سایت خبری تحلیلی شیراز۱۴۰۰: شهردار شیراز بر لزوم شناسایی و زنده کردن فضاهای گم شده در این کلانشهر با هدف پاسخگویی به بخشی از مطالبات مردم و تحقق ایده انسانمحوری، تاکید کرد. به نوشته ایسنا،حیدر اسکندرپور یکشنبه ۲۷ بهمن در آیین افتتاح پارک محلهای تل بادی و افتتاح و کلنگ زنی تعدادی از پروژههای شهرداریهای مناطق ۲، ۴ و ۵ شیراز بیان کرد: مردم همیشه از رها شدن زمین و مجموعههای کنار خیابانها و کوچههایی که تبدیل به زباله دان و دردسر شده، گلایه دارند و ضروری است که اینگونه فضاها تعیین تکلیف شوند.
او افزود: یک دستور کار برای همه شهرداران مناطق ابلاغ کردهایم که هر شهردار منطقه حداقل بین سه تا ۵ فضای گمشده شهری را تبدیل به فضای زنده کند. شهردار شیراز تاکید کرد: در اینگونه فضاها باید به جای کف سازی بتنی و موزاییک، از فضای سبز و زنده برخوردار باشد که برای شهروندان جذابیت داشته باشد.
اشاره شهردار شیراز به زنده سازی فضاهای رهاشده شهری بسیار دقیق و درست است و یکی از مشکلات شهر شیراز از لحاظ بصری همین بخشهای رها شده هستند که در نگاه شهروندان و مردم زننده و زشت هستند.
اما موضوع مورد غفلت شهردار محترم شیراز، پروژه هایی هستند که پس از افتتاح رها شده و فکری برای زیباسازی و تبدیل به فضای زنده شهری نشده است. برای مثال ۲ پروژه پل شبدری جوادیه و پل طبقاتی کشن بهمن ماه سال گذشته افتتاح شدند و اکنون با گذشت بیش از یکسال کار خاصی برای زیباسازی آنها انجام نگرفته و تنها در یکماه اخیر اقداماتی برای بهسازی محیط پل کشن صورت گرفته است.
حال پرسش این هست که به چه دلیل چنین طرحهای بزرگی چه از لحاظ زیباسازی، نورپردازی و فضای سبز علی رغم شعارهای مطرح شده از سوی مدیریت شهری یک سال به حال خود رها شده و اکنون هم مشخص نیست چه طرح خاصی برای بهبود نمای شهری درنظر گرفته شده است. نکته دیگر اینکه این موضوع شامل دیگر پروژه ها هم شده است، پل طبقاتی معلم، پل کابلی ولیعصر و پیاده راه سلامت هم وضعیتی مشابه دارد و علی رغم انجام اقداماتی بازهم تا آنچه باید باشد فاصله زیادی دارد.
بهتر است شهرداری با استفاده از معماران منظر که سابقه خوبی در زنده سازی فضای شهری دارند و استفاده از تجربه دیگر شهرها اقدام به زیباسازی محیط شهری کند که در مرحله نخست آن منطقه زنده شود و در مرحله دوم هزینه و کار انجام گرفته هدر نرود.