تاریخ : جمعه, ۲۹ فروردین , ۱۴۰۴ Friday, 18 April , 2025

آخرین اخبار

🎥: لحظه ورود دستگاه حفار مکانیزه(TBM) به ایستگاه مترو سعدی 🎥: افتتاح تقاطع بزرگ نواب سند حفاظت تالاب‌های فارس در راه است بودجه فارس متناسب با وسعت و جمعیت آن نیست خط کشی ۱۲۰ هزار متر مربع از معابر صدرا ضرب الاجل دادستانی برای واگذاری فوری کوه قلات و تنگ سرخ به محیط زیست فارس قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ ایجاد منطقه ۱۲ شهرداری شیراز برای باغ های قصردشت توقف فجرسپاسی در حافظیه افتتاح بیمارستان اعصاب و روان بوستان شیراز پس از ۱۵ سال اعلام آخرین میزان بارش باران در فارس و شیراز/ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ افتتاح مرکز سی‌تی‌اسکن بیمارستان شهید دوران شیراز 🎥: خطر تبدیل اراضی اطراف بزرگراه حافظ به مجتمع های مسکونی قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ 📸: درخت پالونیا؛ زیبا اما مهاجم! نوجوانان زیر ۱۵ سال بیشترین قربانیان غرق‌شدگی در فارس ورزشگاه پارس میزبان بازی های فجر سپاسی در لیگ برتر خواهد بود‌ 📸: طبیعت بهاری بلوار ارم پنج پرواز به دلیل شرایط نامساعد جوی در شیراز فرود آمدند قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

19
کلمات را بی ارزش نکنیم؛

هر طرحی ” اَبَر پروژه ” نیست

  • کد خبر : 48257
  • 20 دی 1403 - 19:14

سایت خبری تحلیلی شیراز۱۴۰۰: با حضور دکتر اسدی در راس مدیریت شهرداری شیراز و همراهی شورای شهر، شهروندان شیرازی شاهد اجرای پروژه های بزرگ شهری و تکمیل برخی طرح‌ها هستند که اجرای آن به دهه ۸۰ خورشیدی برمی‌گردد.

فعالیت‌هایی که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و نرخ ارز و بالا رفتن روزانه قیمت سیمان، بتن، میلگرد و ... در سطح کشور اگر نگوییم بی نظیر، ولی قطعا کم‌نظیر هست.

در این بین اما استفاده مداوم از عبارت " اَبَر پروژه " برای پروژه‌های ریز و درشت شهرداری کمی به چشم می‌زند و باعث بی اعتباری این عبارت و کم ارزش جلوه دادن طرح‌های شهرداری می‌شود که زحمات زیادی برای آن کشیده شده و در نهایت موجب می‌شود پروژه کلان نیز به چشم نیایند.

برای مثال استفاده از عبارت ابرپروژه زیرگذر گویم برای طرحی که یک زیرگذر ۱۶۰۰ متری است، قطعا چندان بجا و درست نیست هرچند ساخت آن با سختی‌های فراوان نظیر جابجایی تاسیسات شهری و تملک سنگین همراه بوده باشد.

و یا تکمیل بزرگراه کوهسار که از آن با عنوان ابرپروژه یاد شده، بله این طرح قطعا از بزرگترین طرحهای عمرانی کشور است، ولی زمانی می‌شود آن‌را ابرپروژه نامید که اجرای آن نهایتا در ۵ سال عملیاتی شده بود نه اینکه از دو دهه همچنان گرفتار تقاطع جمهوری باشد، منظور اینکه ابرپروژه نیاز ابر اجرا نیز هست.

پروژه دیگر که با نام ابرپروژه از آن یاد می‌شود، تقاطع نواب است بزرگترین تقاطع شیراز شامل یک پل شبدری کامل و دو پل جانبی. این طرح هم قطعا طرح بزرگی است ولی از لحاظ مهندسی و اجرا شهرداری سالهاست که از ساخت چنین پروژه هایی به راحتی برآمده است، هرچند حجم تملک و زمان اجرای آن ستودنی است.

طرح‌های گردشگری شیراز مانند محور زندیه، آکواریوم، پارک آبی، تله‌‌کابین،پارک پرندگان و شهربازی نیز دیگر پروژه‌هایی هستند که از آن‌ها بعنوان ابرپروژه نام برده شده، که قضاوت اینکه آیا واقعا این طرحها ابرپروژه هستند یا نه را به خودتان واگذار میکنیم با این توضیح که تنها ۳ پروژه اول دارای پیشرفت هستند.

اما موضوع وقتی جالب می‌شود که شهردار منطقه ۲ تنها ۴ ابرپروژه در حوزه مدیریتی خود در سال ۱۴۰۲ معرفی کرده است، پروژه هایی که با گذشت حدود ۲ سال هیچکدام اجرایی نشده‌اند!

به هرروی آنچه لایق عبارت ابرپروژه هست توسط شهروندان آگاه شناخته می‌شود و شاید بد نباشد نیم‌نگاهی هم به طرح‌های بزرگ عمرانی در کشوری مانند چین داشته باشیم تا به درک بهتری نسبت به عبارت ابرپروژه برسیم!

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=48257

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 3انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.