یکی از بزرگترین و مهمترین جاذبههای گردشگری در هر شهر معروف دنیا، بناها و نمادهای باستانی، ملی و مذهبی آنهاست. شناخت این نمادها و وارد کردن آنها به حوزه گردشگری میتواند در پیشبرد اهداف گوناگون این صنعت همچون ایجاد مقصدی متفاوت، افزایش گردشگران بیشتر و بهبود امکانات و تسهیلات رفاهی، بسیار تاثیرگذار و کمککننده باشد.
وارد کردن نمادهای ملی در حوزه گردشگری منافع اقتصادی درخوری را نیز برای مردم ان شهر به همراه دارد. زمانی که نمادها به طور حرفهای در این صنعت به کار گرفته میشوند، توجه گردشگران را به خود جلب میکند. در این زمان به راحتی میتوان در قالب طرحهای کوچک کارآفرینی و کسب و کار به ساخت انواع صنایع دستی و کالاهای سوغات اقدام و به نوعی نمادهای ملی را به جوامع مقصد صادر کرد. این کالای یادگاری و سوغات در جوامع مقصد همچون سفیران بازاریابی عمل میکنند و در ترغیب گردشگران به سفر نقش بسزایی دارند.
به نوعی میتوان گفت که هر شهر مهم در دنیا با نماد خاصی شناخته شده و این موضوع در تمام شهرهای مهم دنیا به چشم میخورد. به عنوان نمونه، میتوان شهرهای زیر و نمادهای مربوط به آن را یادآوری نمود:
در گذر سالها، تصویر مقبره حافظ به نوعی به عنوان نماد شهر راز، شیراز، معرفی شده است. نویسنده با کمال افتخار پیشنهاد میکند مجسمههای حافظ و سعدی – به عنوان دو استوانه پایدار فرهنگ و ادب ایرانی، اسلامی – به عنوان نماد فرهنگی این شهر استفاده شوند. پیشنهاد مشخص، ساخت دو مجسمه غول پیکر به ارتفاع حداقل ۲۵ متر از این دو شاعر بزرگ و نصب در یکی از کوههای اطراف شیراز به همراه مسیرهای دسترسی میباشد. ایدهها در مورد چگونگی قرارگیری و نحوه ساخت آن میتواند به صورت یک مسابقه طراحی، مطرح و بهترین پیشنهاد از طرف شورای شهر، برای ساخت انتخاب شود.
امید است این پیشنهاد توسط دوستداران شهر شیراز، پیگیری شده، به عنوان یک مطالبه جدی از شورای شهر و شهرداری مطرح گردد تا بتوان به این وسیله، نمادهای ابدی برای جذب و توسعه گردشگری شیراز به وجود آورد.
نویسنده : بهزاد صدیق زاده – شیراز۱۴۰۰
اگه این دو مجسمه ساخته بشن می تونن در ارتفاعات شمال شیراز نصب بشن. ارتفاعات باباکوهی یا کوه نور بهترین جا هستن که از بیشتر نقاط شهر هم دیده میشن. یا مثلا در نزدیکی دانشگاه شیراز بالای یکی از کوه ها نصب بشه بالاخره آی اس آی و خود دانشگاه شیراز اونجاست و ارتفاعات اونجا یه جوری علمی فرهنگی شده. از نظر من باید از کوه های پشت دانشگاه شیراز تا کوه نور یه جایی رو جانمایی کنن. کوه دراک به خاطر ارتفاع خیلی زیادش اصلا مجسمه اگه بالاش نصب بشه از اون پایین نمیشه دیدش.مگر اینکه مجسمش خیلی بزرگ باشه بیشتر از ۲۵ متر.
ساخت مجسمه این بزرگان و نمادهای تخت جمشید میتونه به هویت دادن بیش پیش شهر شیراز کمک کنه
آقای بهزاد صدیق زاده.
آفرین. این یکی از بهترین وارزنده ترین پیشنهاد هایی بود که تابحال برای شیراز شنیده بودم. واقعا عالیه.
اما بیم اون هست که مسئولین و متولیان این امر مانع از اجرای این پروژه شوند و اونرو همانند غربی ها تلقی کنند.وگرنه کی بدش میاد؟
اما پیشنهاد و طرح فوق العاده ای بود. حتما پیگیرش هستیم……
زدی تو خال امین جان
مطمئنم در آینده مدیر و سیاست مدار توانایی می شی 🙂
البته عملی شدن این پیشنهاد تا قبل از انتخابات یه کم دور از ذهن بود اما الان و با عوض شدن فضا می شه امید داشت.اگرچه افکار متحجر در نقاط و پست های حساس تصمیم گیری شهری همچنان وجود دارن و باید منتظر کارشکنی و ساز مخالف زدن اونها در هر زمینه ای باشیم !!
امیدوارم روزی بیاد که مجسمه ی کورش کبیر (پدر ایران زمین) و در کنارش سعدی و حافظ در ارتفاعات شیراز , یکی از زیباترین و تاثیرگذارترین نمادهای شهری در دنیا باشه. گرچه امروز با این شرایط ما به احداث مجسمه های سعدی و حافظ به تنهایی هم راضی هستیم.دشمنان این طرح همون کسانی هستند که از هیچ تلاشی برای تغییر هویت شیراز و تنزل جایگاه اون دریغ نمی کنن.
کاره ساده ای نیست اما با همت مردم شدنی است و می تونه فضا رو به نفع هویت اصلی شیراز عوض کنه حتی اگر در حد خواسته بمونه.
البته این نوشته رو دوست عزیزم بهزاد نوشتن مجی عزیز 😉
بهترین مکان برای این مجسمه ها دروازه قران هست
البته در خود مجموعه های حافظیه و سعدیه هم باید از این مجسمه ها استفاده کنند.
به یک دلیل پیشنهاد شما عملی نشه بهتره . نظر من اینه که با ساخت این دو مجسمه غول پیکر و پیکر بندی اونا ، متاسفانه بدلیل شبهت ظاهری مجسمه ها به پوشش فعلی عربها ، باز هم به خاطر هم جواری با اعراب ، ایرانی عرب فرض میشه و نمادها هم در کل جهان با عکس و تصویر منتشر میشه . هزاران هزار پیشنهاد هست از این که بفکر زیبایی شهر و کشور هستید خیلی خوشحالم و برای شما آرزوی موفقیت می کنم
نظر خوبیه ولی اگه متحجرین بزارن! این مجسمه ها با کیفیت و دقت بالا در ابعاد قابل توجه جاهای نصب بشه که شب ها دیده بشه تپه های هست که در مجاورت بلوار نصر هست برای نصب المان سعدی مناسبه واسه حافظم میشه از بابا کوهی استفاده کرد حتی ببینید توربین بادی هم از دور نمای جالبی داره چه برسه به یه مجسمه با ابهت من یه مدت پیش پیشنهاد دادم شهرداری یه ورودی بسیار بزرگ از سمت شمال درست کنه با سازه ظیمی که طرحش دوازه ملل تخت جمشید باشه
البته یکی از دوستان گفته بود دروازه قران من فکر کنم اگر همه المان ها رو یه جا پخش نکیم بهتره حیف که جنوب شهر روبروی دروازه قران مکان مناسبی نداره منظورم سمت میانرود وگرنه از دروازه قران میشد اونجا رو دید که یه مجسمه عظیم اونجا هست جالب میشد اگر بشه یه جا نمایی کرد که مجسمه حافظ و سعدی با فصله زیاد روبه روی هم قرارا بگیرن خوب میشد
خود دروازه قرآن ویا حتی فلکه ی گاز البته با آتش روشن و بزرگتر نماد خوبی هست ولی نماد های بهتری هم می تونه ساخته بشه مثلا یک مجسمه ی بزرگ از کوروش یا هر کسی که نشان دهنده ی مردم شیراز هست در جای پرچم معظم ایران در دروازه قرآن و در دست آن پرچم بزرگ ایران تا همه به محض وارد شدن به شیراز متوجه آن بشوند.یا ساخت یک ستون بزرگ تخت جمشید به مانند ستونی که در فلکه ی ولی عصر هست ولی با ابعاد بزرگتر و با سرتون شیر و وصل کرد پرچم بزرگ ایران به آن.
یه نماد هم یادمه قرار بود در فلکه ی گل سرخ ساخته بشه که نمیدونم می خواد اجرایی بشه یا نه.
راستی آقا امین شما دلیل روشن نبودن آتش فلکه ی گاز رو نمی دونید؟
فکر زیبایی هست و جانمایی حافظ میتونه در باباکوهی و سعدی در کوه های هفت تنان باشه
امین جان این مسوول جدید روابط عمومی شهرداری رو می شناسید میشه باهاش ارتباط داشت برای ارایه همچین نظراتی به شهرداری؟
بله امکان اینکار وجود داره
اول یک سوال که مگه شهر ما نمادی از خودش نداره؟
مقبره حافظ و سعدی و دروازه قرآن وباغ ارم و تخت جمشید و پاسارگارد؟
منظور شما این هست که باید موردی بهتر از اینها رو بیاریم و اینا کافی نیستن و یا اینکه تمام المان ها و آرمان ها و ویژگی های تاریخی و فرهنگی شیراز در اون ها خلاصه نشده که نشان از قدمت و فرهنگ غنی شیرازو .. رو نداره سخن دیگه ای هس که باید به طور جدا بررسی بشه
به هر حال پیشنهادتون به عنوان ساخت یک مجسمه به ارتفاع ۳۰ متر پیشنهاد جالبی هست و حقیقتا تا بحال بهش فکر نکرده بودم
و خیلی هم خوبه البته اگه بعد از ساخت دزدیده نشه!؟
اگه قراره این مجسمه ها جای خود مقبره ها رو بگیرن و اگه قراره اینها نماینده شیراز بشن باید به اندازه کافی بزرگ باشن و زیبا و همچنین به اندازه کافی تحقیق و تفحص بشه که فرضا ۱۰۰ سال دیگه نگن این مجسمه حافظ شیرازی که ساختن اصلا حافظ یه شکل دیگه ای هس (البته من خیلی توی این حیطه وارد نیستم ولی همین نقاشی ها با وجود اون چهره زیبایی که من از حافظ دیدم که البته نمیدون خودشه یا نه باز هم طرح های دیگه ای از این شخصیت کشیده میشه)
البته وقتی دارین در باره المان یک شهر و نماد شهر صحبت می کنین باید به اندازه کافی اون المان برجسته باشه که بتونه هم به خوبی خودش رو نشون بده و هم اینکه از شهرش حمایت کنه
همه نماد هایی که به کار بردین که شهر های دیگه ای در جهان دارن به نوعی خاص اون شهر هس
نماد های ایرانی هم از جمله ویژگی هایی که دارن بعد تاریخی اونهاست که به نظرم باید در نظر گرفته شه و اگه قراره یه عامل دیگه جای اون رو بگیره باید از اون سر تر باشه
منظور این بوده که جاذبه های جدید ایجاد بشه در مناطقی که پتانسیل توسعه دارن،نه اینکه داشته های قبلی فراموش بشه
با به کارگیری نمادها و المانهای ایران باستان و به کارگیری معماری سبک پارسی و آریایی در شیراز رنسانسی در معماری و شهرسازی ایران به وقوع میپیونده فقط خیلی هنرمندانه باید کار بشه
سلام بر همه
آقا مگه در شیراز خدای نکرده قحط الرجاله؟
شیراز برج اولیا و سرزمین بزرگمردان بوده و هست
نه طرح کم داریم نه طراح
فقط دلسوز نداریم
مثل اون وقتها که میرفتن از پشت سلسله جبال زاگرس واسه شیراز شهردار میاوردن
همشهری شیرازی همت و غیرت و اندیشه و پشتکار مثالزدنی خودت رو به همه ی کسانی که واسمون جک میسازن نشون بده
مرگ بر بدخواه شیراز و شیرازی
این آخری یه کوچولو جوگیر شدم ولی پاینده باد شیراز و شیرازی
سلام
پیشنهاد خوبی هست ولی بنظر بنده یک نماد نباید دارای هویت قبلی و فردی باشد مثلا برج میلاد ؛ میدان آزادی ، برج ایفل همه و همه نمادی هستند که به شخص خاصی ارتباط ندارند و هویتی جدید را ایجاد کرده اند که موفق هم بوده اند ضمنا اگر مثلا مسایل سیاسی پیش آید چه بسا مانند مجسمه ها ناپدید و یا تخربب شوند (برج شهیاد با اینکه اسمش مربوط به زمان شاه بود فقط با تغییر نام به برج آزادی خود را حفظ کرد) لذا پیشنهاد میکنم با طراحان زبده مشورت و نمادی زیبا ساخته شود.
پ. ن : فقط اگر میشد این طاووس ورودی شیراز که بسیار هم بد سلیقه ساخته شده و به مهمانان ورودی شهر هم پشت کرده برداشته میشد گام بسیار مهمی برداشته میشد ….
این طاووس رو خوب گفتی و اینکه به مهمونای ورودی پشت کرده و بهشون محل نمیده از رسم مهمان نوازی شیرازی ها بدور هست … یکی بیاد این طاووس رو برداره تو رو خدا !!!