تاریخ : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Sunday, 27 April , 2025

آخرین اخبار

اعتبار بین‌المللی، مجوز قانون‌شکنی نیست فارس ۱۰ درصد از امنیت غذایی کشور را تامین می کند زنگ خطر سالمندی در فارس، زیرساخت‌ها آماده نیستند غرق شدن مرد ۵۲ ساله در رودخانه قره‌آغاج یک کشته و ۴ مصدوم در تصادف جاده مرودشت – ارسنجان قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ 📸: اصلاح هندسی میدان ابوالکلام 📸: خط کشی معابر، عبارتی ناآشنا برای شهرداری شیراز! 🎥: پروژه دوربرگردان میثم راهیابی تیم هندبال نیروی زمینی کازرون به جام باشگاه‌های آسیا وضعیت مبهم میزبانی ورزشگاه پارس در لیگ برتر تصادفات جاده‌ای فارس در صدر کشور قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ 📸: شروع عملیات اجرایی فاز دوم تقاطع جاده صدرا – باجگاه 🎥: پروژه آکواریوم شیراز 🎥: پروژه زیرگذر شهرداری ۱۰ هزار دانش آموز برای تحصیل از صدرا به شیراز می روند اجماع نظر بین مردم و دستگاه‌ها برای انتقال بازار دروازه کازرون شیراز قطعی غیرمنتظره برق باعث توقف تولید شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد شد قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

13

📸: عمارت زیبای شاپوری

  • کد خبر : 50913
  • 20 اسفند 1403 - 23:42

منزل یا عمارت شاپوری مربوط به اوایل دوره پهلوی بوده و در شیراز، خیابان انوری، روبروی خیابان اهلی واقع شده‌ است. این اثر در تاریخ ۱۶ مهر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۷۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. به گزارش شیراز۱۴۰۰، این بنای ارزشمند از سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ توسط استاد ابوالقاسم مهندسی معمار معروف شیرازی بنا شده‌ و متعلق به عبدالصاحب شاپوری از تاجران بزرگ شیراز می باشد.
این اثر تاریخی تا دهه ۷۰ هجری شمسی مورد استفادهٔ خانوادهٔ شاپوری بود و چند سال به صورت متروکه‌‌ رها شد و در ‌‌نهایت در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی استان فارس آن را خریداری و ثبت میراث فرهنگی ایران کرد. این بنا در دو طبقه با زیربنای ۸۴۰ مترمربع و در زمینی به مساحت ۴۶۳۵ مترمربع به سبک معماری قاجاریه بنا شده‌ و جزو اولین بناهایی است که در آن سال‌ها با رویکرد آزادانه به معماری طراحی شده‌است.

خصوصیات منحصربه‌فرد بنا :

اضافه نمودن بالکن به بنا که در معماری ایرانی جایگاهی نداشته، از مشخصات منحصربه‌فرد معماری این عمارت است .
دسترسی به عمارت از محور اصلی نمی‌باشد و با ۹۰ درجه چرخش در نمای شمالی واقع شده‌است.
باغ این مجموعه دارای تقارن در معابر است ولی نحوهٔ قرارگیری درخت‌ها در آن تقارن ندارند.
راه‌پلهٔ درونی بنا در معماری بناهای هم‌دوره با این اثر دیده نمی‌شود.
برخلاف دیگر بنا‌ها که اتاق‌ها چندمنظوره بودند در این بنا هر اتاق کاربری خاص خود را داراست.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=50913

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.