تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

20

پروفسور هاشم پسران در میان برندگان احتمالی نوبل ۲۰۱۳

  • کد خبر : 3505
  • 05 مهر 1392 - 12:45

هاشم پسراندر آستانه اعلام اسامی برندگان جایزه نوبل سال ۲۰۱۳، نام یک اقتصاددان شیرازی در بین برندگان احتمالی نوبل اقتصاد دیده می‌شود. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از وبسایت موسسه تامسون رویترز، پروفسور هاشم پسران استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه کمبریج و رئیس کرسی اقتصاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دیده می‌شود.

پروفسور محمدهاشم پسران متولد شهر شیراز است که بعد از پایان دبیرستان، تحصیلات دانشگاهی خود را با بورسیه بانک مرکزی ایران در بریتانیا پی گرفت و در سال ۱۳۵۱ دکتری خود را دانشگاه کمبریج دریافت کرد. بعد از آن پرفسور پسران چند سال در مقام مشاور بانک مرکزی و رئیس مرکز تحقیقات این بانک فعالیت داشت. وی پس از آن به کمبریج بازگشت و تا زمان بازنشستگی‌اش سال‌ها استاد اقتصاد این دانشگاه بریتانیایی بود.

آقای پسران از اقتصاددانان مکتب کمبریج و اقتصاد کینزی و معتقد به نظام اقتصاد بازار است هر چند دخالت محدود دولت را در شرایط بحران جایز می‌شمارد. او در این سال‌ها همواره وضعیت اقتصاد ایران را دنبال کرده است و توصیه‌هایی برای اقتصاد ایران داشته است هم در جریان برنامه تعدیل اقتصادی دولت اکبر هاشمی رفسنجانی بود و هم برنامه حذف یارانه‌های محمود احمدی‌نژاد را دنبال می‌کرد. او این روز‌ها نگران اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد است.

به گزارش شیراز۱۴۰۰، سوابق پروفسور هاشم پسران در دانشنامه ویکی پدیا به این صورت شرح داده شده است:

محمدهاشم پسران (۱۰ فروردین ۱۳۲۵، شیراز)، از سرشناس‎‌ترین اقتصاددانان ایرانی‎تبار جهان و مقیم بریتانیا است. وی دارای دکتری اقتصاد از دانشگاه کمبریج، استاد تمام بازنشسته دانشگاه کمبریج (۲۰۱۲-۱۹۸۸)، صاحب کرسی عالی اقتصاد جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (هم اکنون-۲۰۰۵) و عضو پژوهشی پیوسته کالج ترینیتی، کمبریج (هم اکنون-۱۹۷۷) است.

وی هم‎چنین، استاد اسبق اقتصاد و مدیر برنامه اقتصادسنجی کاربردی در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (۱۹۹۳-۱۹۸۹)؛ استاد مدعو اسبق دانشگاه هاروارد، انستیتو مطالعات پیشرفته وین، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه ملی استرالیا؛ و عضو پیوسته فرهنگستان بریتانیا (British Academy)، جامعه اقتصادسنجی (Econometric Society)، و مجله اقتصادسنجی (Journal of Econometrics) است.
زندگی‎نامه

تحصیلات

محمدهاشم پسران ۱۰ فروردین ۱۳۲۵ در شیراز، استان فارس‌زاده شد. دیپلم دبیرستان را از مدرسه نمازی (شیراز) گرفت. در نوامبر ۱۹۶۴ با بورس تحصیلی بانک مرکزی ایران برای تحصیلات عالی به انگلستان رفت. مدرک کار‌شناسی خود را در اقتصاد، ریاضیات و آمار – با رتبه ممتاز – از دانشگاه سالفورد گرفت. سپس، موفق به دریافت دکتری اقتصاد از دانشگاه کمبریج شد.

سوابق دانشگاهی و پژوهشی

استاد تمام بازنشسته دانشگاه کمبریج (۲۰۱۲-۱۹۸۸)؛
صاحب کرسی عالی اقتصاد جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (هم اکنون-۲۰۰۵)؛
عضو پژوهشی پیوسته کالج ترینیتی، کمبریج (هم اکنون-۱۹۷۷)؛
استاد تمام اقتصاد و مدیر برنامه اقتصادسنجی کاربردی در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (۱۹۹۳-۱۹۸۹)؛
استاد مدعو دانشگاه هاروارد، انستیتو مطالعات پیشرفته وین، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه ملی استرالیا؛
عضو پیوسته فرهنگستان بریتانیا (British Academy)، جامعه اقتصادسنجی (Econometric Society)، و مجله اقتصادسنجی (Journal of Econometrics)

وی از حیث تعداد استناد به مقالات از بین ۲۰ اقتصاددان تراز اول اروپایی در فاصله سال‎های ۱۹۹۶-۱۹۹۳ در رتبه نوزدهم (پس از مارک بلاگ و قبل از انگوس مدیسون) قرار داشت. هم‎چنین، در رتبه‎بندی وب‎گاه ideas. repec در آوریل ۲۰۱۰ رتبه چهارمین اقتصاددان جهان (با ۴۲۷ امتیاز) را با توجه به تعداد استنادات به مقالاتش به دست آورد. وی همچنین، بنیانگذار مجله اقتصادسنجی کاربردی است؛ و به همراه برادر خود – بهرام پسران – نرم‎افزار اقتصادسنجی Microfit را طراحی و به بازار عرضه کرده‎اند.

جوایز

دکتری افتخاری از دانشگاه ماستریخت (۲۰۱۳)
کار‌شناسی ارشد افتخاری از دانشگاه کمبریج (۲۰۰۳)؛
دکتری افتخاری از دانشگاه گوته فرانکفورت (۲۰۰۸)؛
دکتری افتخاری از دانشگاه سالفورد (۱۹۹۳).

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=3505

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 13در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۳
  1. یه مجتمع تجاری پزشکی توی نیایش دارن میسازن گود برداریش هم انجام شده …… مجتمه تجاری سعدی هم پله برقی هاش نصب شده و داره نما میشه

    • چقدر بد!!!
      چرا نباید یه نقطه دنج در شیراز وجود داشته باشه؟!
      چرا در نیایش با اون وضعیت خاص و خوبش باید یه همچین مجتمعی ساخته بشه و بعد هم مراجعه افراد و شلوغی و … ؟!
      چقدر منفعت نگری و چقدر خیانت به آیندگان؟!!

  2. مجتمع پزشکی اداری واقع در قصرالدشت که اسمش یادم نیست هم نزدیک به افتتاح شدنشه مجتمع تجاری هامون ستارخان هم روی درش تاریخ افتتاح زده

    • یکی میشه نگین قصردشت به زیبایی هرچه تمام تر مجموعه رو بدون سر و صدا میسازه و برای معرفیش میاد چهارراه زرگی المان منطبق به نماش نصب میکنه، یکی هم میشه مجتمع هامون ( ستارخان ) که اول با کلی تبلیغ واحد میفروشه بعدش هم اکواریوم رو که مهمترین بخش بود رو حذف میکنه!

      • امین خان این مجتمع هامون و نگین پارکینگ دارن؟؟؟

      • نه! هامون که فکر نکنم، نگین هم اندازه پارکینگ هاش

      • خوب این خودش یک مشکل بسیار بزرگه .من از شهرداری که از نیم سانت اشتباه در ساخت نمیگذره تعجبم که به این مجتمع ها بدون پارکینگ مجوز داده و مطمئنا پول خوبی بابت ساخت این مجتمع نصیب شهرداری شده.تو بولواری که رفت و آمد توش زیاده مطمئنا این مجتمع ها ایجاد ترافیک می کنن و حتما هم میان برای راه حلش از طرح های مسکنی یعنی طرح ترافیک استفاده می کنن.
        من فقط اینو میدونم که تو هیچ جای دنیا مجوز ساخت مجتمع بدون پارکینگ نمیدن و اینو هم میدونم که این مجتمع ها هیچ سوی به حال شهر و شهروندان ندارن و مثل مجتمع های کامل و پربازده خلیج فارس ،ستاره فارس ،زیتون و آفتاب فارس هم نخواهند بود.

  3. بسیار مایه ی ناراحتی هست که ایران با داشتن این بزرگان و استعداد های بی حد نتوانسته به جایگاه واقعی خود در جهان دست پیدا کنه که این از اهمال خود ما ایرانیا و مسایل سیاسیمون که بیشترش همون ارزش ندادن به این بزرگان هست و مهم تر از اون عدم موافقت ابرقدرت های جهان با این موضوع که طبیعی هم هست میتونه باشه.
    جالب و تاسف باره که بیشتر استعداد ها چه انسانی و چه غیر انسانی در دیار پارس یعنی استان فارس قرار داره و کمترین اهمیت هم به این استان داده میشه

  4. اونی که تو قصردشت هست البته اسمش ژنوم هست نه نگین
    😉

  5. باعث افتخار ایران و شیرازه

  6. امیدوارم زمینه ای فراهم شود تا چهره های برجسته علمی کشور و استانمان با آسودگی به میهنمان برگردند و موجب اعتلا و سرافرازی ایران و به ویژه استان پارس گردند

  7. این نظرات چه ارتباطی با خبر داره!!

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.