بر اساس پیش بینیها امسال افزون بر ۲۰ هزار تن گل محمدی بهصورت غنچه و گلبرگ تولید میشود. به گزارش شیراز۱۴۰۰، به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: برداشت گل محمدی در استان فارس از نیمه فروردین ماه آغاز شده است و تا پایان خردادماه ادامه دارد.
دهقان پور با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی کشور در استان فارس قرار دارد، افزود: استان فارس با سطحی افزون بر ۸ هزار و ۶۰۰ هکتار گل محمدی آبی و دیم، ۴۶ درصد از سطح این گل در کشور را دارد.
وی بیان کرد: وسیعترین دشت گل محمدی دیم جهان با سطحی افزون بر ۵ هزار هکتار در روستای لایزنگان شهرستان داراب قرار دارد.
دهقان پور افزود: بیشترین سطح زیر کشت آبی گل محمدی استان فارس متعلق به شهرستان فیروزآباد است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: متوسط عملکرد گل محمدی دیم یک و نیم تا ۲ تن در هکتار و آبی ۲ و نیم تا ۳ تن در هکتار است.
دهقان پور اضافه کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران و هویت دار کردن محصولات تولیدی از لحاظ کیفیت و چگونگی فرایند تولید، "زنجیره ارزش گل محمدی" در شهرستان داراب راه اندازی شد که مهمترین ویژگی این زنجیره، صادرات محصولات و کالاهای با ارزش افزوده بالا به اتحادیه اروپا است.
فعالیت ۶۰ واحد صنعتی گلاب گیری و واحد اسانس گیری در فارس
وی با اشاره به اینکه فرآوردههای گل محمدی شامل اسانس، گل خشک و گلبرگ تازه محمدی و گلاب است، اظهار کرد: ۳۴ واحد صنعتی گلاب گیری و ۲۶ واحد اسانس گیری در این استان فعالیت میکنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس با بیان اینکه هر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر میشود، گفت: در سنوات اخیر سالانه بیش از ۳۶ تن گلاب به ارزش ۳۵ هزار دلار از گمرکات فارس به کشورهای هلند، استرالیا، ژاپن، کانادا و امارات متحده عربی صادر شده است.

