کوروش کمالی سروستانی با مروری تاریخی بر ساخت آرامگاه حافظ و به استناد گزارش مدیر وقت اداره فرهنگ فارس گفت: بنای آرامگاه حافظیه طی سه سال و با هزینه ۸۰ هزار تومان ساخته شد.به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، مدیر دانشنامه فارس عنوان کرد: از سال ۶۹۱ هجری قمری که سعدی درگذشت تا سال ۷۲۵ که تولد حافظ است روزگاری است که ما از آن کمتر مطلعیم؛ روزگار سعدی با چنگیز آغاز میشود که تیرهترین دوران است و روزگار حافظ با تیمور پایان مییابد. در این دو قرن شیراز روزگار پرتلاطمی را گذراند؛ جنگ، خونریزی پیاپی، محاصرههای طولانی و قحطی، زلزلههای ویرانگر و بیماریهای مرگبار مردم شهر را نشانه گرفته بود.
او گفت: شاید برای یک شهر، شاعری مثل سعدی کافی بود تا برای همیشه آن را در ادب فارسی ایران و جهان نامبردار کند، اما تقدیر و روزگار و شرایط بر آن بود که شیرازه مکتب سعدی با حافظ بسته شود. تقدیر بود که حافظی بیاید و خود را حافظ شیراز بنامد؛ هر چند تذکرهنویسان بهدنبال نسبنامهای در کنارههای سی و سه پل اصفهان و خانوادههای کازرونی بگردند اما شاعر چقدر بگوید: منم حافظ؛ منم شیراز!
مدیر دانشنامه فارس در ادامه با مروری تاریخی بر آرامگاه حافظ گفت: ۶۵ سال بعد از وفات و برای اولینبار شمس الدین محمد معمایی وزیر میرزا ابوالقاسم بابر گورکانی، عمارتی گنبدی شکل بر فراز مقبره حافظ بنا کرد. این بنا یک بار در اویل قرن یازدهم هجری و در زمان حکومت شاه عباس و دیگر بار ۳۵۰ سال بعد پس از وفات حافظ به دستور نادر شاه مرمت شد. کریمخان هم بر مقبره حافظ بارگاهی به سبک بناهای خود ساخت و بر تربت او هم سنگی مرمرین گذاشت که تا امروز هم باقی است. اشعار روی این سنگ به خط حاجی آقاسی بیگ افشار آذربایجانی است.
او ادامه داد: مرمت بنا توسط طهماسب میرزا مویدالدوله و ساخت معجری چوبی توسط معتمد الدوله فرهادمیرزا، حکمرانان فارس از دیگر اتفاقاتی است که در ادامه برای بنای آرامگاه میافتد. در سال ۱۳۱۷ هجری زردشتی یزدی بارگاه را مرمت میکند هر چند این مرمت ویران میشود. شعاع السطنه هم معجری آهنین بر فراز آرامگاه حافظ ساخت و کتیبهای بر آن قرار داد. در سال ۱۳۱۰ دبیر اعظم بهرامی، استاندار فارس بر دیوار جنوبی حافظیه سردر بزرگی نصب میکند.
کمالی سروستانی درخصوص ساخت بنای فعلی آرامگاه توضیح داد: در سال ۱۳۱۴ سرهنگ علی ریاضی، با همیاری علیاصغر حکمت و نظارت علی سامی، با طراحی آندره گدار فرانسوی و با الهامگیری از عناصر معماری عهد کریمخان زند، به بازسازی بنای حافظیه اقدام کرد. بنا به گزارش ریاضی ساخت این بنا که تا سال ۱۳۱۶ به طول انجامید ۸۰ هزار تومان هزینه دربرداشته است. ۱۰هزار تومان هم از سوی شهرداری برای درختکاری و گلکاریهای دور آرامگاه هزینه میشود.
مدیر دانشنامه فارس با بینظیر خواندن آرامگاه حافظیه، به همخوانی معماری با محتوای شعر و شاعر اشاره کرد: ورودی حافظیه این محوطه را از خیابان اصلی جدا میکند و از همان اول مقبره برای بازدیدکننده در دسترس نیست. تازه با بالارفتن از پلههای تالار بیستستونه، حافظ کم کم آشکار میشود. پس از این سعی دوباره باید از پلهها پایین آمد و خضوعی کرد. برای رسیدن به سنگ قبر هم باید دوباره پنج پله را پیمود. ستونهای دور سنگ اشاره به قرن هشتم یا دروازههای بهشت دارد. گنبد مسی روی بارگاه هم به شکل کلاه دراویش است.
بر سر تربت ما چون گذری همت خواه
که زیارتگه رندان جهان خواهد بود.
درود بر همه عزیزانی که حافظیه را، حافظیه کردند.
ای کاش یکم از اون پولی که خرج توسعه شاه چراغ میکردن خرج باسازی حافظیه و ساخت باغ مشاهیر میکردن
آقا پولی که از خودش به دست میاد رو خرجش کنن تازه کافیه.
باید به مسئولین گفت ما را به خیر تو امید نیست ،شر مرسان
خوشا شــیراز و وضع بـی مثالش
خـــداوندا نگهـــدار از زوالش……
امروز آقای کفاشیان اومده بودن شیراز و در دانشگاه شیراز به پرسش های دانشجویان پاسخ دادن.من هم سوالی پرسیدم .
از ایشون پرسیدم که آیا این عدالت است که طبق قانون مصوبه مجلس مبنی بر ممنوعیت خرج دولت در باشگاه ها ،تیم های با ریشه ی شیرازی خصوصا برق که قدیمی ترین باشگاه ایران هست نابود بشن ولی دولت همچنان به تیم های دولتی و شبه دولتی فولاد،ذوب آهن و تراکتورسازی پول بدهد ؟؟؟آیا فکر نمی کنید نابودی تیم های شیرازی که جز معدود تیم های بازیکن ساز هستند برابر با نابودی فوتبال ایران هست.که ایشون جواب دادند که این به مسئولین ورزش استان بر می گرده و اینکه وزارت نیرو راغب به تیم داری نیست و امروز هم با مسئولین استانی صحبت کردیم و قول دادن که حمایت کنن و این حرفا.
دیگر دانشجویان در مورد رحمتی پرسیدن که گفت با آقای کیروش صحبت شده بود که ایشون به تیم ملی برن و آقای کیروش شرط گذاشته بود که آقای رحمتی کتبا عذرخواهی کنن و خواهان حضور در تیم ملی باشن و آقای رحمتی هم در متنی عذرخواهی کردن و خواهان حضور در تیم ملی شدن و آقای کیروش گفتن این متن قبول نیست باید متنی باشه ۳ بندی و از ملت ایران و از خود کیروش تشکر کنه و خواهان حضور در تیم ملی باشه و رحمتی قبول نکرده .
در مورد کریمی پرسیده شد که گفتن آقای کیروش از لحاظ فنی دیگه ایشونو قبول نداره.
در مورد میزبانی ایران در جام ملت های آسیا سوال شد که جواب دادن امارات رقیب اصلی هست و امکاناتش بیشتر از ایران هست
در مورد لباس های آل اشپورت گفتن که بهترین برندی که از ما حمایت کرده همین برند بوده و ما چاره ای جز این نداشتیم و در مورد اینکه گفته شده به دلیل کمبود پیراهن بازیکنا حق تعویض پیراهن ندارن هم گفتن آل اشپورت گفته ما هر چقدر که پیراهن بخواید بهتون میدیم .
گفتن به خاطر محدود بودن بودجه ی این فدراسیون و اعتقاد نداشتن کیروش به بازی با تیم های خیلی قوی نمی تونیم با تیم های قوی بازی تدارکاتی بذاریم و کفتن اگر حق پخش بازی ها داده می شد فدراسیون مشکلات مالیش کم می شد.
ایشون گفتن تیم ملی ایران با تیم های بزرگتر بهتر بازی میکنه مثلا دیدید که به لبنان یه بار باخت ولی تیم کره رو شکست داد.
http://www.4axupload.net/images/691uv3lvl1w8xjhilc1.jpg
http://www.4axupload.net/images/2pmmx5knqnv4vct6hpym.jpg
می گن یه پروژه رو می خوان پشت حافظیه بسازند درسته؟
بله باغ موزه مشاهیر و موزه منطقه ای فارس هست که احتمالا با روند فعلی ساختش بیش از یک یا دو دهه طول میکشه
سلام
امروز یکی از مدیران مترو شیراز رو دیدم
گویا امروز با آقای رجبی جلسه داشتن
اوضاع مترو خیلی وخیم شده
گویا پروژه تا سال ۹۷ افتتاح نخواهد شد.
نمیدونم هدفت از این شایعه سازی چی هست اما محض اطلاع بدون که اقای رجبی خیلی وقته که مدیرعامل مترو نیست!
عزیز شایعه نیست
منم نگفتم ایشون در سمت مدیرعامل بودن
تست ۶۰ کیلومتر بر ساعت از قطار شهری شیراز
http://www.tinn.ir/vdci.5ayct1appbc2t.html
واقعا برای سنگفرش جلوی حافظیه ناراحتم. محیط درونی آرامگاه بی نظیره ولی محیط پیرامونی واقعا شهرداری گل کاشت با این سنگفرشش
ای کاش در این سنگ فرشها فضای سبز هم در نظر گرفته میشد و درخت کاری میشد
راستی
http://mihanbana.com/%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D8%B8%D9%85%D8%AA-%D9%87%D9%86%D8%B1%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AD%DB%8C%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D9%84%DB%8C/
امیدوارم برای شیراز هم یه همچین سالن اجتماعاتی بسازن
واقعا معمار این بنای ارزشمند از دانش و ذوق خوبی برخوردار بوده که این بنای با شکوه بر سر مزار حافظ شیرین سخن ساخته
اما حالا ما چه کردیم ان طرح ساخت موزه مشاهیر و جلوی حافظیه و نگهداری از این بنا هیچ کاری مفیدی انجام نشده متاسفانه این روند بی اعتنایی و عدم توسعه و ترمیم اثار باستانی باید هر چه زودتر اصلاح بشه