژه ها را ازآن خود بدانند.
نام فضیلت که با بی سلیقگی تمام با تصمیم لحظه آخری برروی بنرهایی که نام سعدی داشته اند چسبانده شده است!