تاریخ : شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 7 December , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

13

عکس : نورپردازی محور حافظیه

  • کد خبر : 8055
  • 05 اسفند 1392 - 0:51

نورپردازی محور حافظیه / عکس : امین آل شمس

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

نورپردازی محور حافظیه

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=8055

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 23در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲۳
  1. انشاالله که این نورپردازی ها فقط به طور موقتی برای مسابقات قرآنی نباشه

  2. بد نیس ولی می تونست خیلی خوشکل تر باشه

  3. انشا الله در ایام نوروز هم روشن باشن در ضمن فکری برای مانع ورود ماشین ها به محوته بشن کردن

    • اون فضای خالی بین دولاین رو باید درخت کاری کنن درخت هایی مانند بید مجنون ، نارنج و درخت نخل ،امیدوارم به فکر این کار باشن

  4. امیدوارم روز به روز شیراز عزیزم مدرن تر و زیباتر شود . به کوری چشم دشمنان

  5. واقعا حیف .ببین مسیرتوریستیو چه کارش کردن.اخه بایدچی گفت به این مسیولان شهرشیراز.این چیه اخه .بااین کاراشون ادموپشیمون میکنن که چراتوشیرازبه دنیااومده وداریم اینجازندگی میکنیم

  6. خب اگه قبل از عید سنگفرش اون طرفشم درست کرده بودن خوب بود. نورپردازیش انصافا بد نیست یعنی خیلی بهتر می تونه باشه اما برا شروع خوبه. درضمن یه فضای باریک به عرض نیم متر وسط خیابون باز هست و خاکی مونده و اومدن هر چند متر یه گلدون گذاشتن!! حداقل خب باغچه با چمن و گل کاری کنید تا زیباتربشه

  7. سلام امین جان،یه چنتا سوال دارم یکی اینکه این محور دیگه قراره ماشین توش نیاد و اینکه چون میدونم دیگه دست نمیزنن به ای سنگفرشو خیلی دوس دارم باور کنم که انتخاب خوبی کردن در زمینه نوعش.حالو به نظر شمو ای سنگفرشا که به طور کاملا نامحسوسی شبیه موزاییکن قشنگن؟بهتر نمیشد باشن؟

  8. این پرچم هارو چرا نمیکنن دیگه
    بابا بخدا ۲۲ بهمن تموم شد

    • نمیدونم چرا بعضیها از پرچم ایران بدشان میاد. هر کس از پرچم کشورش متنفر است لطفا منفی بده.

  9. کار زیبایی هست باید تمام مسیرهای گردشگری و خیابانهای اصلی شهر نورپردازی شکیل بشوند .

  10. فکر نمیکردم تا این حد زیبا باشه.انصافا واسه شب نمای چشم انداز زیبایی داره

  11. چرا سنگفرش جدید رو تا چهارراه حافظیه ادامه ندادن ایا جلو ارامگاه سعدی هم همینجور میشود؟

  12. خیلی زحمت کشیدند…
    خدا رحمت کنه خواجه شیراز که دنیای شعر و عرفان ایران و جهان رو، ۷۰۰ سال پیش تا همیشه نورپردازی کرده…
    اما ۷۰۰ سال بعد،
    یه سازه،
    برای نور پردازی امامزاده معالی آباد، ببخشید پل معالی آباد.!
    آیا بهتر نبود مهندسین نورپرداز از فلاشرهای متنوع با میکروکنترولر همراه باطرح های دیدنی استفاده میکردن.؟

  13. خلاصه عرض کنم:

    آقا هادی کسی از پرچم کشورش بدش نمیاد
    اما
    از تزویر چرا
    از تحریف چرا
    از تسخیر رشادتهای سرداران تاریخ چند هزار ساله ایران چرا
    پرچم یعنی شناسنامه تاریخی ملت
    تغییر و تحریف شناسنامه به هر بهانه ای غلط و نادیده گرفتن کتاب تاریخ اون کشور هست
    بیرق یا پرچم، یعنی تنها بیانگر هویت ملی ملتها، که از بدو تاریخ اون کشور افراشته شده، خواه با هر نقشی..نه هویت سیاسی و دینی
    اگر ما بطور مثال در ۶۰ سالگی شناسنامه خودمون تغییر بدیم کار درستی کردیم.!؟.آیا نادیده گرفتن و توهین به اصل و نسب خودمون نیست.!؟
    حال قیاس کنید به شناسنامه ملت و تاریخی کهن..!!
    در درازای تاریخ همیشه دولتها در حال تغییر بودن، پس باید هر دفعه پرچم رو عوض کنن.!؟
    اعراب به زبان عربی بر پرچمشان نوشته ایی دارن، چون هویت ملی اونها عرب و زبانشان عربی است
    اینی که عرض کردم ستیز و منافاتی با دین نداره ونیست..
    معنی ملی دربرگیرنده صرفاً ملیت و زبان ملیست ونه هیچ چیز دیگه.

    ضمناً همه ما خداپرستیم.

    • خوب خدا را شکر متوجه شدم همه از پرچم کشورشان بدشان میاد . ضمنا آقا فرهاد گل به عنوان مثال پرچم سویس علامت صلیب هست . ولی یهود و مسلمان و .. در آن کشور زندگی میکنند مثل ایران که اغلب فکر کنم مسلمان هستند و اقلیت مذهبی نیز وجود دارد .

    • پس چرا پهلوی پرچم قاجار را تغییر داد؟

    • نخستین تصویر بر روی پرچم ایران
      در سال ۳۵۵ خورشیدی ( ۹۷۶ میلادی ) که غزنویان، با شکست دادن سامانیان، زمام امور را در دست گرفتند، سلطان محمود غزنوی برای نخستین بار دستور داد نقش یک ماه را بر روی پرچم خود که رنگ زمینه آن یکسره سیاه بود زردوزی کنند. سپس در سال ۴۱۰ خورشیدی ( ۱۰۳۱ میلادی ) سلطان مسعود غزنوی به انگیزه دلبستگی به شکار شیر دستور داد نقش و نگار یک شیر جایگزین ماه شود و از آن پس هیچگاه تصویر شیر از روی پرچم ملی ایران برداشته نشد تا انقلاب ایران در سال (۱۹۷۹ میلادی).
      افزوده شدن نقش خورشید بر پشت شیر
      در زمان خوارزمشاهیان یا سلجوقیان سکه هائی زده شد که بر روی آن نقش خورشید بر پشت آمده بود، رسمی که به سرعت در مورد پرچمها نیز رعایت گردید. در مورد علت استفاده از خورشید دو دیدگاه وجود دارد، یکی اینکه چون شیر گذشته از نماد دلاوری و قدرت، نشانه ماه مرداد ( اسد ) هم بوده و خورشید در ماه مرداد در اوج بلندی و گرمای خود است، به این ترتیب همبستگی میان خانه شیر ( برج اسد ) با میانهٌ تابستان نشان داده می شود. نظریه دیگر بر تاًثیر آئین مهرپرستی و میترائیسم در ایران دلالت دارد و حکایت از آن دارد که به دلیل تقدس خورشید در این آئین، ایرانیان کهن ترجیح دادند خورشید بر روی سکه ها و پرچم بر پشت شیر قرار گیرد.

      پرچم در دوران صفویان
      در میان شاهان سلسله صفویان که حدود ۲۳۰ سال بر ایران حاکم بودند تنها شاه اسماعیل اول و شاه طهماسب اول بر روی پرچم خود نقش شیر و خورشید نداشتند. پرچم شاه اسماعیل یکسره سبز رنگ بود و بر بالای آن تصویر ماه قرار داشت. شاه طهماسب نیز چون خود زادهً ماه فروردین ( برج حمل ) بود دستور داد به جای شیر و خورشید تصویر گوسفند ( نماد برج حمل ) را هم بر روی پرچمها و هم بر سکه ها ترسیم کنند. پرچم ایران در بقیهً دوران حاکمیت صفویان سبز رنگ بود و شیر و خورشید را بر روی آن زردوزی می کردند. البته موقعیت و طرز قرارگرفتن شیر در همهً این پرچمها یکسان نبوده، شیر گاه نشسته بوده، گاه نیمرخ و گاه رو به سوی بیننده. در بعضی موارد هم خورشید از شیر جدا بوده و گاه چسبیده به آن. به استناد سیاحت نامهً ژان شاردن جهانگرد فرانسوی استفاده او بیرق های نوک تیز و باریک که بر روی آن آیه ای از قرآن و تصویر شمشیر دوسر علی یا شیر خورشید بوده، در دوران صفویان رسم بوده است. به نظر می آید که پرچم ایران تا زمان قاجارها، مانند پرچم اعراب، سه گوشه بوده نه چهارگوش.

      پرچم در عهد نادرشاه افشار
      نادر که مردی خود ساخته بود توانست با کوششی عظیم ایران را از حکومت ملوک الطوایفی رها ساخته، بار دیگر یکپارچه و متحد کند. سپاه او از سوی جنوب تا دهلی، از شمال تا خوارزم و سمرقند و بخارا، و از غرب تا موصل و کرکوک و بغداد و از شرق تا مرز چین پیش روی کرد. در همین دوره بود که تغییراتی در خور در پرچم ملی و نظامی ایران بوجود آمد. درفش شاهی یا بیرق سلطنتی در دوران نادرشاه از ابریشم سرخ و زرد ساخته می شد و بر روی آن تصویر شیر و خورشید هم وجود داشت اما درفش ملی ایرانیان در این زمان سه رنگ سبز و سفید و سرخ با شیری در حالت نیمرخ و در حال راه رفتن داشته که خورشیدی نیمه بر آمده بر پشت آن بود و در درون دایره خورشید نوشته بود: ” المک الله ” سپاهیان نادر در تصویری که از جنگ وی با محمد گورکانی، پادشاه هند، کشیده شده، بیرقی سه گوش با رنگ سفید در دست دارند که در گوشهً بالائی آن نواری سبز رنگ و در قسمت پائیتی آن نواری سرخ دوخته شده است. شیری با دم برافراشته به صورت نیمرخ در حال راه رفتن است و درون دایره خورشید آن بازهم ” المک الله ” آمده است. بر این اساس میتوان گفت پرچم سه رنگ عهد نادر مادر پرچم سه رنگ فعلی ایران است. زیرا در این زمان بود که برای نخستین بار این سه رنگ بر روی پرچم های نظامی و ملی آمد، هر چند هنوز پرچمها سه گوشه بودند.

      دورهً قاجارها، پرچم چهار گوشه
      در دوران آغامحمدخان قاجار، سر سلسلهً قاجاریان، چند تغییر اساسی در شکل و رنگ پرچم داده شد، یکی این که شکل آن برای نخستین بار از سه گوشه به چهارگوشه تغییر یافت و دوم این که آغامحمدخان به دلیل دشمنی که با نادر داشت سه رنگ سبز و سفید و سرخ پرچم نادری را برداشت و تنها رنگ سرخ را روی پرچم گذارد. دایره سفید رنگ بزرگی در میان این پرچم بود که در آن تصویر شیر و خورشید به رسم معمول وجود داشت با این تفاوت بارز که برای نخستین بار شمشیری در دست شیر قرار داده شده بود. در عهد فتحعلی شاه قاجار، ایران دارای پرچمی دوگانه شد. یکی پرچمی یکسره سرخ با شیری نشسته و خورشید بر پشت که پرتوهای آن سراسر آن را پوشانده بود. نکته شگفتی آور این که شیر پرچم زمان صلح شمشیر بدست داشت در حالی که در پرچم عهد جنگ چنین نبود. در زمان فتحعلی شاه بود که استفاده از پرچم سفید رنگ برای مقاصد دیپلماتیک و سیاسی مرسوم شد. در تصویری که یک نقاش روس از ورود سفیر ایران ” ابوالحسن خان شیرازی ” به دربار تزار روس کشیده، پرچمی سفید رنگ منقوش به شیر و خورشید و شمشیر، پیشاپیش سفیر در حرکت است. سالها بعد، امیرکبیر از این ویژگی پرچم های سه گانهً دورهً فتحعلی شاه استفاده کرد و طرح پرچم امروزی را ریخت. برای نخستین بار در زمان محمدشاه قاجار ( جانشین فتحعلی شاه ) تاجی بر بالای خورشید قرار داده شد. در این دوره هم دو درفش یا پرچم به کار می رفته است که بر روی یکی شمشیر دو سر حضرت علی و بر دیگری شیر و خورشید قرار داشت که پرچم اول درفش شاهی و دومی درفش ملی و نظامی بود.

      امیرکبیر و پرچم ایران
      میرزا تقی خان امیرکبیر، بزرگمرد تاریخ ایران، دلبستگی ویژه ای به نادرشاه داشت و به همین سبب بود که پیوسته به ناصرالدین شاه توصیه می کرد شرح زندگی نادر را بخواند. امیرکبیر همان رنگ های پرچم نادر را پذیرفت، اما دستور داد شکل پرچم مستطیل باشد ( بر خلاف شکل سه گوشه در عهد نادرشاه ) و سراسر زمینهً پرچم سفید، با یک نوار سبز به عرض تقریبی ۱۰ سانتی متر در گوشه بالائی و نواری سرخ رنگ به همان اندازه در قسمت پائین پرچم دوخته شود و نشان شیر و خورشید و شمشیر در میانه پرچم قرار گیرد، بدون آنکه تاجی بر بالای خورشید گذاشته شود. بدین ترتیب پرچم ایران تقریباٌ به شکل و فرم پرچم امروزی ایران درآمد.

      انقلاب مشروطیت و پرچم ایران
      با پیروزی جنبش مشروطه خواهی در ایران و گردن نهادن مظفرالدین شاه به تشکیل مجلس، نمایندگان مردم در مجلس های اول و دوم به کار تدوین قانون اساسی و متمم آن می پردازند. در اصل پنجم متمم قانون اساسی آمده بود: ” الوان رسمی بیرق ایران، سبز و سفید و سرخ و علامت شیر و خورشید است”، کاملا مشخص است که نمایندگان در تصویب این اصل شتابزده بوده اند. زیرا اشاره ای به ترتیب قرار گرفتن رنگها، افقی یا عمودی بودن آنها، و این که شیر و خورشید بر کدام یک از رنگها قرار گیرد به میان نیامده بود. همچنین دربارهً وجود یا عدم وجود شمشیر یا جهت روی شیر ذکری نشده بود. به نظر می رسد بخشی از عجلهً نمایندگان به دلیل وجود شماری روحانی در مجلس بوده که استفاده از تصویر را حرام می دانستند. نمایندگان نواندیش در توجیه رنگهای به کار رفته در پرچم به استدلالات دینی متوسل شدند، بدین ترتیب که می گفتند رنگ سبز، رنگ دلخواه پیامبر اسلام و رنگ این دین است، بنابراین پیشنهاد می شود رنگ سبز در بالای پرچم ملی ایران قرار گیرد. در مورد رنگ سفید نیز به این حقیقت تاریخی استناد شد که رنگ سفید رنگ مورد علاقهً زرتشتیان است، اقلیت دینی که هزاران سال در ایران به صلح و صفا زندگی کرده اند و این که سفید نماد صلح، آشتی و پاکدامنی است و لازم است در زیر رنگ سبز قرار گیرد. در مورد رنگ سرخ نیز با اشاره به ارزش خون شهید در اسلام، بویژه امام حسین و جان باختگان انقلاب مشروطیت به ضرورت پاسداشت خون شهیدان اشاره گردید. وقتی نمایندگان روحانی با این استدلالات مجباب شده بودند و زمینه مساعد شده بود، نواندیشان حاضر در مجلس سخن را به موضوع نشان شیر و خورشید کشاندند و این موضوع را این گونه توجیه کردند که انقلاب مشروطیت در مرداد (سال ۱۲۸۵ هجری شمسی ۱۹۰۶ میلادی) به پیروزی رسید یعنی در برج اسد(شیر). از سوی دیگر چون اکثر ایرانیان مسلمان شیعه و پیرو علی هستند و اسدالله از القاب حضرت علی است، بنابراین شیر هم نشانهً مرداد است و هم نشانهً امام اول شیعیان در مورد خورشید نیز چون انقلاب مشروطه در میانهً ماه مرداد به پیروزی رسید و خورشید در این ایام در اوج نیرومندی و گرمای خود است پیشنهاد می کنیم خورشید را نیز بر پشت شیر سوار کنیم که این شیر و خورشید هم نشانهً علی باشد هم نشانهً ماه مرداد و هم نشانهً چهاردهم مرداد یعنی روز پیروزی مشروطه خواهان و البته وقتی شیر را نشانهً پیشوای امام اول بدانیم لازم است شمشیر ذوالفقار را نیز بدستش بدهیم. بدین ترتیب برای اولین بار پرچم ملی ایران به طور رسمی در قانون اساسی به عنوان نماد استقلال و حاکمیت ملی مطرح شد. در سال ۱۳۳۶ منوچهر اقبال، نخست وزیر وقت به پیشنهاد هیاًتی از نمایندگان وزارت خانه های خارجه، آموزش و پرورش و جنگ طی بخش نامه ای ابعاد و جزئیات دیگر پرچم را مشخص کرد. بخش نامهً دیگری در سال ۱۳۳۷ در مورد تناسب طول و عرض پرچم صادر شد و طی آن مقرر گردید طول پرچم اندکی بیش از یک برابر و نیم عرضش باشد.

      پرچم بعد از انقلاب
      در اصل هجدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۵۸ (۱۹۷۹ میلادی) در مورد پرچم گفته شده است که پرچم جمهوری اسلامی از سه رنگ سبز، سفید و سرخ تشکیل می شود و نشانهً جمهوری اسلامی (تشکیل شده با حروف الله اکبر) در وسط آن قرار دارد.

  14. با نظر فرهاد موافقم فکر نمیکردم همچین نظری اجازه داشته باشه عنوان بشه امیدوارم مسئولان جمهوری اسلامی هم متوجه بشن که ملی گرائی وارزشهای ملی ربطی به دین و خدا و پیغمبر نداره . یعنی میشه ی روزی تو ایران موسی به دین خودش عیسی هم به دین خودش باشه

  15. قبل از هر چیز از مدیریت سایت تشکر میکنم و درود به شرفشون میفرستم که ولو با ملاحظات، چنین فضایی رو فراهم کردند.

    و اما دوست خوبم هادی جان
    ابتدا در رابطه با سوییس :
    تفاوت همچون خواندن صفر و صفر است!
    یکبار اولی رو با فتحه روی “ص” بخونید، میشه ماه صفر،
    حالا با کسره زیر “ص” بخونید میشه نمره صفر.!

    اون که شما روی پرچم سوییس ملاحظه کردید، مربوط به مقر سازمان جهانی صلیب سرخ هست بدین صورت که:
    کمیته بین‌المللی صلیب سرخ : (International Committee of the Red Cross (ICRC)‎) انجمن و سازمان غیردولتی انسان‌دوستانه هست که مقر اصلی آن در شهر ژنو سوئیس واقع شده.!

    ایده تأسیس این سازمان پس از جنگ داخلی ایتالیا در سال ۱۸۵۹ توسط یک سوئیسی به نام هنری دونانت مطرح شد و سپس در سال ۱۸۶۳ با همراهی چهار نفر دیگر بنیان‌گذاری شد.

    کمیته بین‌المللی صلیب سرخ یکی از اعضای نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر هست. نهضت جهانی صلیب سرخ، یک سازمان بین المللی است که وظیفه کمک رسانی به افراد آسیب دیده از حوادث طبیعی و ساخته دست بشر را در سطح جهان برعهده دارد. این نهضت در کشورهای اسلامی (کشورهای عربی، ایران، پاکستان و ترکیه)هلال احمر نامیده می شود.

    ضمناً جهت انبساط خاطرتون عرض کنم زمانیکه مادر، مادربزرگ من (بی بی) در سال ۱۲۹۰ دنیا اومدن، سوییس پرچم نداشت. اولین بار سوییس در سال ۱۲۹۱ صاحب پرچم شد،.!
    از همه مهمتر
    ما ریش سفید تاریخ و تمدن دنیا هستیم، اونها باید از ما درس تاریخ یاد بگیرند نه ما

    در ارتباط با پرچم میهن عزیزمون هم چشم، الان تو سفر هستم.

  16. منم با فرهاد و شهرام عزیز موافقم. از درفش کاویانی باید مورد احترام باشه تا پرچم سه رنگ فعلی متاسفم واسه عده ای نادان که ما رو از دین بری کردن.

  17. پاک فطرت دوست داریم

  18. هادی عزیز در مورد پرچم ایران باید بگم که از دوره ناصرالدین شاه دارای سه رنگ سبز و سفید و سرخ بوده و نشان شیر و خورشید از قرن ۱۵ میلادی نشان محبوبی در پرچم های ایران بوده است . این نشان در دوره های مختلف سلسله های شاهی مختلف به صورتهای متفاوتی تعبیر شده است . این نشان در ابتدا تنها نماد ستاره بینی بود نه نشانه پادشاهی ولی بعدها تعبیر اسلامی – شیعی پیدا نمود . و در زمان فتحعلی شاه قاجار شمشیری به دست شیر داده شد . قدیمی ترین پرچم شیر و خورشید دار شناخته شده به سال ۱۴۲۳ میلادی بر می گردد . و در زمان پهلوی تنها اصلاحاتی بر روی پرچم شیر و خورشید صورت گرفت به طور مثال دیگر خورشید به صورت زنانه ترسیم نمی شد بلکه خورشید فقط دارای انواری بود . و در آخر سوال اینجاست که در کدام یک از کشورهای دنیا بر روی پرچم ملی به یک زبان دیگری نوشته ای حک شده باشد جز پرچم جمهوری اسلامی ….

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.