تاریخ : دوشنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Monday, 28 April , 2025

آخرین اخبار

پروژه غیر اصولی کنارگذر مولوی! 📸: وعده افتتاح خط ۳ مترو شیراز تا سال ۱۴۰۶ 📸: عملیات آتش نشانان شیرازی در حادثه اسکله شهید رجایی بندرعباس فجر سپاسی در خطر از دست دادن میزبانی لیگ برتر پایان کار گروگان‌گیران در شیراز پس از ۴۴ روز تصادف خودروی سواری سمند با کامیون در محور دکتر حسابی اعزام آتش‌نشانان عملیاتی شیراز برای کمک در اطفای حریق حادثه بندرعباس 🎥: ورود نخستین گروه از مصدومان حادثه بندر عباس به شیراز قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ 📸: تپه تلویزیون هم به خاطره ها پیوست! 🎥: پروژه تقاطع غیر همسطح بزرگراه حافظ – آفرینش اولین شهرک رفاه سالمندان کشور در شیراز ساخته می‌شود اعتبار بین‌المللی، مجوز قانون‌شکنی نیست فارس ۱۰ درصد از امنیت غذایی کشور را تامین می کند زنگ خطر سالمندی در فارس، زیرساخت‌ها آماده نیستند غرق شدن مرد ۵۲ ساله در رودخانه قره‌آغاج یک کشته و ۴ مصدوم در تصادف جاده مرودشت – ارسنجان قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ 📸: اصلاح هندسی میدان ابوالکلام 📸: خط کشی معابر، عبارتی ناآشنا برای شهرداری شیراز!

18
استاد باستان‌شناسی ایران:

مقابله با رویش گلسنگ‌ها در آثار باستانی نیاز به رسیدگی پیوسته دارد

  • کد خبر : 50002
  • 30 بهمن 1403 - 20:53

استاد باستان‌شناسی ایران و عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور با اشاره به رویش گلسنگ‌ها در آثار باستانی به خصوص در اماکنی نظیر تخت جمشید و تنگ چوگان استان فارس معتقد است که مقابله با این کار، نیاز به رسیدگی پیوسته دارد چرا که هزینه پیشگیری کمتر از اصلاح است.

به گزارش شیراز۱۴۰۰،به نقل از ایسنا، ناصر نوروززاده چگینی در خصوص چگونگی مقابله با رویش گلسنگ‌ها در آثار باستانی گفت: مقابله با رویش گلسنگ‌ها نیاز به رسیدگی پیوسته دارد و باید برای این کارشناس لازم، ابزارها و وسایل مورد نیاز داشته باشیم و مرتب کوشش و مراقبت کرده تا از رویش گلسنگ‌ها بر روی آثار باستانی جلوگیری به عمل آید.

وی افزود: هزینه‌های اقدام و رفع گلسنگ‌ها بر روی آثار باستانی بالاست و نیاز به متخصص دارد، اما کار پیشگیری از رویش گلسنگ را در حد نازل‌تر و با شرایط کوتاه‌تری می‌توان انجام داد.

نوروزاده چگینی اظهار کرد: اگر از آثار باستانی که به ما سپرده شده است، مراقبت نکنیم، ممکن است بعد از چند مدت متوجه بروز اتفاقاتی شویم که به دلیل عدم توجه رخ داده است و اکنون به مرحله‌ای رسیده که دیگر کاری از ما بر نمی‌آید.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی در عین حال این نکته را یادآور شد که بخشی از گلسنگ‌های روییده در آثار باستانی طبیعی است، چرا که شرایط آب و هوا و زیست محیطی در شکل‌گیری آنها دخیل هستند اما زمانی رطوبت کمتر و زمانی بیشتر است که باید در بحث پیشگیری از رویش گلسنگ‌ها بدان توجه کرد.

وی با تأکید بر اینکه اگر دقت کرده و مراعات کنیم، مطمئناً بسیاری از مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستیم، برطرف خواهد شد، گفت: باز هم تأکید دارم در بحث حفاظت از آثار تاریخی، مهم‌ترین اقدام، پیشگیری است.

نوروزاده چگینی در پاسخ به اینکه اگر رطوبت در جایی لانه کرده باشد، آیا می‌توان با رویش گلسنگ‌ها مقابله کرد، گفت: مقابله با روی گلسنگ نیاز به فرد متخصص، بودجه و انگیزه دارد. اگر انگیزه نباشد، حتی بودجه‌ هم تخصیص یابد، باز آن بودجه در جای خود هزینه نمی‌شود.

صاحب نشان «عزت‌الله نگهبان»، در عین حال بر ضرورت استفاده از تجربیات گذشتگان در حفاظت از آثار باستانی تأکید کرد و گفت: ضمن اینکه باید مطالعه داشت و اطلاعات لازم را در حوزه‌های مختلف این بخش دریافت کرده و آن اطلاعات را پردازش کرد و به نتیجه‌گیری رسید.

مسئول پیشین شهر باستانی بیشابور فارس در خصوص مدت زمانی که برای کاوش کاخ والرین کازرون نیاز است، گفت: مدت زمان این کار بستگی به کاوشگران دارد اما به طور کلی کاوش کار زمان‌گیری است و کار هر کسی هم کاوش نیست چرا که باید از چیزی که از چشم پوشیده است، با استفاده از شیوه‌های باستان‌شناسی اطلاعات گمشده را استخراج کرد.

نشان «دکتر عزت‌الله نگهبان»، از سال ۱۳۹۱ به باستان‌شناسان و فعالانی که جا پای دکتر نگهبان گذاشته‌اند و میراث‌دار هستند، از سوی انجمن علمی باستان‌شناسی اهدا می‌شود که در تاریخ اول بهمن‌ماه جاری این نشان طی مراسمی به ناصر نوروززاده چگینی اهدا شد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=50002

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.