تاریخ : شنبه, ۱۱ بهمن , ۱۴۰۴ Saturday, 31 January , 2026

آخرین اخبار

🎥: کامبک فجرسپاسی برابر خیبر قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۸ بهمن ۱۴۰۴ یک گام تا بهره‌برداری از زیرگذر شاهد آمار بارش شیراز و شهرهای فارس/ ۷ بهمن ۱۴۰۴ پایان کار سارق تلفن همراه با ۱۶ فقره سرقت در شیراز قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۸ دی ۱۴۰۴ 📸: پیشرفت ۵۱ درصدی طرح انتقال کارخانه سیمان فارس پایان بتن‌ریزی پارت دوم عرشه تقاطع خلیج فارس – استوار تسویه عوارض آزادراهی شرط صدور بیمه نامه شخص ثالث قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۷ دی ۱۴۰۴ بیش از ۳۰۰ پروژه شهرداری شیراز افتتاح می شود آغاز سنگ‌فرش چهارراه دلگشا تا آرامگاه سعدی بهره‌برداری از بندهای مهار سیلاب در شرق شیراز دستگیری سارق درون خودرو با ۲۰ فقره سرقت در شیراز برق شیراز با پیروزی به کار خود در نیم‌فصل نخست لیگ پایان داد 📸: پروژه ایستگاه مترو استقلال 📸: قندیل بستن بزرگترین آبشار چشمه‌ای ایران در سپیدان سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن در شیراز، زرقان و جهرم قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۶ دی ۱۴۰۴ 🎥: نجات کوهنورد گرفتار در دیواره ۲۰۰ متری کوه سرخ شیراز

42
در دیدار شهردار شیراز با سفیر صربستان؛

پیمان همکاری شیراز و «نووی ساد» صربستان به امضا رسید

  • کد خبر : 44970
  • 03 مرداد 1400 - 22:34

اردیبهشت ۱۴۰۰ پیمان همکاری شیراز و «نووی ساد» صربستان به امضا رسید که پیرو آن شهردار شیراز و سفیر صربستان در ایران یکشنبه سوم مرداد در شیراز دیدار و بر افزایش تعاملات خصوصا در حوزه فرهنگی،گردشگری و اقتصادی تاکید کردند.

به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایرنا، حیدر اسکندرپور شهردار شیراز در دیدار با سفیر صربستان در ایران ضمن تشریح سوابق تاریخی، تمدنی، فرهنگی و همچنین وجود حرم شاهچراغ (ع) به عنوان یکی از مراکز گردشگرپذیر شیراز گفت: با توجه به این سوابق، شیراز ظرفیتی جهانی دارد و می تواند مرکز برگزاری رویدادهای فرهنگی، ادبی، مذهبی، علمی و … باشد.

وی عناصر مشترک فرهنگی و رفتاری بین ساکنین اروپای شرقی و ایران را فصل مشترکی برای نزدیکی دو ملت قلمداد کرد.

شهردار شیراز اضافه کرد: با توجه به اینکه شهر «نووی ساد» صربستان پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۲۲ است و شیراز نیز در زمینه فرهنگی سابقه ای درخشان دارد، این آمادگی وجود دارد که ارتباطات فرهنگی بیشتری بین این دو شهر شکل بگیرد.

اسکندرپور با اشاره به برگزاری موفق هفته فرهنگی آلمان در شیراز در سال ۹۸ گفت: امیدوارم پس از اتمام همه گیری کرونا، شاهد برگزاری رویدادهای مشترک و حضور هر چه بیشتر گردشگران صرب در شیراز و ایران باشیم. سفیر صربستان در ایران نیز در دیدار با شهردار شیراز عنوان کرد: ظرفیت لازم برای ایجاد روابط اقتصادی با شیراز وجود دارد اما توسعه روابط فرهنگی که شیراز آغازگر آن است، بهترین راه برای توسعه روابط است.

دراگان تودورویچ اضافه کرد: توسعه روابط در بخش فرهنگی، راهگشای روابط اقتصادی است و باید با توجه به ریشه های مشترک فرهنگی دو کشور روابط را تعمیق داد.

وی با بیان اینکه ما به ایران به عنوان کشور دوست نگاه می کنیم، افزود: امیدوارم این روابط نه فقط بین دو شهر شیراز و نووی ساد بلکه در سطح وسیع تر با شهرهای دیگر نیز افزایش یابد.

سفیر صربستان در ایران ضمن اعلام اینکه مردم صربستان به زبان و ادبیات فارسی و یادگیری آن علاقه مند هستند، افزود: کتابهای بسیاری همچون دیوان حافظ و عمر خیام، شاهنامه فردوسی، کتب دینی به صربستانی ترجمه شده که نشان دهنده نزدیکی دو ملت است.

در اردیبهشت ماه سال جاری شهردار شیراز و شهردار «نووی ساد» صربستان پایتخت فرهنگی اروپا در نشستی مجازی، با هدف توسعه روابط بین این دو شهر تاریخی و فرهنگی قصدنامه همکاری امضا کردند.

«نووی ساد» مرکز اداری، اقتصادی، فرهنگی، دانشگاهی و علمی استان ویوودینا صربستان است و به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۲۲ انتخاب شده است.

تا سال ۹۶  شیراز با دوشنبه تاجیکستان، نیکوزیا قبرس، چونگ چینگ چین، وایمار آلمان و پچ مجارستان رابطه خواهرخواندگی و با غازی آنتپ ترکیه تفاهم نامه همکاری داشته که با پیگیری ها و اقدامات انجام شده علاوه بر تلاش برای احیا و تعمیق روابط پیشین، با نانجینگ چین تفاهم نامه خواهرخواندگی و با درسدن آلمان و نووی ساد صربستان  پایتخت فرهنگی اروپا در ۲۰۲۲ تفاهم نامه همکاری امضا شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز گفت: علاوه بر این پیش نویس تفاهم نامه همکاری با فلورانس ایتالیا در سطح شهرداران دو شهر و بوگوتا پایتخت کلمبیا و از شهرهای مهم فرهنگی اسپانیولی زبان در سطح معاونین فرهنگی آماده شده و پس از طی مراحل لازم از جانب طرفین در آینده نزدیک امضا می شود.

حمید جورکش اضافه کرد: هر چند صرف ایجاد پیمان های دوستانه و اقدامات نمادین در عرصه ارتباطات بین المللی ارزشمند است اما رویکرد شهرداری شیراز در سالهای اخیر تلاش ویژه برای تعریف پروژه های کاربردی و مشترک با شهرهای دوست و خواهرخوانده بوده است.

وی اضافه کرد: همکاری های علمی و فرهنگی از جمله تبادل سردیس با نانجینگ، برگزاری هفته فرهنگی آلمان در شیراز به مناسبت دویستمین سالگرد انتشار دیوان غربی شرقی گوته، نصب سردیس حافظ در پچ، تبادلات علمی و فنی با درسدن در زمینه تراموا از جمله این اقدامات است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز ادامه داد: برای انجام یک دوره مسابقه نقاشی بین کودکان و نوجوانان تحت عنوان رنگین کمان صلح نیز  با شهرهای بوگوتا، فلورانس و نووی ساد به طور جداگانه به توافق رسیدیم و برگزاری  هفته فرهنگی شیراز در فلورانس و بالعکس نیز مورد موافقت هر دو طرف قرار گرفته است.

جورکش گفت: کسب کرسی در هیات مدیره متروپلیس که دبیرخانه آن در بارسلون واقع شده، همچنین کسب کرسی در هیات مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان که دبیرخانه آن در کیوتو قرار دارد و عضویت و ایفای نقش فعال و پویا در سازمان شهرهای هوشمند پایدار حاکی از عملکرد مطلوب در حوزه سازمان های بین المللی است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=44970
  • ارسال توسط :
  • 690 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای پیمان همکاری شیراز و «نووی ساد» صربستان به امضا رسید بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.