وی تصریح کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید در رسانهها به آن توجه شود؛ حریت و آزادمنشی است که این میتواند اعتماد عموم را به رسانهها بیشتر کند.
استاندار فارس گفت: از بدو ورود به استان تلاش کردم تا یک همسایگی مناسب و تعاملی را با رسانهها داشته باشم و از انتقادها دلگیر نشوم. به مدیران استان نیز همواره تاکید کردهام که این همسایگی را با رسانهها داشته باشند. معتقدم اگر نظام کاری رسانهای به تمام معنا در یک جامعه ساری و جاری باشد و مردم به رسانهها اعتماد داشته باشند و هم مسئولین فهم و درک مناسب از رسانه ها داشته باشند و نه فقط رسانه را برای مجیزگویی بخواهند؛ جامعه به تعالی می رسد.
وی افزود: این به آن معناست که ما باید عادت کنیم روزانه در رسانهها از ما انتقاد شود و انتقادپذیر باشیم البته مانند تمامی موارد نباید در انتقاد زیادهروی شود و اگر رسانهای حریت و آزادمنشی داشته باشد به طور قطع در قلمفرسایی خود نیز از مرزهای انصاف خارج نخواهد شد؛ ما هم باید خود را با این ماجرا وفق دهیم.تبادار با اشاره به اشراف اصحاب رسانه به مسائل داخل و خارج از مرزهای کشور گفت: بدون هرگونه تعارفی امروز رسانه در انجام وظایف خود با وضعیت سختی روبرو هستند، این درحالی است که افرادی که از سالها قبل برای نظام و انقلاب نقشه کشیده بودند و طی این سالها این انقلاب و نظام توانست بحرانهایی را که آنها ایجاد کرده بودند با تلاش و ایثار مردم پشت سر گذارد دست به کار شدهاند.
وی افزود: طی این سالها و علیرغم پشت سرگذاشتن بحرانهای متفاوت در هیچ مقطعی تصور درونپاشی برای دیگران متصور نبود اما امروز متاسفانه آن هایی که همواره نقشههایی را برای کشور ما در سر داشتند به اعتقاد خود به این نتیجه رسیدند که دیگر برای ضربه زدن به کشور ما نیاز به کار فیزیکی نیست و همین فعالیتهای برجسته رسانهای و تبلیغاتی و به کارگیری هزاران رسانه مجازی و غیرمجازی کافی است.
تبادار گفت: با توجه به وضعیت موجود امروز برای هر موضوع کوچکی که شاید ۴ تا ۵سال به عنوان یک مساله جزئی در حوزه اقتصادی مطرح بود جلسه برگزار میشود. امروز حتی با یک کارکرد اقتصادی نیز به عنوان یک نگاه اجتماعی برجسته و حتی امنیتی برخورد میکنیم چرا که نگرانیم هر رفتاری در هر زمینهای تبدیل به مخاطرهای بزرگ شود.
رئیس شورای اداری استان فارس اظهارکرد: امروز توجه به هماهنگی، هم افزایی، وفاق و وحدت مهمترین مسئله است که تمامی بزرگان کشور و مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند. اگر میخواهیم این بحران را پشت سر بگذاریم به این موارد در میان همه ارکان استان و مردم نیاز داریم.سیاستزدگی و سیاستکاری عامل اصلی مشکلات فارس
تبادار گفت: با توجه به آشنایی که از گذشته با استان فارس داشتم و مدت زمانی که در اینجا مسئولیتی داشتم به نظر میرسد مهمترین مشکل این استان سیاستزدگی و سیاست کاری است. این استان سالهاست که از این مشکلات در رنج است و علیرغم وجود ظرفیتهای بسیار در استان، سیاستزدگی جلوی استفاده از این ظرفیتها را گرفته است. به همین دلیل از اولین روز فعالیتم در استان سعی کردم از این موارد دوری کنم و باند و باندبازی را از دستور کار خود خارج کردم؛ حتی از سوی برخی نیز به دلیل این دیدگاه مورد انتقاد قرار گرفتم که تاکید داشتند با یک گروه باشم تا ضربه نخورم.
وی افزود: در پاسخ به آنها اعلام کردم که اگر همه برای مردم کار کنیم و زمینههای عمران و آبادانی را فراهم و ابتدا خدا و بعد نظر مردم را تامین کنیم مشکلات حل میشود.
تبادار گفت: امروز استان فارس سخت نیازمند ایجاد زیرساختهاست؛ اگر زیرساختهای لازم در فارس فراهم شود میتوان از این ظرفیتها و فرصتها به خوبی استفاده کرد.
وی خواستار پاسخگویی بیشتر مسئولین و اطلاعرسانی بهتر در خصوص مسائل درون استانی شد و گفت: ارائه آمار، اساسیترین رفتار در پاسخگویی و اطلاعرسانی است اما باید دقت کنیم آمارمان درست و گفتار آماری ما مستدل و متقن باشد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال زمانی که ما عنوان میکنیم در فارس یکی از مسائل مهم زیرساختی، راه است و در مقابل شما نیز قلم میزنید که بالاترین آمار تصادفات فوتی در فارس است به آن معناست که توجه به زیرساخت راه باید در اولویت کارها قرار گیرد.استاندار فارس گفت: در مقابل ما نیز مجبوریم اعلام کنیم که هم اکنون۵۰۰ کیلومتر مسیر آزادراهی در دستور کار ما قرار دارد و ۱۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در استان وجود دارد اما هنوز هم نیازمند آزادراههای بیشتری هستیم. به همین دلیل نیز ایجاد چند آزادراه از جمله آزادراههای لامرد- پارسیان در حال اجراست و آزادراههای لار- بندرعباس، شیراز – بوشهر و قلات – پل فسا هم در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: یکی از زیرساختهایی را که نمیتوان نادیده گرفت؛ توسعه خطوط ریلی است.در گذشته راه آهن فقیری در استان ایجاد شده که با توجه به آن که به کانون بار وصل نبوده نمیتواند آن گونه اثرگذار باشد. باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن بار برای این ریل تأمین شود که سال قبل توانستیم ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن گندم را از طریق این ریل ارسال کنیم. باید به دنبال اتصال این خط به کانونهای بار باشیم که در این راستا به دنبال ایجاد راه آهن شیراز- گل گهر، شیراز- بوشهر- عسلویه هستیم. وی افزود: یکی از خطوط ریلی که امسال به طور قطع آن را راه اندازی خواهیم کرد؛ خط ریلی اقلید- یزد است که با اجرای آن فاصله قطار شیراز- مشهد از ۲۴ساعت فعلی به ۱۶ساعت کاهش مییابد.وی با اشاره به تاثیر ارتقای حمل و نقل هوایی در توسعه صنعت گردشگری استان گفت: با توجه به اهمیت حمل و نقل هوایی در توسعه گردشگری ما نیازمند تکمیل پایانه بین المللی هوایی شیراز هستیم که پس از تهران، بزرگترین پایانه هوایی بینالمللی کشور است. امیدواریم با تکمیل آن بخشی از آن امسال اجرایی شود شاهد تحولی در حوزه گردشگری خواهیم بود.
کاهش نرخ بیکاری به ۹/۹ درصد در ۳ماهه اول امسال
وی با اشاره به سرکشی و نظارت دائمی بر فعالیتها و پروژههای حوزههای مختلف فرهنگی، ورزشی و عمرانی و برخی انتقادات در این حوزهها گفت: به عنوان مثال من هم این ایراد را دارم که چرا ما یک استادیوم با آن وسعت را بیش از یک سال است افتتاح کردهایم اما هنوز توپی در آن نچرخیده است. طی این مدت تنها ۴ بار به سالن ۶ هزار نفری سرپوشیده شیراز سر زدم چرا که نگاهم این است که این پروژهها هرچه سریعتر در اختیار مردم قرار گیرد ادعا نداریم که به مدینه فاضله تبدیل شدیم اما نگاه امروز مسئولین به سمت تکمیل زیرساختهای استان است و توجه به زیرساختها مهم ترین رویکرد ما در حوزه های مختلف است که در دستور کار قرار دارد.
استاندار فارس در خصوص برخی مباحث بازنشستگی خود و قانون جدید استفاده از نیروهای بازنشسته که چندی قبل در مجلس مطرح شده نیز گفت: از حدود ۱۰ روز قبل که بحث نیروهای بازنشسته مطرح شد؛ تمامی همکاران را فراخواندم و به آنها اعلام کردم ما با هدف ۳ یا ۴ سال خدمت به مردم به این حوزه آمدیم و اگر دو ماه دیگر هم به ادامه فعالیت ما باقی مانده باشد به همان اندازه تلاش کرده و کار میکنیم. تا روزی هم که این مسئولیت را بر دوش داریم بدون کمترین تردید برای خدمت به مردم استان تلاش میکنیم.تبادار اظهارکرد: از سوی دیگر از قانون مشتاقانه استقبال میکنیم و بدون هیچ درخواست، دغدغه و نگرانی تا زمانی که مجال خدمت وجود دارد با تلاش مضاعف حضور داریم.
وی در خصوص مشکلات مطبوعات و رسانههای استان از جمله مشکل تامین کاغذ و هزینهها نیز گفت: از معاونان اقتصادی، معاون سیاسی و امنیتی و نیز مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس انتظار دارم به این مشکلات رسانهها رسیدگی کنند البته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تدابیری را برای تامین کاغذ روزنامهها اندیشیدند و قرار است یارانه همه آنها تا پایان مرداد ماه پرداخت شود. در استان نیز اگر غفلتی در پرداخت مطالبات رسانهها بوده در شورای اداری مطرح میشود تا این مشکلات برطرف شود.
تبادار گفت: امیدواریم همانگونه که تنگناها را شاهد هستید و همان گونه که نگاهتان ناظر بر فعالیت مدیران است؛ نگاهی با امید به آینده نیز وجود داشته باشد. امروز بیش از هر وقت نیازمند نگاه امیدوارانه و مثبت هستیم البته این دلیلی بر این نیست که انتظار داشته باشیم کاستی و کاهلی ما نادیده گرفته شود بلکه باید زمینه را برای کارهای بزرگ و امیدوارانه فراهم کنید، امروز دیگران عزم خود را برای ایجاد اخلال در فضای عمومی جامعه ما جزم کرده اند.
وی با اشاره به تجمع برخی در یکی از خیابانهای شیراز در یکی از روزهای گذشته گفت: این حق هر شهروندی است که تجمع و اعتراضی کند نه هنجارشکنی اما امروز بهانه برای هنجارشکنی افراد شکل گرفته و این در جامعه قوت گرفته است، در میان این افراد که آمده بودند چند نفر بازاری بودند؟ چند نفر بودند که در بازار نفع داشته و گرانی را لمس کردهاند؟ این در حالی است که فشار اصلی گرانی بر اقشار آسیبپذیر است.
وی افزود: به رغم همه مشکلات و انتقادات نقش رسانهها بازبینی در نگاه رسانههاست، رسانهها به نگرانی من اولویت کمتری بدهند تا نگرانی مردم، به ما فراوان انتقاد کنید تا زمینه اعتماد مردم را بیشتر فراهم کنید.
تبادار با گلایه از انتشار برخی اخبار و انتقادات ناامیدکننده در یکی از رسانههای استان گفت: حرف ما این است که اگر در ستون سمت چپ حرف ناامیدکنندهای میشود در سمت راست هم یک حرف امیدوارکننده زده شود.
وی افزود: به عنوان مثال چرا گفته نمیشود تا پایان امسال ۱۱هزار میلیارد تومان طرح و پروژه بزرگ آلومینیوم، سیمان، فولاد و سایر پروژهها در استان به بهره برداری می رسد.
استاندار فارس از معاونت هماهنگی امور اقتصادی خواست که آماری از سرمایه گذاری های انجام شده طی این مدت در استان را در اختیار رسانه ها قرار دهد و گفت: سال ۹۱ نرخ بیکاری، ۵/۱۶ درصد بود این در حالی است که ۳ ماهه اول امسال این رقم به ۹/۹ درصد رسیده است اما این دلالت بر این نکته نیست که مشکل بیکاری ما به طور کامل حل شده است اما همین کاهش نرخ بیکاری و رسیدن فضای کسب و کار استان از رتبه ۱۸به رتبه ۲ و یک جای امیدواری دارد.
تبادار گفت: استان ما دارای ظرفیتهای فراوانی است اما دغدغه ما این است که چگونه از آنها استفاده کنیم و از این پس نیز تلاش خود را به کار میبندیم تا با همسایگی با رسانهها مراوده بیشتری داشته باشیم و به صورت شفاف ایرادهای خود و مدیریت را انتقال دهیم رسانه ها می توانند نقش برجسته ای در توسعه استان داشته باشند.
وی افزود: باید یک بنیان دموکراسی در رسانه های استان شکل گیرد که خود پایه اصلی دموکراسی هستند. / خبرجنوب