سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به منظور اعاده حیثیت از سایر نمایندگان خواستار انتشار اسامی نمایندگانی شد که هدیههای میلیونی دریافت کردهاند. به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در دیدار با اعضای جامعه روحانیت این شهر اظهار داشت: با قاطعیت در حال پیگیری این مسئله هستیم که اسامی نمایندگانی که از تامین اجتماعی یا نهادهای دیگر هدیههای میلیونی دریافت کردهاند اعلام شود تا ۲۷۰ نماینده مجلس در معرض اتهام تعدادی اندک قرار نگیرند.
وی افزود:گاه نمایندگان کمکهای متعارفی از اشخاص یا خیران دریافت کرده و آن را برای مسائل حوزه خود یا امور خیریه مصرف میکنند که این با دریافت هدیه از یک نهاد عمومی متفاوت است.قادری اضافه کرد: در بحث تامین اجتماعی و مسئله تصدی آقای مرتضوی بر آن، مجلس با دولت وقت اصطکاک زیادی داشت و حتی طرح سوال از وزیر را در دستور کار قرار داد اما پارهای حساسیتها و شرایط ویژه زمانی اجازه نداد که مجلس از ظرفیتهای نظارتی خود به طور کامل استفاده کند.
فضای پرسشگری دلیل رشد برخی استانهاست
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر چه فضای یک استان به سمت پرسشگری و مطالبه پیش برود امکان رشد و توسعه آن بیشتر میشود و به طور قطع روحانیت یکی از گروههایی است که میتواند در ایجاد این فضا سهیم باشد.وی خاطرنشان کرد: با ایجاد فضای پرسش از مسئولان و نمایندگان باید آنقدر فضای کار سخت شود که تنها افرادی که به واقع توان انجام مسئولیتی را دارند قدم پیش بگذارند و افراد ضعیف جرأت ورود به عرصه را پیدا نکنند.
نبود تحزب عامل چرخشهای ۱۸۰ درجهای
قادری تصریح کرد: تا دیروز بیان میشد که شرایط کشور به سبب مسائل مدیریتی است و ارتباط چندانی با تحریم ندارد اما اکنون برخی با ایجاد توقعات نابجا، فضایی را ایجاد کردهاند که گویی با رفع تحریم تمام مشکلات حل میشود.این نماینده مجلس بیان کرد: نظام کشور ما حزبی نیست و تک پارلمانی است در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا دو پارلمان دارند.
به گفته وی، به سبب اینکه نمایندگان مجلس ایران با رای مردم منطقه خود به مجلس میآیندگاه نظر تخصصی خود را کنار گذاشته و خواست مردم را ارجح میدانند.سخنگوی کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: در دنیا یک پارلمان عوام مسئول امور مردم است و پارلمان خواص یا سنا مسئول اعمال سیاستهای تخصصی است.
وی همچنین گفت: از سویی به دلیل این نوع انتخابات،گاه مسائل قومی و منطقهای مانع از آن میشود که نمایندگان متخصص از یک منطقه انتخاب شوند و همین امر باعث تضعیف تصمیمات مجلس و چرخشهای زودبهزود سیاستها خواهد شد.به اعتقاد قادری، در شرایط عدم تفکیک پارلمان متعهدین با پارلمان متخصصان اگر یک نماینده بر سر موضعی ایستادگی کند دولت با یک تغییر فرماندار میتواند در مسیر انتخاب مجدد وی اخلال کرده و توان عمل را از وی بگیرد.
قادری اضافه کرد: در نظامهای حزبی اینگونه نیست که با روی کار آمدن یک دولت تمام مسیر معکوس شود و تمام مسئولان تغییر کنند بلکه همواره پارلمان و مسندهای سیاسی به تناسب در اختیار احزاب است.
وی ادامه داد: در کشور ماگاه اصولگرایان بر سر کار بودهاند که تمام سیاستهای اصلاحطلبان را ملغی میکنند وگاه اصلاحطلبان بر سر کار آمده و کل مسیر را عوض کردهاند در حالی که این امکان وجود داشت که کرسیهای مجلس به تناسب بین حزب پیروز و بازنده تقسیم شود.قادری مزیت این تقسیم کرسیهای مجلس بین احزاب را ثبات بیشتر تصمیمات و ماندگاری قانونهای مصوب دانست.
با پول یارانهها یکمیلیون شغل ایجاد میشد
وی ابراز داشت: تا چندی قبل امیدهای زیادی به طرح هدفمندی یارانه بسته شده بود اما اکنون این طرح به جایی رسیده که بسیاری خواستار بازگشت به شرایط قبل از آن هستند.قادری گفت: سالانه ۴۲ هزار میلیارد تومان بابت یارانههای نقدی بین مردم توزیع میشود که مجموع این رقم در سه سال حدود ۱۲۶ هزار میلیارد تومان بود و میشد با آن یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ایجاد یک میلیون شغل به معنای رونق تولید، کاهش تورم، افزایش سرانه، بهبود فضای کسبوکار، کاهش ناهنجاریهای اجتماعی و ایجاد رفاه بیشتر در جامعه بود.به گفته وی، دولت اکنون برای پرداخت یارانهها مشکل دارد و به سبب اوضاع نابسامان مالی وزارتخانههای نفت، گاز و نیرو نمیتواند از طریق آنها نیاز خود را تامین کند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر ۴۵ درصد نیروگاههای وزارت نیرو واگذار شده و این وزارتخانه هزینه گزافی برای تامین سوخت تولید برق مصرف میکند.
امکان تامین پول یارانهها از حاملهای انرژی وجود ندارد
وی در ادامه اظهار داشت: برای تولید و توزیع هر کیلو وات برق ۶۸ تومان هزینه شده که ۴۳ تومان آن را از مردم میگیرند و بخشی را بابت هدفمندی یارانه بازمیگردانند و در نهایت ۲۶ تومان از هر کیلو وات برق به دست وزارت نیرو میرسد.قادری بیان کرد: علاوه بر این موارد حدود ۲۳ درصد برقی که تولید میشود تلفات شبکه است.
وی ابراز داشت: برای تولید و توزیع هر متر مکعب آب ۹۰۰ تومان هزینه شده که تنها ۱۷ درصد آن یعنی زیر ۲۰۰ تومان از مردم دریافت میشود.این نماینده مجلس افزود: با احتساب این موارد وزارت نیرو سالانه ۱۸ هزار میلیارد تومان کسری و ۲۳ هزار میلیارد تومان به پیمانکار و بانک و… بدهی دارد.
وی یادآور شد: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای اتمام طرحهای نیمه تمام وزارت نیرو نیاز است در حالی که مجموعه پروژههای نیمه تمام دولت حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.قادری با اشاره به بدهی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به بانکها و پیمانکاران تصریح کرد: بانکها چند برابر سرمایهشان را وام و تسهیلات دادهاند و به همین دلیل برخی از آنها در عمل ورشکسته تلقی میشوند.
به گفته وی، طرح مسکن مهر اگر چه در ابتدا راهگشا به نظر میرسید اما به سبب عدم تامین مالی در حال حاضر حجم زیادی از آن با مشکل تامین اعتبار ساخت مواجه شده ضمن آنکه از نظر زیرساختهایی همچون آب، برق، فاضلاب و… نیز دچار مشکل است.
اتحاد نمایندگان یک استان با حزب میسر است
وی در این جلسه همچنین گفت: در صورت وجود مجموعههایی متخصص اگر نماینده مجلس تند و کند حرکت کند تشکل او میتواند به وی تذکر دهد و اگر نماینده بخواهد بر اساس حبوبغض شخصی با دیگر نمایندگان تعامل نداشته باشد باز همان مجموعه مانع میشود.نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: برای توسعه یک استان مهم نیست که نمایندگان آن با دولت همراه باشند بلکه لازم است که در مواضع خود شفاف باشند.
وی ادامه داد: اگر مواضع شخصیتها و نمایندگان یک استان شفاف و قاطع باشد دولت همراستا از آنان استقبال میکند و دولت مخالف نیز در تامین رضایت مخالفی که قاطعانه ابراز نظر میکند، تلاش خواهد کرد.قادری اضافه کرد: در فارس، نمایندگان و افراد سیاسی در مواضع خود محکم نیستند بنابراین در معادلات محسوب نمیشوند.
وی خواستار تلاش جامعه روحانیت در شفافیت مواضع نیروهای سیاسی شد و گفت: جریان چپ استانهایی مانند یزد و اصفهان به واقع چپ است و راست آن نیز راست محسوب میشود و در مقاطع مختلف تغییر رای نمیدهند.سخنگوی کمیسیون مجلس بیان کرد: در مورد مسائل این استان باید از نگاههای قومی و منطقهای گذشته فاصله گرفته و منافع کلان فارس را در نظر بگیریم.
وی ابراز داشت: امروزه دیگر مناطق از یکدیگر منفصل نیستند و آمدن یک کارخانه به منطقهای در فارس بر کل این استان تاثیر میگذارد و وجود یک مشکل در منطقهای دیگر نیز تمام فارس را متاثر میکند.
قادری یادآور شد: برنامهریزیها باید با توجه به نیاز آب برای تمام صنایع و محدودیت منابع آبی فارس باشد چرا که به عنوان مثال یک پتروشیمی مانند واحد شیراز در چهار فاز تولید خود ۵۰ میلیون متر مکعب آب مصرف میکند که معادل ۴۰ درصد آب شرب این شهر است.به گفته وی، اگر چهار واحد پتروشیمی هر کدام ۵۰ میلیون متر مکعب آب ببرند یک قطره آب برای شیراز نخواهد ماند.
لزوم نزدیک بودن صنایع آببر به دریا، ساحلی شدن فارس و تبدیل آن به مسیر ترانزیت و صادرات و واردات که احداث خطوط آهن جدید و آمدن بسیاری از شرکتها و ادارات ویژه را به این استان توجیهپذیر میکند در ادامه مورد اشاره قادری قرار گرفت.
امین جان
ابلاغ الحاق فارس به خلیج فارس انجام شد یا متوقف شده ؟
آخرین خبر این بود که قطعی شده
امین جان
مثل اینکه این بحث الحاق دوباره به جلسه کارشناسی برگشته است . البته طرح الحاق موضوع فرا ملی هست و قابل اجرا ولی معلوم نیست جلسه کارشناسی برای چی هست .
باز خدارو شکر که کسانی مثل قادری(مجلس) و معین(شورای شهر) جزء نمایندگان منتخب مردم هستند وگرنه معلوم نبود چه بر سره ما میومد !! واینکه کاش نماینده های ما بقول جناب قادری فقط عوام گرا بودن و تغییر مواضع شون درجهت تامین نظر عوام بود !! متاسفانه خصوصیات دیگری دارند که به مراتب از عوام زدگی بدتره .و تغییر مواضع ۱۸۰ درجه ای شون بیشتر مرتبط با همین خصوصیاته !
کسانی هم که مرتبا خواستار انتقال صنایع بزرگ دولتی به فارس و شیرازن لطفا یه هزینه فایده بکنن ببینن به مشکلات کم آبی و هوای آلوده و … می ارزه و آیا تنها راه صنعتی شدن از مسیر این نوع کارخونه های بزرگ میگذره !