مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس از اطفای حریق کارخانه روغن نباتی شیراز خبر داد. حسن فیاضپور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ماموران آتش نشانی بعد از وقوع حریق به سرعت وارد عمل شدند و برای اطفای حریق حدود ۲۰۰ نیرو در منطقه حضور داشت.وی ادامه داد: بعد از ۲۰ دقیقه آتش مهار شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس با اشاره به اینکه با اطفای حریق حادثهای بزرگ از بیخ گوش شیرازیها گذشت و، بیان کرد: اگر آتش به مخزن آمونیاک کارخانه رسیده بود معلوم نبود چه فاجعهای منتظر شیرازیها بود و حداقل نیمی از شهر را درگیر خود میکرد ولی اکنون با سرعت عمل آتش نشانی به خیر گذشت.وی با اشاره به اینکه هرچه سریعتر این کارخانه باید شیراز را به خارج از شهر ترک کند، بیان کرد: بارها جلساتی در خصوص بیرون رفتن این کارخانه برگزار و صورتجلسههایی نیز تدوین شد اما همچنان مدیران کارخانه اقدام عملی برای خروج این کارخانه انجام ندادهاند.
دیگه باید این کارخانه رو از شیراز ببرن بیرون. همین حادثه دال بر علته.
باید دعا کرد که این عمل برای به تعطیلی کشاندن این کارخانه بصورت عمدی انجام نشده باشه.
اینچنین کارخانهای که مخازنی اینقدر خطرناک دارد چرا باید در شهر فعال باشد باید یه فکراساسی بحالش بشه
تصمیم دشوار در مورد این کارخانه، تصمیم در مورد نحوه کاربری زمین کارخانه است که باید توسط شهرداری گرفته شود. زمینی که هم اکنون قیمت طلا دارد و در صورت دریافت مجوز کاربری مسکونی، میلیاردها ارزش می یابد و حتی می تواند برای ایجاد مجتمع تجاری و انواع کاربری های دیگر استفاده شود. اگر این مسئله حل و تعیین تکلیف نشود، دوباره انتقال این کارخانه عملی نخواهد شد
در اینجا فقط وفقط باید یک پارک بسیار خوب ساخته بشه
مسکونی وتجاری شدن این نقطه فقط وفقط به این نقطه توریستی لطمات جبران نا پذیری میزنه
اگر در اینجا یک مرکز خوب گردشگری نزنن وبخوان کاربری غیر به اینجا بدن واقعا باید به حال شهرداری وشورای شهرمون خون گریه کرد.
کارخانه های روغن نباتی و پشم شیشه و سیمان باید هر چه سریعتر به خارج از شیراز منتقل شوند.
فردا صبح که هوا سرده موقعی که از خواب بیدار شدین یه نگاه به کوه قبله بیندازید تا ببینید که کارخانه ی پشم شیشه چه بلایی سر هوای شهر آورده. تازه در بدترین مکان شهر قرار گرفته( یعنی درست در مسیر وزش باد به طرف شهر)
بچه ها امروز نرید نمایشگاه کتاب که کنسل شده افتاده برای بعد محرم
متاسفانه توی برنامه قبلی که خود سایت نمایشگاه بین المللی شیراز گذاشته بود نمایشگاه باید از دیروز شروع میشد ولی گویا افتاده برای بعد محرم.
اگه توی صفحه اول سایت هم اطلاع رسانی بشه چه بهتر.
نمایشگاه هفته اول دی برگزار میشه مجتبی جان
مگه امونیاک چیه که گفتن نصف شهر میسوخت دیگه غلو کردنه.
س.
ماده یه اولیه برای ساخت دینامیت
امیدوارم این اتشوزی زنگ خطری برای مسولین باشه و کایه کارخانها را سریعن به خارج شهر هدایت بشن
امین جان
وسعت زمین کارخانه روغن نباتی چقدر هست ؟
سلام
نه غلو نکردن
آمونیاک شهر رو به خاطر انفجار نمی برد رو هوا .
آمونیاک رو میشه یکی از خطرناک ترین مواد پتروشیمیایی معرفی کرد که دمای ذوبش -۳۸ درجه ی سانتی گراد هست یعنی به محض نشت توی محیط باعث یخ زدگی میشه.
همچنین آمونیاک قدرت نفوذ بسیار بالایی داره به طوری به راحتی از طریق پوست وارد خون میشه و ۱۰۰ % هم کشنده و دردناک هست.
از همه بدتر اینه که این مخازن ذخیره آمونیاک فشار های بالایی دارن که خطرش رو چندین برابر میکنه (۶۰۰ بار فشار مخزن پتروشیمی شیراز هست)
و واقعا میشه گفت که یک خطر جدی از بیخ گوش همه ی مردم شیراز گذشته که تجربه ی استشمام بوی وحشتناک امونیاک رو نکردن.
خدایا شکر به خاطر به خیر گذشتن این حادثه.
اللهم صل علی محمد و آل محمد
شهردار شیراز اعلام کرد؛
فردا فاز اول پروژه ستارخان در شیراز افتتاح میشود
http://fars.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=27526
شیراز – ایرنا – مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس گفت: وجود کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در نقطه کنونی آن یک تهدید هم برای شهروندان و هم برای محیط زیست و سلامت جامعه است.
آمونیاک مهمترین ترکیب هیدروژنهٔ ازت است و در طبیعت از تجزیهٔ مواد آلی ازت دار بدست میآید.
آمونیاک گازی است بی رنگ، با مزهٔ فوق العاده تند و زننده که اشکآور و خفه کننده است. گاز آمونیاک از هوا سبک تر بوده و به سهولت به مایع تبدیل میشود. آمونیاک درآب بسیار محلول بوده و در منفی ۷۷/۷ درجهٔ سانتیگراد منجمد و در منفی ۳۳/۳۴ درجهٔ سانتیگراد به جوش در میآید. وزن مخصوص محلول اشباع آمونیاک ۰/۸۸ گرم بر سانتیمتر مکعب است. گاز آمونیاک قابل افروزش و حدود اشتعالش ۱۶-۲۵ درصد حجمی گاز آمونیاک در هوا است. حضور مواد نفتی و دیگر مواد افروختنی خطر آتشگیری را افزایش میدهد. مجاورت و تماس آمونیاک با نقره و جیوه تولید ” فورمینات نقره و جیوه ” میکند که موادی شدیداً قابل انفجار هستند. گاز آمونیاک در اثر گرمای از ۴۰۰ درجه به بالا تجزیه شده و تولید هیدروژن میکند. آمونیاک سبب تحریکات دستگاه تنفسی، پوست و چشم شده و با آسیب رساندن به ششها در اثر مواجهه با حجم زیاد این گاز میتواند سبب مرگ شود. رومیهای باستان آمونیوم کلراید را به عنوان پول و سپرده استفاده می کردند. آنها سنگ آمونیوم را از مکانی به نام پرستشگاه ژوپیتر یا همان لیبی جدید جمع آوری می کردند. اما آمونیاک به شکل نمک آمونیاک نخستین بار توسط شیمیدانان جابرابن حیان (شیمیدان ایرانی) Geber در قرن ۸ شناخته شد.[۶]
سلام .متاسفانه همیشه از سرمایه داری منهای اخلاق در بقیه جوامع برای ما صحبت می کردند . اما ندانستیم که خودمان این راه را تا انتها رفته ایم . سلامت مردم به چه درد می خورد؟ بزار جیب ها پر شود هر چه باداباد.مگر مال چه کسی است که قوه قضاییه . وزارت کشور .شورای شهر .شهرداری . وحتی احتمالا امام زمان هم از پس آنها بر نمی آید؟