تاریخ : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲ Tuesday, 19 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

15

نبود اقامتگاه همراه بیمار مشکل جدید بوعلی‌سینای صدرا

  • کد خبر : 40747
  • 11 مرداد 1398 - 14:17

بیمارستان بزرگ خیریه پیوند اعضاء بوعلی سینا شیراز

آخرین روز فروردین سال ۹۶ بعد از سال‌ها تلاش مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی و تیم پیوند اعضای آن دانشگاه و همراهی گسترده نیک اندیشان عرصه سلامت، بیمارستان ابوعلی سینا با حضور دکتر روحانی افتتاح شد تا پنجره‌ی امید به سوی زندگی دوباره برای نیازمندان به پیوند عضو گشوده شود.به گزارش ایسنا منطقه فارس، بیمارستان خیریه آموزشی، پژوهشی و درمانی ابوعلی سینا در نوع خود به عنوان مهم‌ترین پروژه دانشگاهی و درمانی سال‌های اخیر نه تنها در ایران که در منطقه محسوب می‌شود، مرکزی که به لحاظ ساختار استاندارد بیمارستانی، تجهیزاتی و آموزشی، کم نظیر است.

این مرکز خیریه که ابتدا با ۶۰۰ تخت راه‌اندازی شد، اکنون بیمارستانی با دو هزار تخت بستری و اورژانس که خدمات تخصصی و فوق تخصصی را نه تنها به مردم ایران بلکه به بیماران نیازمند سراسر جهان ارائه می‌دهد.

این بیمارستان علی‌رغم برخورداری از تمام امکانات استاندارد بیمارستانی و بهره‌گیری از توان گروهی از مجرب و متبحرترین پزشکان و پرستاران و کادر بیمارستانی کشور، با یک مشکل عمده روبرو است، مشکلی که دیگر مراکز درمانی ایران هم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

نبود اقامتگاه مناسب برای همراه بیمار! امروز به یکی از مشکلات بارز این مرکز مهم درمانی تبدیل شده و برپایی چادر و اطراق همراهان بیمار در اطراف این بیمارستان، چهره نه چندان خوشایند از این بیمارستان که می‌تواند به عنوان ظرفیتی مهم در توسعه گردشگری پزشکی، تاثیرگذار باشد، ایجاد کرده است.

مشکل همراهان بیمار اگرچه در شیراز هم به عنوان یک مشکل مهم تلقی می‌شود اما در مورد بیمارستان پیوند ابوعلی سینا، به دلیل مدت زمان ارائه خدمات تشخیصی و درمانی و خاص بودن این مرکز در کشور، دو چندان است.

این مشکل وقتی نمود بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم در شهر جدید صدرا، هتل و میهمانپذیر و خانه مسافر هم نیست؛ هر آنچه هست خانه‌های مبله‌ایست که با قیمت‌های گزاف به افراد پیشنهاد می‌شود. همین امر بر تمایل مسافرانی که از ناچاری و به واسطه همراهی با بیمار مدتی را باید در این شهر ساکن شوند به ماندن در ماشین و اطراق کنار بیمارستانی، تاثیرگذار بوده است.

یکی از همراه بیماران در گفت و گو با ایسنا می‌گوید: چند روزی است که بیمارمان را به این مرکز آورده‌ایم و به ناچار مقابل در ورودی بیمارستان چادر زده‌ایم.

وی که از استان سیستان و بلوچستان آمده است، می‌افزاید: بعد از اینکه به بیمارستان مراجعه کردیم متوجه شدیم باید چند ماهی را در این شهر بمانیم اما هزینه اجاره بسیار زیاد است و توان مالی ما اجازه نمیدهد؛ بنابراین به اجبار در چادر می‌مانیم تا خدا چه خواهد.

این شهروند ایرانی که بیمارش نیازمند پیوند کلیه تشخیص داده شده و بعد از سالها امکان انجام این عمل را یافته‌اند، با بیان اینکه دسترسی به سرویس بهداشت و حمام در این مکان وجود ندارد، می‌گوید: مشکل پخت و پز غذا و خواب و استراحت هم بر مشکلاتمان سربار شده است.

یکی دیگر از همراهان بیمار که از استان خراسان رضوی به این بیمارستان آمده است، می‌گوید: هزینه زیادی برای انجام عمل و درمان بیمارمان پرداخت نکرده‌ایم اما هزینه اقامت خودمان خیلی زیاد است.

او به همراه یک نوزاد هفت ماهه، شوهرش را که نیاز به پیوند کبد داشته، همراهی می‌کند، می‌گوید: گاهی اوقات مجبور شده‌ایم شب را در محوطه چمن بیمارستان یا پیاده رو، به صبح برسانیم.

آقای حشمتی که برای عمل قلب از اردبیل به شیراز آمده است نیز می‌گوید: نبود جای پارک و کمبود پارکینگ مناسب برای خودروی همراهان بیمار خصوصا کسانیکه از دیگر استانها به شیراز می‌آیند، در کنار اقامتگاه مناسب، از مشکلات ما است.

وی که از حدود ۱۰‌ روز قبل در بیمارستان ابوعلی سینا بستری است، می‌افزاید: هزینه رفتن به شیراز و تامین داروهای مورد نیاز، برای هر بار بیش از پنجاه هزار تومان است؛ حال آنکه می‌شد در کنار این بیمارستان، داروخانه و مراکز عرضه لوازم پزشکی هم دایر کرد.

این هموطن خراسانی اعتقاد دارد که بیمارستان ابوعلی سینا به لحاظ برخورداری از پزشک، پرستار و تجهیزات بیمارستانی مرکزی کم نظیر محسوب می‌شود اما امکانات مناسبی برای بیمار و همراه بیمار در زمینه رفاهی و خدماتی به تناسب این مرکز نیست.

او می‌گوید: اینجا حتی یک مغازه یا سوپر مارکت هم نیست، برای خرید یک ظرف آب یا تهیه نان و دیگر ملزومات باید مسافتی نسبتا طولانی را تا مرکز شهر صدرا رفت؛ این هزینه‌های سربار است.

رئیس بیمارستان ابوعلی‌سینا نیز در گفت و گو با ایسنا منطقه فارس با اشاره به اینکه ماهانه حدود یک هزارو ۲۰۰ عمل در این مرکز درمانی انجام می شود، می‌گوید: نبود اقامتگاه همراه بیماران یکی از دغدغه های بیمارستان است .

دکتر حشمت ‌ الله صلاحی با بیان اینکه این مرکز خیریه به عنوان یک بیمارستان عمومی تلقی شده، تمام عمل‌های پیوند در آن انجام می‌شود، اضافه می‌کند که روزانه حدود ۶ عمل پیوند کبد، کلیه، قلب، لوزالمعده، روده و… در این مرکز انجام می‌شود و در آینده پیوند ریه و استخوان هم به این عمل‌های فوق تخصصی اضافه خواهد شد.

این پزشک فوق تخصص، اهدای عضو خصوصا در مورد مبتلایان به مرگ مغزی را یکی از رویکردهای ترویجی این مرکز عنوان و اضافه می‌کند: چنین اقدامی به حداقل پانزده بیمار فرصت تجربه زندگی دوباره بدون تحمل رنج بیماری را خواهد داد.

او با یادآوری اینکه ماهیانه حدود پنجاه عمل پیوند کلیه در این بیمارستان انجام می‌شود، یادآور شد که حدود ۹۰ درصد بیماران نیازمند به پیوند کبد، شهروندان ساکن سایر استان‌های کشور هستند.

اجاره چهارصد هزارتومانی خانه برای یک شب

صلاحی با بیان اینکه بیمار گاهی نیاز است که سه ماه در این بیمارستان به شکل پیوسته یا متناوب بستری باشد، می‌افزاید: این موضوع باعث ترافیک در تعداد همراهان بیمار شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نبود اقامتگاه همراه بیمار را از اساسی‌ترین مشکلات این بیمارستان عنوان و اضافه می‌کند: اوایل تاسیس این مرکز، اجاره منزل در مناطق اطراف بیمارستان شبی چهل هزار تومان بوده اما اکنون و به گفته همراهان بیمار تا چهارصدهزار تومان هم رسیده است.

وی ادامه می‌دهد: خانواده‌های بیماران به دلیل هزینه ‌ هایی که سال‌ها برای درمان بیمار خود متحمل شده‌اند، معمولا با مشکلات مالی مواجه‌اند و هزینه جاری درمان و سفر و اقامت و … واقعا تامین آن دشوار است؛ لذا ایجاد یک اقامتگاه همراه بیمار و پارکینگ مناسب برای این بیمارستان اولویت دارد.

صلاحی همراهی خیرین را در این مسیر خواستار شده و می‌افزاید: ساخت اقامتگاه همراه بیمار کنار این بیمارستان قرار بود توسط شهرداری و شورا و دیگر نهادهای متولی در این شهر انجام شود؛ نمی‌توان بخش خصوصی را وارد این موضوع کرد زیرا نباید نگاهی درآمدزا به این موضوع داشت.

رئیس بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا خواستار همراهی تمام دستگاه‌ها و مسئولان برای رفع مشکل اقامت همراه بیمار در شهر صدرا شده و تاکید می‌کند که مرکز درمانی تخصصی سوختگی نیز در این شهر فعال است و یکی از نیازهای اساسی امروز و آینده شهر جدید صدرا اقامتگاهی مناسب برای همراهان بیمار محسوب می‌شود.

صلاحی می‌گوید: اکثر خانواده‌هایی که به این بیمارستان مراجعه دارند، وضعیت مالی خوبی نداشته و مدت‌ها درد و مشقت جسمی، روحی و مالی بیماری را تحمل کرده‌اند، اینکه هزینه‌های دیگری به آنها سربار شود، دور از انصاف است.

این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد بیماران نیازمند به پیوند کبد، موفق به دریافت کبد نشده و فوت می‌کنند، می‌افزاید: به نظر می‌رسد که ایجاد مکان‌هایی برای ارائه خدمات رفاهی مناسب به بیماران و همراهان بیماری که به شیراز و صدرا سفر می‌کنند، باید به عنوان یک اولویت مهم مد نظر مسئولان قرار گیرد.

صلاحی می‌افزاید: هزینه عمل پیوند کبد در این بیمارستان رایگان است، حال آنکه هزینه چنین عملی در کشور هند ۴۰هزار دلار، عربستان ۱۵۰ هزار دلار، آمریکا ۲۵۰ هزار دلار بوده و هزینه‌های سربار دیگری هم دارد.

مسیر دسترسی یک مشکل بزرگ

رئیس بیمارستان ابوعلی سینا، راه دسترسی شیراز صدرا و مسیر مناسب درونشهری برای رسیدن به بیمارستان را از دیگر مشکلات ذکر کرده و می‌افزاید: زمان برای انتقال یک کبد اهداء شده از محل اهداء تا بیمارستان اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد؛ حال آنکه امروز طی مسیر فرودگاه شیراز تا صدرا نزدیک به دو ساعت زمان نیاز دارد.

او با یادآوری اینکه طی سه ماه گذشته ۳۰ کبد اهدایی برای پیوند در مسیر انتقال به بیمارستان از بین رفته است، می‌گوید: طول عمر کبد بعد از جداشدن از فرد اهداء کننده تقریبا ۱۲ ساعت است؛ بعد از آن دیگر قابل پیوند نخواهد بود.

صلاحی بحث جابه‌جایی بیماران و همراهان آنان از شیراز به صدرا را نیز از دیگر مشکلات دانسته و می‌افزاید: بیماران و همراهان آنها گاهی روزانه ۵۰ هزار تومان هزینه رفت و آمدشان بین شیراز و صدرا می‌شود، این هزینه زیادی است.

شهردار صدرا نیز در خصوص ساخت اقامتگاه همراه بیمار در این شهر به ایسنا می‌گوید: در حال حاضر یک پیمانکار با سرمایه بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای سرمایه گذاری و ساخت اقامتگاه برای همراه بیماران اقدام کرده است .

سرمایه گذار آماده ساخت اقامتگاه بیمار است

عباس ملک زاده با بیان اینکه این سرمایه گذار طرح را آماده و استعلامات را اخذ کرده است، از اینکه شرکت عمران و توسعه صدرا مانع اجرای طرح شده است ابراز تاسف می‌کند.

ملک‌زاده مدعیست که شرکت عمران و مسئولان بیمارستان ابوعلی سینا بر سر موضوعی اختلاف نظر دارند، می‌گوید: شرکت عمران صدرا زمینی را در کنار بیمارستان پیوند به یک سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی داده که مسئولان بیمارستان با این اقدام مخالف هستند؛ این امر کار ساخت اقامتگاه بیمار را هم دچار مشکل می‌کند.

او می‌گوید: سرمایه گذار ساخت اقامتگاه هرروز بین شرکت عمران و بیمارستان پاسکاری شده و به همین دلیل تاکید کرده است که اگر مشکلات زیرساختی طرح حل نشود، سرمایه‌اش را جای دیگری هزینه می‌کند!!.

نیروگاه برق خورشیدی در جوار بیمارستان!!

ملک‌زاده با بیان اینکه سرمایه‌گذار مورد نظر یک خیر است و می‌خواهد اقامتگاهش جنبه خیریه داشته باشد، می‌گوید: طرح مورد نظر سرمایه‌گذار یاد شده، شامل اقامتگاه، پارکینگ، سوپرمارکت و رستوران و سایر موارد رفاهی است.

شهردار صدرا اعتقاد دارد که محل پیش‌بینی شده برای ساخت نیروگاه خورشیدی در این شهر، مناسب نیست و مخاطره‌ای جدی برای بیمارستان پیوند و سایر مراکز درمانی موجود در این شهر محسوب می‌شود.

رئیس بیمارستان ابوعلی سینا، در خصوص ساخت نیروگاه خورشیدی در کنار این بیمارستان، ضمن تایید موضوع، خاطرنشان می‌کند: جلساتی را دستگاه‌های مسئول برای جابه جایی مکان نیروگاه برگزار کرده‌اند؛ احداث چنین تاسیساتی جنب یک مرکز درمانی، برای بیمار و همراهان بیمار مخاطراتی خواهد داشت.

صلاحی با تاکید براینکه اجرای طرح نیروگاه خورشیدی با طرح توسعه بیمارستان پیوند اعضا تداخل خواهد داشت، می‌افزاید: ساخت این نیروگاه در کنار بیمارستان از هیچ منظری درست نیست، سازندگان این نیروگاه پیشنهاد دادند که برق بیمارستان را رایگان تامین می‌کنند که مسئولان این بیمارستان نپذیرفته‌اند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=40747

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.