امیری با تاکید بر اینکه پرونده ثبت محور ساسانی فارس در واقع سندی برای مدیریت نظارت و بررسی بهتر از این محور به شمار می رود، گفت:مستندسازی و مرمت اضطراری بنا های این محور تاریخی مد نظر است و به صورت کاملا جدی در حال پیگیری است.مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری فارس همچنین با اشاره به اینکه آثار ساسانیان در فارس بسیار زیاد است و در حال حاضر نیز دو شهرستان داراب و فراشبند نیز آثاری مهم از این دوره تاریخی وجود دارد که در این پرونده لحاظ نشده است، گفت: طبق پیش بینی های صورت گرفته این آثار می تواند در قالب یک پرونده الحاقی به پرونده محور ساسانی اضافه شود.
امیری ادامه داد:با اینکه پرونده محور ساسانی فارس شامل ۷ اثر تاریخی است اما دارای یک شماره ثبت جهانی هستند .به گفته وی با ثبت این محور هم اکنون ۱۱ اثر شاخص استان فارس در شش شهرستان در فهرست یونسکو به ثبت رسیده اند.
مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه با اشاره به اینکه به زودی جشن ثبت جهانی محور ساسانی در استان برگزار می شود پیشنهاد کرد این جشن در شیراز در ارگ کریم خانی برگزار شود که در آینده ای نزدیک محور زندیه نیز در فهرست جهانی قرار گیرد.
در این رابطه مدیر پرونده جهانی محور ساسانی فارس گفت: پرونده محور ساسانی فارس با سند۱۰۰۰ صفحه ای به یونسکو رفت و روز گذشته در چهل ودومین نشست جهانی یونسکو در بحرین به ثبت رسید.علیرضا عسکری در گفت و گو با « خبر جنوب » با بیان اینکه محور ساسانی فارس با ۸ اثر شاخص معماری ،دو شهر تاریخی ،۸ نقش برجسته یک قلعه و دو کاخ در فهرست جهانی به ثبت رسید ،گفت:ثبت جهانی این آثار در حقیقت پیوند متقابل فرهنگ گذشته جهان را با تمدن ایرانی احیا کرد و برای امروز زیر بنای توسعه بیشتر کشور را فراهم ساخت.
به گفته عسکری ثبت جهانی این پرونده می تواند توسعه پایدار میراث تاریخی را در ۳ شهرستان کازرون، فیروزآباد و سروستان در پی داشته باشد به طوری که توسعه پایدار منابع میراث تاریخی در دشت های کازرون، فیروزآباد و سروستان، توسعه منابع مالی و کارزایی با حضور گسترده گردشگران، ایجاد امنیت و صلح پایدار در محدوده عرصه و حریم آثار این مناطق، ورود به سیستم گردشگری جهانی، ایجاد برندهای سرمایه گذاری در حوزه جهانی گردشگری از مهم ترین ویژگی های چشم انداز نوین ثبت جهانی محور ساسانی فارس است.وی با اشاره به اینکه از دوره ساسانی در فارس دست کم ۳ هزار اثر به جا مانده است، افزود: امیدواریم با ثبت جهانی محور ساسانی این آثار نه تنها ردیف اعتباری در نظر گرفته شود بلکه زمینه برای توسعه زیرساخت های گردشگری، مرمت آثار تاریخی و باستانی، و… فراهم شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه فارس در دوره ساسانی خاستگاه تمدن بوده است، گفت: طبق مطالعات باستان شناسی جایگاه فارس در مقام پایتخت حکومت ۴۰۰ساله ساسانیان روشن است. ساسانیان ، بهترین عمارت ها را در این دوره تاریخی خود ساختند به طوری که مهمترین شهرهای ایرانی در این دوره بنا شد و امروزه بیشترین آثار ثبت شده در فهرست میراث ملّی به این دوره تعلق دارد. به گفته عسکری از میان تمام مناطق کشور، منطقه فارس بیشترین حجم آثار باستانی دوره ساسانی را در خود جای داده و به حداقل ترین تخمین می توان گفت بیش از سه هزار اثر دوره ساسانی در استان فارس وجود دارد.وی با اشاره به اینکه بنیان معماری دوره اسلامی ریشه در دوره ساسانی دارد، افزود: نخستین گنبد جهان در فیروزآباد ساخته شد.
این باستان شناس ادامه داد: شاخص ترین آثار باستانی حکومت ساسانی شامل شهرهای مهمی نظیر بیشاپور، فیروزآباد، سروستان و داراب و وجود ۳۰ نقش برجسته و همچنین مهمترین محورهای ارتباطی امروز منطقه فارس، در دوره ساسانی شکل گرفته است.گفتنی است در حال حاضر در ایران ۲۳ اثر ثبت جهانی شده که ۵ اثر مربوط به فارس است که شامل مجموعه جهانی تخت جمشید،پاسارگاد،باغ ارم و باغ پاسارگاد می باشد.
کاش همه تصاویر این آثار و پوشش می دادید.
آرامگاه دارلسلام شیراز هم بخشی از تاریخ ما بود که دارند کاملا تخریبش می کنند.بد نیست گزارشی از آن تهیه کنید. گویا نظرات شخصی اهل محل یا یک عضو شورای شهر تعیین کننده است. نه نظر کارشناسان . کافی است امروز پنج شنبه ۱۴ تیر سری بزنید و وضعیت را ببینید
سلام خیلی ممنونم از شما
تصحیح میکنم احتمالا عضو شورای محل هستند نه عضور شورای شهر
انشاالله بافت تاریخی شیراز و مجموعه زندیه هم توسط یونسکو ثبت جهانی شوند