«خبرجنوب» نوشت: رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: پروژه پایانه صادراتی استان بعد از ۹ سال تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سید رضا ساداتی اظهار داشت: ساخت پایانه صادراتی فارس که کلنگ آن در سال ۸۶ به زمین خورد قرار است بعد از مدتها توقف دوباره از سر گرفته شود.
وی با بیان این که بروکراسیهای اداری باعث شد این پروژه متوقف شود افزود: متاسفانه ساخت پایانه های صادراتی در کل کشور با مشکلاتی مواجه شد و از ۳۰ پایانه صادراتی در استان ها هیچ یک به مرحله بهره برداری نرسیده است.
ساداتی بیان داشت: در سال ۸۶ و در طرح پیش بینی شده قرار بود این پایانه صادراتی با اعتبار حدود ۶۰ میلیارد تومانی ساخته شود در حالی که هم اکنون ساخت آن ۳ برابر این اعتبار یعنی حول و حوش ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اظهار داشت: این طرح پیشرفت ۲۵ درصدی دارد و مجری آن با حل عمده مشکلات در پی تجهیز دوباره کارگاه ساخت پایانه مذکور است.
ساداتی گفت: پایانه صادراتی محل دپوی کانتینر، بسته بندی اقلام صادراتی، استقرار نمایندگان تمامی دستگاهها و ارگانهای سرویس دهنده خدمات صادراتی، ایجاد بورس خرید و فروش کالا و … است.
وی گفت: ایجاد پایانه صادراتی ضمن تسریع در صادرات به دلیل تجمیع تمامی خدمات مربوط به صادر کننده در یک مکان باعث کاهش هزینه صادرات می شود.
وی در خصوص وضعیت کارگوسنتر صادراتی فارس که قرار بود این کارگو با تخصیص یک هواپیمای باری تکمیل شود گفت: سال هاست صادر کنندگان استان درخواست به حق و بجایی برای تخصیص یک هواپیمای باری به فارس دارند که متاسفانه هنوز این درخواست محقق نشده است.
ساداتی با بیان این که سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان واسط بین دستگاههای متولی بخش خصوصی و شرکتهای هواپیمایی به جد به دنبال تحقق این مهم است افزود: بخش عمده از کالاهای صادراتی فارس همچون ماهی، میگو، میوه، سبزی، گل و گیاه و … فسادپذیر هستند و یا همچون فرش دستباف به دلیل خاص بودن از جمله کالاهایی هستند که باید از طریق مرز هوایی صادر شود چرا که فارس فاقد مرز آبی است و از خطوط ریلی به سمت مرزهای آبی جنوب کشور بی بهره است بنابراین چنان چه کالاهای مذکور را از طریق راه های زمینی به سمت مرزهای آبی ارسال کنند نتیجه ای به جز کاهش کیفیت محصول و عدم بازارپسندی در بازارهای خارجی ندارد این در حالی است که با اختصاص یک هواپیمای باری میتوان کالاهای صادراتی فارس را با بهترین کیفیت به بازارهای خارجی صادر کرد.
وی گفت: جدای از تحقق این مهم جلساتی با ایرلاین ها و همچنین مقامات کشوری برگزار شد که ایرلاین ها دلایل خاص خودشان را برای عدم اختصاص هواپیمای باری اعلام کردند اما خوشبختانه دولت حمایت خوبی را از این اقدام به عمل آورد و حتی متعهد شد که به ازای هر کیلو بار صادرات هوایی هزار تومان یارانه حمل کالا اختصاص دهد، رقمی که برای یک سال بالغ بر ۳ میلیارد تومان می شود اما متاسفانه نبود هواپیمای باری باعث شد تا صادر کنندگان فارس از این یارانه بی نصیب بمانند.
وی یادآور شد: البته این حمایت مشمول کالاهایی می شد که از شرایط لازم همچون ارزش افزوده بالا و داشتن ارزش هر کیلو بیش از ۳۰ دلار برخوردار باشند.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در خصوص دلایل عدم تخصیص این هواپیما از سوی ایرلاین ها گفت: قطعاً ایرلاین ها به دنبال اقدام اقتصادی هستند، به عنوان مثال از آن جا که امکان بازگشت هواپیما از بازار هدف به صورت خالی و بدون بار وجود دارد ایرلاینها به دنبال شرایطی هستند که زیان ناشی از بازگشت هواپیما بدون بار جبران شود که قطعاً این اقدام باعث افزایش هزینه های صادر کننده می شد.
وی با بیان این که سازمان صنعت و معدن به دنبال آن است تا تخصیص هواپیما به صورت اقدامی اقتصادی که هم منفعت صادر کننده را تامین کرده و هم زیان ایرلاین ها را به دنبال نداشته باشد افزود: قرار بود هواپیمای باری در هر هفته ۴ پرواز با ۱۷ تن بار داشته باشد و یک سوم هزینه حمل بار در قالب یارانه از سوی دولت پرداخت شود که متاسفانه به دلیل عدم تخصیص هواپیما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
این مسئول در بخش دیگری از مصاحبه خود خبر از رشد ۷۴ درصدی ثبت نام صادرکنندگان استان برای رقابت در جشنواره صادرکنندگان برتر فارس داد و گفت: خوشبختانه فضای تجاری و بین المللی ایجاد شده در کشور باعث شده تا صادرکنندگان نیز رغبت زیادی برای شرکت در این رقابت داشته باشند.
ساداتی گفت: در حالی که در سال قبل تنها ۳۱ واحد برای شرکت در این رقابت ثبت نام کرده بودند این تعداد برای جشنواره سال ۹۵ به ۵۴ واحد رسیده است.
وی گفت: این تعداد در بخشهای کشاورزی، صنایع غذایی و لبنی، صنایع گیاهان صنعتی و دارویی، صنایع شیمیایی و پتروشیمی، خدمات، فلزات، فناوری هایتک، صنایع دستی و فرش دستباف، مصالح ساختمانی و سیمان و بخش عمومی به رقابت خواهند پرداخت.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس بیان داشت: ثبت نام از صادرکنندگان متقاضی در جشنواره صادرکنندگان برتر فارس به پایان رسیده و پرونده آن ها در حال ارزیابی برای انتخاب برترین هاست.
وی گفت: در انتخاب صادرکنندگان برتر میزان و رشد صادرات، تنوع و گسترش بازارهای هدف، ثبت برند، رعایت استانداردها، ایجاد دفاتر در خارج از کشور، نوع حمل و نقل و … دخیل است.
وی خاطر نشان کرد: این جشنواره در آبان ماه برگزار و در مراسمی در خور شأن فعالان اقتصادی، صادر کنندگان برتر انتخاب و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
ساداتی بیان داشت: در این جشنواره افرادی می توانند به رقابت بپردازند که صادرات آن ها بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار در سال باشد و از سایر ویژگی های در نظر گرفته شده نیز برخوردار باشند.
استان فارس مهد بی برنامگی مسئولان در توسعه همه جانبه و پایدار