تاریخ : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 3 December , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

17

سیمای خسته نماد ورودی شیراز

  • کد خبر : 31910
  • 10 دی 1395 - 11:25

3384114-5574670شهروندان و گردشگران شیراز این روزها با نگاه های نگران از کنار دروازه قرآن به عنوان نماد ورودی شمالی این شهر عبور می کنند. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایرنا، شهر شیراز در گذشته ۶ دروازه ورودی داشته است که از میان آنها، دروازه قرآن به یادگار مانده است اما امروز ظاهر و سیمای این نماد ورودی شهر حکایت از حرکت پرشتاب در مسیر فرسایش دارد.
ساکنان قدیمی شهر شیراز دروازه قرآن، دروازه اصفهان، دروازه سعدی،دروازه قصابخانه، دروازه کازرون، دروازه شاه داعی الی اله را از گذشته های دور این شهر در ذهن دارند، دروازه هایی که امروز جز دروازه قرآن، اثر دیگری از آنها نمانده است.
دروازه قرآن در ورودی شمال شیراز و مسیر ارتباطی این شهر به سمت شهرهای مرودشت، آباده و اصفهان قرار دارد.  این اثر تاریخی ثبت شده به شماره ۱۸۰۰ در فهرست آثار ملی همچنین در فاصله کمتر از ۱۰ متری مقبره خواجوی کرمانی و همچنین فاصله کمتر از ۵۰۰ متری باغ جهان نما و همچنین فاصله کمتر از هزار متری مقبره شاعر نامدار پارسی زبان حافظ شیرازی قرار دارد.
دروازه قرآن که به دستور عضد الدوله دیلمی بنا نهاده شد و بارها در طول تاریخ تخریب و تجدید بنا شد، سال ها محل عبور مردم و گردشگران شیراز برای ورود به این شهر بود که با ساخته شدن مسیر ارتباطی در مجاورت آن، این محل به نمادی از شیراز قدیم و محل عبور عابران پیاده تبدیل شد.
در بالای طاق بزرگ این دروازه اطاقی تعبیه شده که ۲ قرآن کتابت شده به دست سلطان ابراهیم نوه شاهرخ تیموری در آن نگهداری می‌شده است.
مردم شیراز قدیم، اول هر ماه قمری با عبور از زیر قرآن که آن را به حضرت علی (ع) منتسب می‌دانستند خود را در برابر خطرها و بلاها بیمه می‌کردند.
آنها عقیده داشتند که کلام‌الله مجید تا پایان ماه آنان را از هر بلایی حفظ می‌کند.
این ۲ قرآن که در اصطلاح آن را قرآن هفده‌ منی می‌نامیدند هم اینک در موزه پارس شیراز در معرض دید علاقه مندان قرار دارد و یکی از شاهکارهای نگارش کتاب آسمانی مسلمانان جهان به شمار می‌رود.
این روزها گردشگران و شهروندان شیرازی که از کنار دروازه قرآن عبور می کنند با چشم نگران به ظاهر و سیمای خسته آن می نگرند.
عباس فهندژ سعدی شهروند شیرازی می گوید: ظاهر بیرونی دروازه قرآن از رخنه کردن جدی رطوبت بر روی این بنای تاریخی حکایت دارد و این موضوع می طلبد که مسئولان شهر فکری برای این اثر تاریخی داشته باشند.
این نگرانی میان شهروندان به شبکه های مجازی نیز راه یافته است و آنها نگرانی خود را با دست به دست کردن مطلبی در این شبکه ها با یکدیگر به اشتراک می گذارند.
در یکی از این مطالب با انتشار عکسی از دروازه قرآن شیراز با تیتر ‘حال و روز ناخوش زیباترین ورودی شهرهای ایران’ آمده است: دروازهقرآن، نمادی از شیراز است که شیرازی ها همیشه از این مکان خاطره داشته اند و به آن افتخار می کنند و گردشگران نیز به محض ورود به شیراز چشمشان به دروازه ی قران می افتد.
در این مطلب آمده است: دیوارهای دروازه قرآن امروز کثیف شده است و رنگ دیوارها رو به سیاهی می رود؛ در و پیکر هایی که یا کنده شده،یا شکسته و یا مثل مکانی بی ارزش به در ها ضد زنگ زده شده و به حال خود رها شده است.
محمد عسگری از گردشگران تهرانی نیز بر این باور است: دروازه قرآن با دروازه ای که در ذهن داشتم بسیار متفاوت است، نمادی زیبا از یک شهر زیبا را در تصور خویش داشتم اما با حضور در این محل، آن را نمادی خسته یافتم که از بی توجهی ها رنج می برد.
خبرنگار ایرنا این دغدغه شهروندان و گردشگران شیراز را با یکی از مدیران شهری شیراز در میان گذاشت.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز در این باره گفت: با توجه به آسیب هایی که در اثر گذر زمان و بارش ها و سرما و گرما به بنای تاریخی دروازه قرآن وارد شده، این بنا بهسازی کلی خواهد شد.
سعید معصومی در گفت و گو با ایرنا افزود: البته در گذشته نیز تعمیراتی در این بنا انجام شده اما در اثر گذر زمان باز هم دچار آسیب شده است.
وی ادامه داد: همچنین این بنا چون در مجاورت دره ساخته شده بوده امروز پی و شالوده آن نیز نیازمند استحکام بخشی است
او اظهار کرد: برای انجام این کار، شهرداری اقدام به انتخاب مشاور کرد و مشاور نیز مطالعات خود را انجام داده و با هماهنگی میراث فرهنگی طرح تصویب شده است و هم اینک عملیات استحکام بخشی پی و شالوده آن در حال انجام است. معصومی گفت: پس از استحکام پی بنای دروازه قرآن بلافاصله بحث مرمت بنا آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز افزود: می کوشیم تا عملیات بهسازی و مرمت پی بنا و خصوصا نمای بیرونی آن تا پایان سال و قبل از آغاز تعطیلات نوروزی به اتمام برسد.
معصومی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه در داخل بنای دروازه قرآن فضاهایی نیز وجود دارد می کوشیم تا از این فضاها به عنوان موزه قرآنی استفاده کنیم تا مردم بتوانند بازدید کنند.
هم اینک دور تا دور دروازه قرآن حفاری شده است و گویای این است که مدیران شهری اراده کرده اند تا این مکان را بهسازی کنند و این موضوعی امیدبخش است که در عیدنوروز، دروازه قرآن با ظاهر و سیمای درخور و در شان شهر شیراز پذیرای مسافران نوروزی باشد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=31910

مطالب مرتبط

13مهر
مسدودشدن مسیر شرقی بلوار چهل مقام به مدت ۲ هفته
به منظور اجرای خط دوم انتقال آب حوضچه آبریز دروازه قرآن به رودخانه خشک؛

مسدودشدن مسیر شرقی بلوار چهل مقام به مدت ۲ هفته

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.