با توجه به در پیش بودن انتخاب شهردار جدید کلانشهر شیراز، برآن شدیم تا در سلسله گزارشها و تحلیلهایی چالشهای پیشرو شهردار جدید و پارامترهای مهم در انتخاب شهردار را در گفت و گو با متخصصان دانشگاهی و صاحب نظران بررسی کرده تا بدانیم و مشخص شود که شهردار آینده باید دارای چه شاخصههایی باشد و چه مسیری را برای پیشبرد شهر تاریخی شیراز به سمت ایدهآل خود طی کند.
مصاحبه نخست: دکتر بهزاد مریدی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد فارس
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز معتقد است شهردار آینده شیراز با ۲ چالش اصلی تنوع قومیتها و دوقطبی شدن هویت دینی ملی در این کلانشهر روبروست.
دکتر بهزاد مریدی در گفت و گو با خبرنگار شیراز۱۴۰۰ با اشاره به ایجاد محدودیتهای مختلف بر اساس مصوبه سال ۹۷ هیات وزیران برای انتخاب شهردار شهرهای مختلف کشور، بیان داشت: بر اساس این مصوبه شاخصهای مختلفی همچون دارای بودن سابقه مدیریت ارشد، بازنشسته نبودن، تخصصهای مورد نیاز و ... تعیین شده که همین موضوع انتخاب شهردار را با چالشهای بیشتری مواجه کرده است.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد فارس با بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر نتوانستیم نیروی انسانی جوان و لازم را تقویت و معرفی کنیم، گفت: فرد مورد نظر برای تصاحب عنوان شهردار شیراز باید بومی و آشنا به مشکلات و چالشهای فرهنگی اجتماعی این کلانشهر باشد.
وی افزود: شیراز دارای بافتی متفاوت از سایر کلانشهرها مانند تهران، اصفهان و تبریز است و تنوع قومیتها زیاد و البته هرکدام بصورت مجزا و جداگانه از یکدیگر هستند.
مریدی در توضیح این مسأله بیان داشت: دو چالش اصلی در برابر شهردار جدید شیراز وجود دارد. نخست دیوارهای بلند قومیتی که با مهاجرتهای زیاد سالهای اخیر ایجاد شده و یکی از اولویتهای مهم شهردار بعدی شیراز باید ایجاد همگرایی بین این اقوام در مسیر پیشرفت شیراز باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز چالش بعدی را ایجاد دوقطبی اشتباه بین هویت دینی و ملی در شیراز دانست که شهردار آینده بایستی ایجاد توازن بین این دو بخش را در اولویتهای اصلی خود قرار دهد و این موضوع با انتخاب فردی محقق خواهد شد که حتما با حوزه فرهنگی و فکری مردم و ساکنان شیراز آشنا بوده و با این موارد سنخیت داشته باشد.
وی اظهار امیدواری کرد تا در صورت ایجاد در تعادل و توجه به موارد ذکر شده توسط شهردار منتخب شیراز رفته رفته با توجه به پتانسیل های خود به جایگاه خود خواهد رسید.
مریدی این ۲ شاخص را موضوعاتی بسیار مهم در انتخاب شهردار جدید شیراز دانست و عنوان داشت: بیتردید علاوه بر موضوعات و دستورالعمل تصویب شده توسط هیات وزیران، اعضای شورای ششم باید به انتخاب فردی به عنوان شهردار کلانشهر شیراز اقدام کنند که از جنس شیراز یعنی ادب، فرهنگ و هنر باشد، شهردار آینده شیراز نباید صرفا عمرانی باشد و بایستی توجهی ویژه به موضوعات فرهنگی در تمامی زمینهها داشته باشد.
وی اظهار امیدواری کرد تا در صورت ایجاد در تعادل و توجه به موارد ذکر شده توسط شهردار منتخب شیراز رفته رفته با توجه به پتانسیل های خود به جایگاه خود خواهد رسید.